Grčka leto | Letovanje u Turskoj | Bugarska | Letovanje u Hrvatskoj | Turizam SrbijePretraži turistički forum:
     Preporuka:     Vremenska prognoza Beograd     Putopisi iz Turske     SEO cene    Euro to Dollars     Igrice za dečake     Hrono ishrana    Temperatura mora Grčka     Istanbul

Pokrenite novu temuReplicirajte Strana 1 od 1   [ 1 post ]
Putopisac Poruka
 Naslov teme: Virtuelno otkrivanje Nemačke – www.germany.travel
ČlanakObjavljeno: Sub Mar 02, 2013 9:22 am 
Site Admin
User avatar

Priključio se: Pet Sep 21, 2007 1:12 am
Članaka: 1301
Stanica: Beograd - Nis - Vranje - Caribrod
Saopštenje za javnost, Frankfurt na Majni/Beograd, 19. februar 2013.

– Istorija duga 2000 godina, važna kultura, otvorenost prema svetu, savremenost, prirodne lepote i pulsirajuće metropole – sve je to Nemačka.

Na sajtu Turističke organizacije Nemačke (DZT) www.germany.travel zainteresovani mogu pronaći modernu multimedijalnu prezentaciju Nemačke kao turističke destinacije obogaćenu tekstovima, slikama, video zapisima i panoramama u 360 stepeni. Sajt nudi preko 560 video zapisa, oko 12.000 slika i 256 panoramskih snimaka tematski podeljenjih na „Gradove i kulturu“, „Slobodno vreme i odmor“ i „Specijalne ponude“. Sve informacije su dostupne na 29 jezika, među kojima su i srpski, hrvatski, bugarski i rumunski. U planu je i uvođenje novih jezika.

Image

Aktuelni dnevni blog pruža informacije o turističkim novostima vezanim za Nemačku. Ovom dinamičnom veb sajtu može se pristupiti i sa mobilnih uređeja.

Gradovi i kultura

Lice Nemačke opisuje preko 10.000 gradova različitog karaktera. Uzbudljive metropole, a pre svega glavni grad Berlin, posetiocima nude svoja arhitektonska čuda, muzeje, pozorišta i koncertne dvorane svetskog glasa, kao i izvrsne mogućnosti za kupovinu. UNESCO je u Nemačkoj zaštitio 37 mesta kao delove svetske kulturne baštine, a u njih ubrajamo izvanredne graditeljske spomenike, gradske celine, ali i značajnu industrijsku kulturu i neobične prirodne predele. To su svedoci 2.000 godina duge istorije jedne zemlje u srcu Evrope. Na svečanostima u svim delovima Nemačke gosti su uvek dobrodošli, bilo da se radi o festivalu vina u nekom od 13 vinskih regiona, tradicionalnom narodnom festivalu kao što je Oktoberfest u Minhenu ili nekom od preko 2.500 božićnih vašara.

Nemačku karakteriše odličan odnos cene i kvaliteta i širok spektar smeštajnih objekata: Turisti mogu pronaći sve kategorije smeštaja, od jednostavnih pansiona, preko dvoraca i zamkova pretvorenih u hotele do klasičnih objekata luksuznog hotelijerstva i dizajnerskih hotela.

Slobodno vreme i odmor

16 saveznih država pored uzbudljivog gradskog turizma nudi i raznolike predele, vredne regionalne specijalitete i kulturno-istorijske znamenitosti. U Nemačkoj se turistima koji žele aktivan odmor, ali i onima željnim opuštanja pružaju brojne mogućnosti. Tu su 104 nacionalna parka i parka prirode, dva mora i dve obale, raznoliki brdoviti predeli, jezera i Alpi. Za celokupno blagostanje duha i tela brine se više od 1.000 wellness hotela, 350 čuvenih banja i lečilišta sa izvrsnom pratećom medicinskom infrastrukturom.

Image

Pri tome se prilikom pravljenja turističkih ponuda u Nemačkoj jako insistira na konceptu „Sloboda bez granica“ koji omogućava da ljudi sa invaliditetom ili određenim ograničenjima u toku svog boravka u Nemačkoj dobiju izvanrednu uslugu. Za one koji žele da se otisnu na tematski orijentisana putovanja kroz Nemačku, na raspolaganju je više od 150 turističkih ruta koje nude brojne mogućnosti van velikih metropola. Bogato ispunjen boravak, naročito u porodičnom okruženju, obezbediće 71 zabavni park ili neke od atrakcija u zatvorenom prostoru.

Top 100 omiljenjih znamenitosti inostranih gostiju

„Top 100“ naziv je aplikacije Turističke organizacije Nemačke preko koje se od juna 2012. zainteresovani mogu informisati o 100 najomiljenijih znamenitosti u Nemačkoj. U okviru ankete koju je sprovela, Turistička organizacije Nemačke direktno se obratila stranim turistima, kako bi utvrdila koji su njihovi lični turistički favoriti. U TOP 100 ušle su turističke atrakcije iz osam saveznih država. Ispitanici su odabrali širok spektar različitih kulturnih i prirodnih znamenitosti u celoj Nemačkoj. „Top 100“ je prva aplikacija Turističke organizacije Nemačke za android i iOS mobilne uređaje. Ona pruža sveobuhvatne i ciljane informacije o mestima i omogućava brzo i jednostavno deljenje sa prijateljima preko fejsbuka.

Na zvaničnom sajtu Turističke organizacije Nemačke Germany.travel nalazi se i novi mikro sajt o omiljenim znamenitostima. Ovde je predstavljena pomenuta aplikacija koja se besplatno može preuzeti na adresi Germany.travel/top100.

Nemačka za mlade

U 2013. Turistička organizacija Nemačke se tematskom godinom „Mladi u Nemačkoj – HotSpots, Brandnew, Lifestyle“ i svojim online aktivnostima sa posebnom pažnjom okreće mladim turistima. Ona će stoga početkom marta na Apple i Google Store-u na raspolaganje staviti aplikaciju koja pruža informacije o besplatnom bežičnim internetu. Osim toga, lansiraće i mikro sajt na adresi www.germany.travel/youth.

Image

On će sadržati relevantne informacije u formi interaktivne karte. Korisnici će prateći pulsirajuće krugove različitih veličina moći odmah da vide, gde je najveća ponuda izabranih atrakcija u Nemačkoj. Podaci su podeljeni u pet kategorija, od noćnog života do šopinga, označeni različitim bojama i omogućavaju brzo dobijanje informacija.


German National Tourist Office
c/o Danube Competence
Center (DCC)
Knez Mihailova 9
11000 Belgrade
Phone +381 11 6555 460
Fax + 381 11 655 54 63_________________
Glavni admin za turistički portal TT Group.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Poređaj  
Pokrenite novu temuReplicirajte Strana 1 od 1   [ 1 post ]


Ko trenutno putuje

Putnika pretražuje forum: Nema registrovanih korisnika i 2 putnika


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Pretraži destinaciju:
Skoči na:  


Svi tekstovi su vlasništvo sajta:TT Group turistički portal 2018


PRETRAZITE PUTOVANJA FORUM