Vremenska prognoza Srbija

Vremenska prognoza Zaječar

Dobrodošli na TT Group vremensku prognozu za Zaječar!

Parametar Trenutna TT prognoza za Zaječar
Vreme ažuriranja:
Trenutna temperatura:
Stanje:
Vizuelno:
Subjektivni osećaj:
Pritisak:
Vlažnost:
Tačka rošenja:
Vidljivost:
Vetar:
Podaci za trenutno vreme u Zaječaru se osvežavaju na svakih sat vremena.

TT Group meteogram za Zaječar za 48h (prognoza po satima)

Meteogram za Zaječar
Podatke preuzimamo sa globalnih meteoroloških sajtova za čiju tačnost ne možemo da garantujemo. Ovi podaci su dati sa dobrom voljom i želimo Vam srećan boravak u Srbiji i u Zaječaru.
Ažuriranje meteograma za Zaječar vrši se na početku svakog sata.

Važi za 48 sati unapred od aktuelnog trenutka. Na meteogramu možete pratiti intenzitet vetra, pritisak, kretanje temperature, količinu padavina. Da bi učitali nove vrednosti refrešajte ovu stranu. Dođite nam ubrzo po sveže i pre svega tačne informacije!

 

Dugoročna vremenska prognoza za 10 dana za Zaječar

 

Dan i
datum
Temp
Min/Max
Pojava
opisno
Pojava
vizuelno
Vetar
brzina
Verovatnoća
padavina
Količina
padavina
Fri
1 Jul
35 / 20 °C 1 m/s 1% -









Podatke preuzimamo sa globalnih meteoroloških sajtova za čiju tačnost ne možemo da garantujemo. Ovi podaci su dati sa dobrom voljom i želimo Vam srećan boravak u Srbiji i u Zaječaru.
Klima Zaječar

Kao administrativni centar Zaječarskog okruga, grad Zaječar predstavlja jedan od najvećih gradova istočne Srbije. Prema popisu iz 2011. godine ima 43.860 stanovnika, što je više nego 2002. godine kada je registrovano 39.625 stanovnika.

U Zaječaru je osnovan prvi privatni fakultet u Srbiji, Megatrnd Univerzitet. Grad je čuven po muzičkom festivalu Gitarijadi, spektaklu rok muzike koji traje punih 45 godina. Naravno, nije mali procenat onih kojima je prva asocijacija na Zaječar, popularno Zaječarsko pivo.

Za klimu Zaječara važna je činjenica da se nalazi u zaječarskoj kotlini, u kojoj se Crni i Beli Timok spajaju i stvaraju Veliki Timok. Na severu opštine se nalazi planina Deli Jovan, na istoku i jugoistoku obronci Stare planine, na jugu Lasovačkom planinom, a na zapadu Ježevicom i ograncima Velikog Krša.

Klima je vlažno umerena, zima je umereno hladna, a leta topla i suva. Najhladniji meseci su januar i februar, a najtopliji je mesec jul. Duvaju vetrovi slični košavi, severoistočni uglavnom, kao i iz pravca Karpata i Stare planine.

Znamenite ličnosti koje su pronele ime Zaječara širom Srbije jesu Svetozar Marković, Nikola Pašić, bivši predsednik vlade Mirko Cvetković, kao i glumac Zoran Radmilović.

Svi gradovi i turistička mesta u Srbiji za koje imamo podatke o vremenskoj prognozi

Beograd Niš Novi Sad Leskovac Vranje Kragujevac Soko banja Subotica Kopaonik Kruševac Novi Pazar Pirot Zlatibor Zrenjanin Zaječar


TT Meteorolog

TT Meteorolog

Sve informacije o prognozama vremena date su sa najboljom namerom i dobrom željom da budu korisne i da Vam pomognu. Naš cilj je tačna vremenska prognoza te pišite nam za svaki uočeni nedostatak na sajtu. Portal TT Group nije odgovoran i ne može garantovati apsolutnu tačnost svih podataka.

Povežimo se!

Korisno:

Podelite informacije o vremenu: