Vremenska prognoza Srbija

Vremenska prognoza Subotica

Dobrodošli na TT Group vremensku prognozu za Suboticu!

Parametar Trenutna TT prognoza za Suboticu
Vreme ažuriranja: Mar 26, 2019 at 10:00 am
Trenutna temperatura: 10 °C
Stanje: Razvedravanje.
Vizuelno: Razvedravanje.
Subjektivni osećaj: 9 °C
Pritisak: 1022 mbar
Vlažnost: 44%
Tačka rošenja:
Vidljivost: 10 km
Vetar: 2 m/s
Podaci za trenutno vreme u Subotici se osvežavaju na svakih sat vremena.

TT Group meteogram za Suboticu za 48h (prognoza po satima)

Meteogram za Suboticu
Podatke preuzimamo sa globalnih meteoroloških sajtova za čiju tačnost ne možemo da garantujemo. Ovi podaci su dati sa dobrom voljom i želimo Vam srećan boravak u Srbiji i Subotici.
Ažuriranje meteograma za Suboticu vrši se na početku svakog sata.

Važi za 48 sati unapred od aktuelnog trenutka. Na meteogramu možete pratiti intenzitet vetra, pritisak, kretanje temperature, količinu padavina. Da bi učitali nove vrednosti refrešajte ovu stranu. Dođite nam ubrzo po sveže i pre svega tačne informacije!

 

Dugoročna vremenska prognoza za 10 dana za Suboticu

 

Dan i
datum
Temp
Min/Max
Pojava
opisno
Pojava
vizuelno
Vetar
brzina
Verovatnoća
padavina
Količina
padavina
Tue
Mar 26
13 / 5 °C Uglavnom sunčano. 5 m/s 6% -
Wed
Mar 27
11 / 2 °C Mestimično oblačno. 4 m/s 5% -
Thu
Mar 28
13 / -1 °C Popodnevne padavine. Mestimično oblačno. 4 m/s 59% 0.8 mm
Fri
Mar 29
16 / 2 °C Jutarnji mraz. Mestimično oblačno. 4 m/s 27% 0.1 mm
Sat
Mar 30
17 / 3 °C Uglavnom sunčano. 4 m/s 4% -
Sun
Mar 31
19 / 4 °C Popodnevne padavine. Uglavnom sunčano. 3 m/s 48% 1.0 mm
Mon
Apr 1
10 / 2 °C Smanjenje oblačnosti. 7 m/s 6% -
Tue
Apr 2
13 / 0 °C Sunčano. 5 m/s 5% -
Wed
Apr 3
16 / 3 °C Sunčano. 6 m/s 5% -
Thu
Apr 4
15 / 7 °C Kišovito u kasnijim satima. Povećana oblačnost. 11 m/s 39% 0.3 mm
Podatke preuzimamo sa globalnih meteoroloških sajtova za čiju tačnost ne možemo da garantujemo. Ovi podaci su dati sa dobrom voljom i želimo Vam srećan boravak u Srbiji i Subotici.
Klima Subotice

Dobrodošli na TT Group stranu čija je tema vremenska prognoza Subotica i opservacija svih meteo parametara nad širim područjem Subotice. Sam grad Subotica nema svoju meteorološku stanicu, a pošto je prirodno spojen sa Palićem, gde je instalirana nova merna stanica, može se za svakodnevne aktivnosti ova celina smatrati istom hidro meteorološkom tačkom. Naravno, količina betona u Subotici je veća, pa je samim tim i temperatura viša u odnosu na sam Palić.

Subotica se nalazi na samom severu Republike Srbije, i usled otvorenosti ka Panonskoj niziji ovu oblast iz klimatskog ugla karakterišu topla leta, oštre zime, izražena sva godišnja doba, ali i nepredvidiva količina padavina za svaki period godine. Zemljište ili tlo je sačinjeno od peska, pa dodatna osobina u odnosu na ostale delove Srbije je pojačna apsorpcija atmosferskih padavina.

Govoreći jezikom brojki srednja temperatura na godišnjem nivou iznosi 11,5 ºC, relativna vlažnost vazduha – 69%, prosečan broj dana sa kišom je nešto preko 100, sa snežnim pokrivačem oko 60, a jakim vetrom preko 5 bofora je 120. Prosečni vazdušni pritisak je 1007 mb, a količina padavine iznosi preko 450 mm po kvadratnom metru. Područje obiluje vetrom, pa je veoma interesantno za instaliranje vetrenjača za eksploatisanje eolske energije.

Po popisu iz 2011. godine, u Subotici živi oko 140 500 stanovnika, što je za oko 8 000 manje u odnosu na period od pre deset godina.

Svi gradovi i turistička mesta u Srbiji za koje imamo podatke o vremenskoj prognozi

Beograd Niš Novi Sad Leskovac Vranje Kragujevac Soko banja Subotica Kopaonik Kruševac Novi Pazar Pirot Zlatibor Zrenjanin Zaječar


TT Meteorolog

TT Meteorolog

Sve informacije o prognozama vremena date su sa najboljom namerom i dobrom željom da budu korisne i da Vam pomognu. Naš cilj je tačna vremenska prognoza te pišite nam za svaki uočeni nedostatak na sajtu. Portal TT Group nije odgovoran i ne može garantovati apsolutnu tačnost svih podataka.

Povežimo se!

Korisno:

Podelite informacije o vremenu: