Vremenska prognoza Srbija

Vremenska prognoza Zrenjanin

Dobrodošli na TT Group vremensku prognozu za Zrenjanin!

Parametar Trenutna TT prognoza za Zrenjanin
Podaci za trenutno vreme u Zrenjaninu se osvežavaju na svakih sat vremena.
Vreme ažuriranja:
Trenutna temperatura:
Stanje:
Vizuelno:
Subjektivni osećaj:
Pritisak:
Vlažnost:
Tačka rošenja:
Vidljivost:
Vetar:

TT Group meteogram za Zrenjanin za 48h (prognoza po satima)

Meteogram za Zrenjanin
Podatke preuzimamo sa globalnih meteoroloških sajtova za čiju tačnost ne možemo da garantujemo. Ovi podaci su dati sa dobrom voljom i želimo Vam srećan boravak u Srbiji i u Zrenjaninu.
Ažuriranje meteograma za Zrenjanin vrši se na početku svakog sata.

Važi za 48 sati unapred od aktuelnog trenutka. Na meteogramu možete pratiti intenzitet vetra, pritisak, kretanje temperature, količinu padavina. Da bi učitali nove vrednosti refrešajte ovu stranu. Dođite nam ubrzo po sveže i pre svega tačne informacije!

 

Dugoročna vremenska prognoza za 10 dana za Zrenjanin

 

Dan i
datum
Temp
Min/Max
Pojava
opisno
Pojava
vizuelno
Vetar
brzina
Verovatnoća
padavina
Količina
padavina
Fri
1 Jul
38 / 23 °C 6 m/s 1% -

Podatke preuzimamo sa globalnih meteoroloških sajtova za čiju tačnost ne možemo da garantujemo. Ovi podaci su dati sa dobrom voljom i želimo Vam srećan boravak u Srbiji i u Zrenjaninu.
Klima Zrenjanina

osle Novog Sada i Subotice, Zrenjanin je treći grad Vojvodine, a po poslednjem aktuelnom popisu iz 2011. godine ima oko 122 700 ljudi, što je za 9 000 ljudi manje nego po popisu stanovništva iz 2002. godine. Za Zrenjanin je karakteristična kontinentalna klima suvog tipa jer količina padavina je manja od 600 mm – 700 mm po metru kvadratnom. Odlikuju ga pravilna smena godišnjig doba, ujednačena količina padavina, ali se dešavaju i veća odstupanja, kao na primer zima 2012/2013.

Zbog prisustva složene ruže vetrova, Košava koja ume da bude intezivna, severac koji donosi padavine i hladnu masu i severozapadni vetar koji donosi relativno suv vazduh, ovo podneblje je veoma zgodno za gradnju vetro generatora. Sa odličnom insolacijom od preko 2000 sati tokom leta, ovo područje je odlično i za iskorišćenje solarne energije.

Prusutvo velikih reka, Dunava, Tise i Tamiša, kao i hidrosistema Dunav Tisa Dunav čini da leta budu malo svežija u odnosu na gradove ovakvih geografskih širina.

Etnička struktura stanovništa je raznolika što grad čini multikulturalanim.

Od Novog Sada je udaljen 50km, od Beograda 75km a od granice sa Rumunijom 50km. Nalazi se na zapadnoj ivici banatskog lesnog platoa, na obalama reka Begej i Tisa, pa je područje opštine izrazito ravničarsko.

Sam grad se nalazi na nekih 80m nadmorske visine i leži na 20°23’ istočne geografske dužine i 45°23’ severne geografske širine. Klima opštine je mešovita, na prelazu između vlažne i suve. Podneblje je stepsko kontinentalno sa prosečnom godišnjom temperaturom od oko 11°C. Prosečna količina padavina je oko 700mm po m2. Područje je vetrovito a karakteristični vetar je košava koja duva iz jugoistočnog ili istočnog pravca.

Prosečna brzina košave se kreće između 5-11m/sec, ali njeni udari ponekad dostiži i brzinu od skoro 30m/sec. Drugi karakterističan vetar za područje opštine je severozapadni vetar koji donosi kišu i sneg, a treći po značaju je severac, hladan i jak vetar. U zimskom periodu prosečan broj dana kada ima snežnih padavina je 18, a broj sunčanih sati godišnje je od 2000-2200. Najmanje sunčanih sati Zrenjanin ima u decembru – 42,5, a najviše u julu 314. Po seizmološkim karakteristikama, opština i grad su u oblasti umerenih i retkih zemljotresa. Grad se nekada zvao Bečkerek, a 1935. menja ime u Petrovgrad po kralju Petru I Karađorđeviću, da bi današnji naziv dobio posle Drugog svetskog rata po revolucionaru Žarku Zrenjaninu. Pišite nam kako da učinimo da ova strana o vremenu u Zrenjaninu bude bolja.

Svi gradovi i turistička mesta u Srbiji za koje imamo podatke o vremenskoj prognozi

Beograd Niš Novi Sad Leskovac Vranje Kragujevac Soko banja Subotica Kopaonik Kruševac Novi Pazar Pirot Zlatibor Zrenjanin Zaječar


TT Meteorolog

TT Meteorolog

Sve informacije o prognozama vremena date su sa najboljom namerom i dobrom željom da budu korisne i da Vam pomognu. Naš cilj je tačna vremenska prognoza te pišite nam za svaki uočeni nedostatak na sajtu. Portal TT Group nije odgovoran i ne može garantovati apsolutnu tačnost svih podataka.

Povežimo se!

Korisno:

Podelite informacije o vremenu: