Grčka leto | Letovanje u Turskoj | Bugarska | Letovanje u Hrvatskoj | Turizam SrbijePretraži turistički forum:
     Preporuka:     Vremenska prognoza Beograd     Putopisi iz Turske     SEO cene    Euro to Dollars     Igrice za dečake     Hrono ishrana    Temperatura mora Grčka     Istanbul

Pokrenite novu temuReplicirajte Strana 1 od 1   [ 12 posts ]
Putopisac Poruka
 Naslov teme: DJERDAP - Kako do Djerdapa
ČlanakObjavljeno: Uto Apr 21, 2009 7:17 am 
User avatar

Priključio se: Sre Feb 25, 2009 11:05 am
Članaka: 102
Na istoku Srbije, Djerdap je sigurno najlepsa, najpoznatija i najzanimljivija destinacia. U tom smislu reci, vrlo je privlacan za fotografe, pa planirajuci da ga upoznam postavio sam postove po raznim forumima trazeci smestaj.

Evo i odgovora, buduci da su neke od poruka bile privatnog tipa:

Mogu da vam ponudim ekskluzivne apartmane u Donjem Milanovcu posto vidim da se interesujete za Djerdap. Donji Milanovac se nalazi u srcu Djerdapa. Apartman o kome govorim se nalazi u centru grada, dakle u blizini Dunava, autobuske stanice, vecine kafica i prodavnica. Luksuzno je opremljen, dakle na raspolaganju su vam kompjuter, bezicni internet, TV, radio, telefon... Na raspolaganju vam je jedna spavaca soba sa dva lezaja i u dnevnom boravku se nalazi lezaj za jos dve osobe. Cene su razlicite u zavisnosti od broja osoba koje borave u apartmanu. Naime, ukoliko se radi o dve osobe, dnevni zakup apartmana je 2000din+osiguranje (koje iznosi 60 din.po osobi/dnevno), ukoliko se radi o tri i vise osoba cena je 2500din dnevno+osiguranje tj. 2560,00din. Stojimo vam na raspolaganju za sve informacije 064/89-66-443
Top
 Profile  
 
 Naslov teme: Nacionalni park Djerdap
ČlanakObjavljeno: Uto Apr 21, 2009 7:26 am 
User avatar

Priključio se: Sre Feb 25, 2009 11:05 am
Članaka: 102
Nacionalni park Đerdap se nalazi u jugoistočnom delu Evrope, u severoistočnom delu Republike Srbije, na samoj međunarodnoj granici sa Rumunijom.

Ukupna površina Nacionalnog parka iznosi 63.608 hektara, a zaštitnom zonom obuhvaćeno je 93.968 hektara. Osnovni prirodni fenomen ovog područja je grandiozna Đerdapska klisura kroz koju protiče reka Dunav.

Park se prostire na oko 100 km desne obale Dunava od Golupca do Karataša kod Kladova i obuhvata uzani šumoviti brdsko planinski pojas, širine 2 - 8 km uz Dunav, koji se izdiže iznad Dunava od 50 - 800 metara nadmorske visine. Ovo područje - područje Đerdapske klisure nacionalnim parkom je proglašeno 1974. godine.

Specifičan istorijski razvoj, vrlo povoljna đerdapska klima, složena mreža klisura, kanjona i dubokih uvala, ovaj prostor izdvajaju kao jedinstven europski rezervat tercijarne flore, vegetacije i faune.

Flora Đerdapa se ne odlikuje samo raznovrsnošću i bogatstvom, nego i izrazitim reliktnim karakterom. Na prostoru parka opstaje preko 1100 biljnih vrsta. Raznolikost staništa i zajednica se odrazila i na faunu koja poput flore, nosi obeležje reliktnosti. Na ovom prostoru se mogu sresti medved, ris, vuk, šakal, štekavac, sova ušara, crna roda kao i mnoštvo drugih vrsta.

Vrlo povoljni uslovi za život bili su razlog stalnog prisustva čoveka o čemu svedoče mnogi arheološki nalazi i kulturno-istorijski spomenici, kao što su naselje Lepenski vir, arheološki lokaliteti poput Dijane, Golubački grad, ostaci Trajanovog mosta, Trajanove table, rimskog limesa, raznovrsni kasteli, do očuvanih primera narodne srpske arhitekture.

Osnovna odlika parka je velika šumovitost (preko 64%) i izrazito bogatstvo i raznovrsnost flore, faune geomorfoloških oblika i bogatstvo kulturno-istorijskih spomenika od najstarijih epoha do danas. Oko 9% odnosno 5500 ha površine Nacionalnog parka Đerdap čini deo Dunava koji pripada Srbiji. To Nacionalni park Đerdap čini i rečnim nacionalnim parkom. Dolina Dunava sastavljena je od tri kanjonsko-klisurske doline:
Golubačka tvrđava sa Dunava

* Golubačka, dugačka 14,5 km, najmanje širine 230 m
* Gospođin Vir dužine 15 km i najmanje širine između 220 m
* Kanjon Velikog i Malog Kazana dužine 19 km i najmanje širine 150 m

i tri kotline:

* Ljupkovska
* Donjomilanovačka
* Oršavska

Kanjonske doline usečene su u krečnjake južnih Karpata.

Đerdap, Gvozdena vrata, hiljadama godina je izazov za putnike, trgovce, ratnike i mirotvorce. To su vrata između dva važna kulturna i ekonomska dela sveta, između donjeg i srednjeg Podunavlja. Đerdap je oduvek bio prirodno strateško mesto ogromnog značaja, i u ratu i u miru. Zato je duž Đerdapa veliki broj istorijskih spomenika._________________
Prodaja i kupovina fotografija Srbije


Top
 Profile  
 
 Naslov teme: Smestaj na Djerdapu
ČlanakObjavljeno: Uto Apr 21, 2009 7:35 am 
User avatar

Priključio se: Sre Avg 13, 2008 7:38 am
Članaka: 160
Stanica: Travel
Kada govorimo o smestaju na Djerdapu, evo konkretnog linka:

Kuca Gajanovic Zdravka u Donjem Milanovcu nalazi se u blizini hotela ˝Lepenski vir˝ odakle se pruza izuzetan pogled na Dunav!_________________
Plava Dzamija | Aja Sofija


Top
 Profile  
 
 Naslov teme: Nacionalni park “Đerdap"
ČlanakObjavljeno: Pet Maj 29, 2009 9:48 pm 
User avatar

Priključio se: Ned Apr 06, 2008 11:02 pm
Članaka: 721
Stanica: Belgrade
Jedinstveni evropski rezervat prirode - Nacionalni park “Đerdap", koji se nalazi u severoistočnom delu Srbije na samoj granici sa Rumunijom, i koji predstavlja mesto prožimanja svetova na kopnu i u vodi, otvara vizitorski centar za posetioce. Centar je uređen i opremljen eksponatima koji predstavljaju istoriju, kulturu, biljne i životinjske vrste Đerdapa.

Osim boravka u vizitorskom centru, posetioci Nacionalnog parka „Đerdap“, koji nazivaju još i “rečnim nacionalnim parkom” i “samoniklom botaničkom baštom”, mogu da biraju i obilazak kulturno istorijskih spomenika, arheološkog lokaliteta "Lepenski vir", rezervata prirode, pećina, spomenika prirode, hidroelektrane „Đerdap“, rudnika bakra i zlatare Majdanpek, školu u prirodi, staze zdravlja, foto safari, izlete brodom i druge atrakcije._________________
Zlatni pjasci | Halikarnas Disco Bodrum


Top
 Profile  
 
 Naslov teme: Nova reportaza sa Djerdapa
ČlanakObjavljeno: Pon Jun 15, 2009 10:54 am 
Site Admin
User avatar

Priključio se: Pet Sep 21, 2007 1:12 am
Članaka: 1301
Stanica: Beograd - Nis - Vranje - Caribrod
Trebalo bi ubrzo da stigne nova reportaza sa Djerdapa,_________________
Glavni admin za turistički portal TT Group.


Top
 Profile  
 
 Naslov teme: Slike Iz nacionalnog Parka Djerdap
ČlanakObjavljeno: Pon Jun 22, 2009 7:42 am 
User avatar

Priključio se: Ned Apr 06, 2008 11:02 pm
Članaka: 721
Stanica: Belgrade
Evo par slika i teksta iz nacionalnog Parka Djerdap,Image

http://www.tt-group.net/Visit-Serbia/Ea ... -River.php

Image

Vikend u Istocnij Srbiji

Image
http://www.tt-group.net/Visit-Serbia/Ea ... -River.php

Image

Felix Romulijana_________________
Zlatni pjasci | Halikarnas Disco Bodrum


Top
 Profile  
 
 Naslov teme: Djerdap slike i fotografije
ČlanakObjavljeno: Uto Jul 07, 2009 2:01 pm 
User avatar

Priključio se: Sre Apr 08, 2009 9:59 am
Članaka: 162
Odlicne Slicice Djerdapa..._________________
Najlepša sela Srbije | Zakintos


Top
 Profile  
 
 Naslov teme: posebno je zanimljiva prica o Viminacijumu
ČlanakObjavljeno: Čet Jul 09, 2009 3:22 pm 
User avatar

Priključio se: Sre Apr 15, 2009 6:59 am
Članaka: 39
Kad cevek pogleda ovu lepotu Dunava, odmah mu se putuje, ...

Odlicne slicice , posebno je zanimljiva prica o Viminacijumu_________________
Strana mp3 muzika za leto download!!!


Top
 Profile  
 
 Naslov teme:
ČlanakObjavljeno: Čet Nov 19, 2009 10:49 pm 
User avatar

Priključio se: Uto Nov 25, 2008 3:05 pm
Članaka: 185
Stanica: Belgrade - London - New York
Evo vrlo svezih podataka iz turisticke geografije:

Djerdapsko jezero na Dunavu ubraja se u red najvecih akumulacija u Evropi.

Djerdapsko jezero je nastalo pregradjivanjem Dunava na izlazu iz Djerdapske klisure. Radovi na podizanju brane Djerdapskog jezera poceli su 1964.godine, a prvi agregati za proizvodnju elektricne energije pusteni su u probni rad 1970. godine.

Brzi i plahoviti Dunav , iza brane je postao mirno, dugacko, duboko i vodom bogato jezero. Djerdapsko jezero je lako pristupacno iz pravca Beograda , zatim Panceva, Smedereva, Pozarevca, Negotina, Zajecara i drugih gradova istocne i centralne Srbije. Pored Djerdapskog jezera vodi put Golubac- Kladovo.

Zeleznicka pruga Beograd- Bor najvise se priblizava Djerdapskom jezeru kod Majdanpeka. Na brani hidroelektrane >>Djerdap<<oformljen>>Lepenski vir << predstavlja najznacajnije turisticko srediste Djerdapskog jezera. klisure Veliki i Mali kazani poznate su po Trajanovoj tabli i regionalnom parku Veliki i Mali Strbac.

Orsavska kotlina je najprostraniji deo Djerdapskog jezera, pogodan za nauticki turizam, stacionirani boravak i ribolov. Sipska klisura sa turistickim naseljem Karatas srediste je omladinskog turizma na Djerdapskom jezeru, jer ima 570 lezaja i radi tokom cele godine.

Za intezivniji razvoj turizma na Djerdapskom jezeru, pored poboljsanja cistoce vode i razvoja vodenog putnickog i turistickog saobracaja, potrebno je bolje i vise valorizovati ogromno bogatstvo istorijski znacajnih mesta i objekata, kao i arheoloskih lokaliteta. To je osnova za bogat sadrzaj boravka i kompleksniju turisticku ponudu._________________
Skadarlija | Pula grad muzej


Top
 Profile  
 
 Naslov teme: Nacionalni park "&#272;erdap"
ČlanakObjavljeno: Uto Dec 22, 2009 11:43 pm 
User avatar

Priključio se: Uto Okt 06, 2009 8:47 pm
Članaka: 70
U okviru sprovođenja projekta „Održivi turizam u funkciji ruralnog razvoja“, za koji je Vlada Španije odvojila 4 miliona dolara, Nacionalni park "Đerdap", jedan od četiri izabrana regiona u Srbiji, posetio je Dr Eduardo Fajos – Sola, regionalni predstavnik Svetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija za Evropu.

Po rečima Srđana Stefanovića, direktora Nacionalnog parka „Đerdap“, „Ovaj program, u kome je Nacionalni park „Đerdap“ jedan od ključnih lokalnih partnera u geografskom reginu Donjeg Podunavlja, trajaće 30 meseci i u njegovom sprovođenju sarađivače pet agencija Ujedinjenih nacija – UNDP, FAO, UNSTO, UNICEF i UNEP, a vodeći nacionalni partneri u sprovođenju programa biće ministarstva Ekonomije i regionalnog razvoja i Poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede“.

Ključni rezultati ovog značajnog projekta su usmereni na razvoj lokalnog ruralnog turizma i prateće delatnosti, dok će lokalni kapaciteti za pružanje usluga i proizvoda biti unapređeni u skladu sa nacionalnom strategijom.

Kontakt Nacionalni park Đerdap + 381 30 590788, Fax +381 30 590877_________________
Seoski Turizam Srbije | Kopaonik info


Top
 Profile  
 
 Naslov teme: Video o Djerdapu
ČlanakObjavljeno: Pon Jan 31, 2011 10:23 pm 
User avatar

Priključio se: Čet Jul 22, 2010 9:32 pm
Članaka: 77
I jedan video vodic o Djerdapu, sa slatkom voditeljicom,Image
Top
 Profile  
 
 Naslov teme: Re: DJERDAP - Kako do Djerdapa
ČlanakObjavljeno: Uto Feb 15, 2011 7:21 am 

Priključio se: Uto Feb 15, 2011 7:15 am
Članaka: 1
Do ovog kraja stiže se autoputem od Beograda za manje od sat vožnje automobilom, a putnicima namernicima na raspolaganju je i romantična vožnja železnicom ili Dunavom.
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Poređaj  
Pokrenite novu temuReplicirajte Strana 1 od 1   [ 12 posts ]


Ko trenutno putuje

Putnika pretražuje forum: Nema registrovanih korisnika i 15 putnika


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Pretraži destinaciju:
Skoči na:  


Svi tekstovi su vlasništvo sajta:TT Group turistički portal 2018


PRETRAZITE PUTOVANJA FORUM