Vremenska prognoza Srbija

Vremenska prognoza Pirot

Dobrodošli na TT Group vremensku prognozu za Pirot!

Parametar Trenutna TT prognoza za Pirot
Vreme ažuriranja: Jul 20, 2019 at 8:30 am
Trenutna temperatura: 21 °C
Stanje: Sunčano.
Vizuelno: Sunčano.
Subjektivni osećaj: 21 °C
Pritisak: 1020 mbar
Vlažnost: 64%
Tačka rošenja:
Vidljivost: 16 km
Vetar: 2 m/s
Podaci za trenutno vreme u Pirotu se osvežavaju na svakih sat vremena.

TT Group meteogram za Pirot za 48h (prognoza po satima)

Meteogram za Pirot
Podatke preuzimamo sa globalnih meteoroloških sajtova za čiju tačnost ne možemo da garantujemo. Ovi podaci su dati sa dobrom voljom i želimo Vam srećan boravak u Srbiji i u Pirotu.
Ažuriranje meteograma za Pirot vrši se na početku svakog sata.

Važi za 48 sati unapred od aktuelnog trenutka. Na meteogramu možete pratiti intenzitet vetra, pritisak, kretanje temperature, količinu padavina. Da bi učitali nove vrednosti refrešajte ovu stranu. Dođite nam ubrzo po sveže i pre svega tačne informacije!

 

Dugoročna vremenska prognoza za 10 dana za Pirot

 

Dan i
datum
Temp
Min/Max
Pojava
opisno
Pojava
vizuelno
Vetar
brzina
Verovatnoća
padavina
Količina
padavina
Sat
Jul 20
32 / 16 °C 2 m/s 30 °C -
Sun
Jul 21
34 / 17 °C 3 m/s 31 °C -
Mon
Jul 22
33 / 18 °C 5 m/s 32 °C -
Tue
Jul 23
30 / 18 °C 5 m/s 29 °C -
Wed
Jul 24
30 / 15 °C 4 m/s 28 °C -
Thu
Jul 25
31 / 15 °C 4 m/s 29 °C -
Fri
Jul 26
33 / 17 °C 5 m/s 30 °C -
Sat
Jul 27
33 / 18 °C 6 m/s 30 °C -
Sun
Jul 28
32 / 17 °C 6 m/s 30 °C -
Mon
Jul 29
31 / 18 °C 4 m/s 31 °C 1.8 mm
Podatke preuzimamo sa globalnih meteoroloških sajtova za čiju tačnost ne možemo da garantujemo. Ovi podaci su dati sa dobrom voljom i želimo Vam srećan boravak u Srbiji i u Pirotu.
Klima Pirot
Prosečne temperature za Pirot
Prosečne temperature za Pirot

TT Group je pokrenuo novi servis za tačno predviđanje vremenske prognoze Pirot. Reč je o meteogramu koji prikazuje stanje svih relevantnih atmosferskih parametara nad Pirotom. Klima Pirota je umerena. Proleća su vlažna i prijatna, leta topla, jeseni blage i duge a zime pretežno hladne. Vetrovi su česta pojava. U zimskim mesecima preovlađuje istočni i severni vetar (severac ili dolnjak). S proleća povremeno duva topli vetar sa juga. Njega nazivaju i razvigorac jer povoljno utiče na razvoj biljaka.

Pirot je grad i druga opština po veličini u Srbiji. Grad je administrativni centar Pirotskog okruga. Poznat je po tradicionalnom i autentičnom tkanju pirotskog ć́ilima, staroplaninskom jagnjetu i kačkavalju.

Muzej Ponišavlja i Momčilovu tvrđavu Kale svakako vredi posetiti. Zavojsko jezero je izazov čak i najiskusnijim ribolovcima. Stara planina je posebna priča, a njen najveći deo u Srbiji se nalazi ovde.

Grad Pirot po količini padavina spada u suve gradove. Najviše padavina ima u maju, junu i oktobru, a najmanje u januaru, februaru i julu.

Najtopliji mesec je jul sa prosečnom temperaturom +22 °C, a najhladniji januar sa prosečnom temperaturom -1 °C. U zimskim mesecima duva severac sa prosečnom brzinom od 10 km/h.

Klimu oblikuju i okolne planine, Stara planina, Vlaška planina i Vidlič o kojima je na ovom sajtu bilo već detaljnih reportaža. Iako je poznat po vicevima o tvrdičluku, za one koji nisu iz ovih krajeva, tokom posete, biće prijatno iznenađeni totalno drugačijom situacijom na terenu.

Nadamo se da će vam naše prognoze pomoći u planiranju vremena! Pišite nam kako bi mogli da budemo tačniji i bolji.

Svi gradovi i turistička mesta u Srbiji za koje imamo podatke o vremenskoj prognozi

Beograd Niš Novi Sad Leskovac Vranje Kragujevac Soko banja Subotica Kopaonik Kruševac Novi Pazar Pirot Zlatibor Zrenjanin Zaječar


TT Meteorolog

TT Meteorolog

Sve informacije o prognozama vremena date su sa najboljom namerom i dobrom željom da budu korisne i da Vam pomognu. Naš cilj je tačna vremenska prognoza te pišite nam za svaki uočeni nedostatak na sajtu. Portal TT Group nije odgovoran i ne može garantovati apsolutnu tačnost svih podataka.

Povežimo se!

Korisno:

Podrška:

Podelite informacije o vremenu: