Grčka leto | Letovanje u Turskoj | Bugarska | Letovanje u Hrvatskoj | Turizam SrbijePretraži turistički forum:
     Preporuka:     Vremenska prognoza Beograd     Putopisi iz Turske     SEO cene    Euro to Dollars     Igrice za dečake     Hrono ishrana    Temperatura mora Grčka     Istanbul

Pokrenite novu temuReplicirajte Strana 1 od 1   [ 1 post ]
Putopisac Poruka
 Naslov teme: Marketinške aktivnosti Turističke organizacije Nemačke
ČlanakObjavljeno: Pet Mar 01, 2013 8:17 pm 
Site Admin
User avatar

Priključio se: Pet Sep 21, 2007 1:12 am
Članaka: 1301
Stanica: Beograd - Nis - Vranje - Caribrod
Saopštenje za javnost: Marketinške aktivnosti Turističke organizacije Nemačke u Jugoistočnoj Evropi

Frankfurt na Majni/Beograd, 19. februar 2013. – Turistička organizacija Nemačke od maja 2012. ima svoje predstavništvo i na važnom tržištu Jugoistočne Evrope, koje za Nemačku ima značajan potencijal.

U saradnji sa, Dunavskim centrom za kompetenciju, Turistička organizacija Nemačke je osnovala regionalnu kancelariju u Beogradu koja pokriva šest tržišta: Bosnu i Hercegovinu, Bugarsku, Hrvatsku, Crnu Goru, Rumuniju i Srbiju.

Turistički potencijal tržišta Jugoistočne Evrope za nemački incoming turizam veoma je značajan. Intenzivnim angažmanom na ovim tržištima počinjemo da koristimo taj potencijal“, objašnjava Ernst Burgbaher, parlamentarni državni sekretar pri Saveznom ministarstvu za privredu i tehnologiju i poverenik Savezne vlade za srednja preduzeća i turizam.

Image

Nemačka je u 2011. zabeležila oko 43 miliona dolazaka iz Evrope, što predstavlja porast od 7,3 procenata. Pri tome, naročito pozitivan trend pokazuju zemlje Jugoistočne Evrope iz kojih broj dolazaka godišnje dostiže 1,7 miliona.
„Broj dolazaka Nemačkoj iz ovog regiona bi stalnim prosečnim rastom od oko 3 procenta godišnje mogao do 2020. da se popenje na preko dva miliona“, prognozira Petra Hedorfer, predsedavajuća Upravnog odbora Turističke organizacije Nemačke.

Mladi između 15 i 29 godina su jedna od važnih ciljnih grupa za Nemačku. Samo je tokom 2011. godine 350.000 mladih ljudi iz ovog regiona posetilo Nemačku. Ta brojka predstavlja otprilike 20 procenata od ukupnog broja poseta iz ovog regiona i u tom pogledu približno odgovara evropskom proseku.

Turistička organizacija Nemačke namerava da ciljanim marketinškim aktivnostima promoviše turističke proizvode kao što su gradska putovanja, Kulturne manifestacije i Nemačka za mlade.

Prema podacima Anholt-GfK Roper Nation Brands Index-a Nemačka zauzima drugo mesto u svetu među 50 nacija i kao turistička destinacija uživa veliku popularnost širom sveta. Potencijalnim gostima ključni izvorza dobijanje informacija predstavlja višejezični i multimedijalni sajt Turističke organizacije Nemačke www.germany.travel. Tu se mogu pronaći interesantne ideje i smernice za posete gradovima i predlozi za kružna putovanja. Takođe moguće je dobiti informacije o atraktivnim mestima za mlade, tzv. HotSpots, i pre samog dolaska u Nemačkoj.


German National Tourist Office
c/o Danube Competence
Center (DCC)
Knez Mihailova 9
11000 Belgrade
Phone +381 11 6555 460
Fax + 381 11 655 54 63_________________
Glavni admin za turistički portal TT Group.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Poređaj  
Pokrenite novu temuReplicirajte Strana 1 od 1   [ 1 post ]


Ko trenutno putuje

Putnika pretražuje forum: Nema registrovanih korisnika i 3 putnika


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Pretraži destinaciju:
Skoči na:  
cron


Svi tekstovi su vlasništvo sajta:TT Group turistički portal 2018


PRETRAZITE PUTOVANJA FORUM