Vremenska prognoza Srbija

Vremenska prognoza Sokobanja

Dobrodošli na TT Group vremensku prognozu za Sokobanju!

Parametar Trenutna TT prognoza za Sokobanju
Vreme ažuriranja:
Trenutna temperatura:
Stanje:
Vizuelno:
Subjektivni osećaj:
Pritisak:
Vlažnost:
Tačka rošenja:
Vidljivost:
Vetar:
Podaci za trenutno vreme u Sokobanji se osvežavaju na svakih sat vremena.

TT Group meteogram za Sokobanju za 48h (prognoza po satima)

Meteogram za Sokobanju
Podatke preuzimamo sa globalnih meteoroloških sajtova za čiju tačnost ne možemo da garantujemo. Ovi podaci su dati sa dobrom voljom i želimo Vam srećan boravak u Srbiji i Sokobanji.
Ažuriranje meteograma za Sokobanju vrši se na početku svakog sata.

Važi za 48 sati unapred od aktuelnog trenutka. Na meteogramu možete pratiti intenzitet vetra, pritisak, kretanje temperature, količinu padavina. Da bi učitali nove vrednosti refrešajte ovu stranu. Dođite nam ubrzo po sveže i pre svega tačne informacije!

 

Dugoročna vremenska prognoza za 10 dana za Sokobanju

 

Dan i
datum
Temp
Min/Max
Pojava
opisno
Pojava
vizuelno
Vetar
brzina
Verovatnoća
padavina
Količina
padavina
Fri
1 Jul
35 / 20 °C 1 m/s 1% -

Podatke preuzimamo sa globalnih meteoroloških sajtova za čiju tačnost ne možemo da garantujemo. Ovi podaci su dati sa dobrom voljom i želimo Vam srećan boravak u Srbiji i Sokobanji.
Klima Sokobanja

TT Group vremenska prognoza za Sokobanju za 10 dana data je na ovoj strani. Osim nje spomenimo nekoliko osnovnih klimatskih karakteristika za Sokobanju.

TT Group je veliku pažnju posvetio ovoj banjskoj lepotici, a sa prolećem vremenska prognoza Sokobanje je obogaćena meteogramom. Meteogram je veoma moćan i precizan servis za opservaciju svih atmosferskih veličina i procesa u vrlo lako čitljivom obliku. Dat je u realnom vremenu sa opsegom od narednih 48 sati što ga čini nezamenljivim za vikend posetu Sokobanji.

Sokobanju karakteriše umereno topla i vlažna klima. Osnovne klimatske karakteristike uključuju hladne, snežne i oštre zime i topla i suva leta. Na širem području ima umereno kontinentalnu klimu, dok je planinski tip klime karakterističan za veće nadmorske visine. Jeseni su toplije od proleća. Sokobanja ima u proseku 1816 sati sunca godišnje.

Košava je dominantan vetar. Drugi najčešći vetar je jugozapadni vetar.

Hidrografija Sokobanje je veoma interesantna, raznovrsna, a samim tim postoje različite turističke vrednosti koje su od velikog značaja za ukupan potencijal ovog regiona. U blizini se nalazi Bovansko jezero.

Na klimu naravno utiče i blizina planine Rtanj. Ova planina se nalazi u istočnoj Srbiji, na oko 200 km jugoistočno od Beograda, nadomak Boljevca. Pripada Karpatskim planinama, a najviši vrh Šiljak (1565m) predstavlja prirodni fenomen kraškog reljefa.

Severna strana planine prekrivena je šumama i pašnjacima, obrasla autohtonim biljnim vrstama i obiluje izvorima pitke vode. Lovište se prostire na 6368 ha – najčešća lovna divljač su srne i divlje svinje.

Sa aspekta turističkih kapaciteta i resursa: arheološki lokalitet Soko grad, planina u obliku piramide Rtanj, susedno Bovansko jezero čine da se Sokobanja sa pravom ubraja u Top destinacije Srbije. Pišite nam ako želite da neke od delova prognoze vremena za Sokobanju posebno unapredimo i razvijemo.

Fotografije Sokobanje, za one koji je još nisu posetili, možete pogledati na forumu. Provereno dobar privatni smeštaj za samo 4 eura po noćenju 064-809-21-87.

Svi gradovi i turistička mesta u Srbiji za koje imamo podatke o vremenskoj prognozi

Beograd Niš Novi Sad Leskovac Vranje Kragujevac Soko banja Subotica Kopaonik Kruševac Novi Pazar Pirot Zlatibor Zrenjanin Zaječar


TT Meteorolog

TT Meteorolog

Sve informacije o prognozama vremena date su sa najboljom namerom i dobrom željom da budu korisne i da Vam pomognu. Naš cilj je tačna vremenska prognoza te pišite nam za svaki uočeni nedostatak na sajtu. Portal TT Group nije odgovoran i ne može garantovati apsolutnu tačnost svih podataka.

Povežimo se!

Korisno:

Podelite informacije o vremenu: