Vaš turistički portal - TT Group

Mape

Planirate putovanje ili želite da pogledate neku lokaciju? Detaljane auto karte, geografske i 3D mape na jednom mestu!

Za dobro isplanirano putovanje tačna mapa ili karta je odličan rekvizit. Iako živimo u vremenu kada su elektronski uređaji dostupni svima, i kad svako ima GPS, tablet, lap top, instaliran google Earth, dobra mapa je često puta nezaobilazna. Sa druge strane, često se nešto planira unapred i on line, a tada komociju uz dobru i tačnu mapu ništa ne može zameniti. Za putovanje i analizu razdaljina između gradova Srbije pogledajte daljinomer.

Ovo su lokalizovene google mape, i želimo vam ugodnu analizu i navigaciju sa njima. Pored njih na pojedinim stranama prikazaćemo i besplatne auto mape izdavača čiju smo dozvolu dobili, kao i turističkih mapa država, regija i gradova sa mestima od interesovanaja (points of interest) koje smo dobili od ovlašćenih izdavača. Ovom prilikom želimo napomenuti da ne preuzimamo odgovornost za tačnost podataka na mapi, kao ni za ažuriranje iste. Naš cilj je dobronameran u pružanju servisnih informacija globalnih provajdera na lokalnom nivou.

Na ovim mapama imaćete četiri moda prikaza: osnovnu mapu koja najviše liči na standardnu auto kartu, zatim satelitski prikaz sa mrežom saobraćajnica po nazivima, mapu iz vazduha i ono što je posebno zanimljivo je 3D mapa. Osnovno zumiranje je podešeno na 10, a vi izaberite gusitnu informacija koja vam odgovara.

Mapa Srbije Mapa Srbije :::>> Mapa Beograda, Novog Sada, Niša, Kosova

Mapa HrvatskeMapa Hrvatske :::>> Mapa Zagreba

Mapa Grčke Mapa Grčke

Mapa Crne Gore Mapa Crne Gore

Mapa Bosne i Hercegovine Mapa Bosne i Hercegovine

Mapa Bugarske Mapa Bugarske

Mapa Turske Mapa Turske :::>> Istanbul

Mape ostalih država:

Kao i mapa ostalih država: Slovenije, Makedonije, Austrije, Italije, Nemačke, Švajcarske, Tunisa, Rumunije, Francuske, Španije i Egipta. Pišite nam koje još mape želite!

Podsetimo se iz geografije: Po definicjii karta ili mapa je umanjena slika dela Zemljine površine, tj. dvodimenzionalni prikaz trodimenzionalnog prostora. Osnovna podela mapa je prema tipu, razmeri i sadržaju.

Prema tipu osnovna podela karata je na:
Geografske, najčešći tip mapa koje opisuju neki deo zemljinog tla ili mora
Geološke, prikazuju geološke podatke na Zemljinoj površini i ispod nje,
Pomorske karte koriste se za pomorski saobraćaj,
Topografske, posebno je prikazana nadmorska visina;
Hidrografske (hidrološke) prikazuju vode nekog kraja,
Etnografske definišu ekumenu,

Prema sadržaju ili svrsi, karte mogu se podeliti na: ekonomske, istorijske, statističke, turističke, saobraćajne (autokarte), meteorološke i druge.


Šta preporučujemo

Panorama Istanbula sa kula Galate

Letovanje u Turskoj

Turska, zemlja kontrasta, lepota, orijenta i predrasuda. Uvek drugačije privlačna, uvek se doživi na jedan nov način. Upoznajte destinacije orjienta: Istanbul, Belek, Ankara, Alanja, Marmaris, Halikarnas i još puno toga imate u putopisima iz Turske!

Letovanje u Grčkoj

Letovanje u Grčkoj

Smeštena između Jonskog, Sredozemnog i Egejskog mora, Helenska republika se nalazi na najjužnijem delu Balkanskog poluostrva. Top destinacije: Krf, Zakintos, Lefkada, Solun, Atina, Polihrono, Mapa Grčke i još puno za putovanje u ovu prijateljsku zemlju.

Letovanje u Hrvatskoj

Letovanje u Hrvatskoj

Republika Hrvatska je srednjoevropska i mediteranska država jugoistočne Evrope na Balkanskom poluostrvu u kojoj živi oko 4,5 miliona stanovnika. Čuveni: Dubrovnik, Rijeka, Split, Makarska, Zagreb, Pula sa svojom kulturom...