Grčka leto | Letovanje u Turskoj | Bugarska | Letovanje u Hrvatskoj | Turizam SrbijePretraži turistički forum:
     Preporuka:     Vremenska prognoza Beograd     Putopisi iz Turske     SEO cene    Euro to Dollars     Igrice za dečake     Hrono ishrana    Temperatura mora Grčka     Istanbul

Pokrenite novu temuReplicirajte Strana 1 od 1   [ 1 post ]
Putopisac Poruka
 Naslov teme: Nemačka predstavlja raznovrsnu i bogatu kulturnu ponudu
ČlanakObjavljeno: Pet Mar 01, 2013 8:36 pm 
Site Admin
User avatar

Priključio se: Pet Sep 21, 2007 1:12 am
Članaka: 1301
Stanica: Beograd - Nis - Vranje - Caribrod
Saopštenje za javnost:Marketinške teme Turističke organizacije Nemačke
Frankfurt na Majni/Beograd, 19. februar 2013.

Nemačka se ubraja u najomiljenije turističke destinacije u Evropi. Prema IPK International rangiranju, Nemačka zauzima drugo mesto među omiljenim kulturnim destinacijama Evropljana. Tome u velikoj meri doprinosi Turistička organizacija Nemačke svojim marketinškim aktivnostima: prateći megatrend „kulture“ ona je razvila liniju proizvoda „Gradski turizam i kulturne manifestacije“ kao okvir za svoje kampanje širom sveta.

ImageKako bi probudila interesovanje kulturno senzibilnih turista za posetu Nemačkoj, Turistička organizacija Nemačke promoviše 2013. godinu u različitim oblastima kulture: pored 200. rođendana Riharda Vagnera i jubileja „Dečjih i porodičnih bajki“ braće Grim u fokus međunarodnih marketinških aktivnosti stavljen je i 150. rođendan arhitekte Henrija van de Veldea, kao i 50. jubilej Jelisejskog ugovora.

Rođendani svetski poznatih muzičara i pisaca mogu poslužiti kao izvrsne prilike da se Nemačka širom sveta promoviše i pozicionira kao umetnička i kulturna destinacija“, objašnjava Petra Hedorfer, predsedavajuća Upravnog odbora Turističke organizacije Nemačke. „Našim marketinškim aktivnostima povodom jubileja Riharda Vagnera, braće Grim i Henrija van de Veldea obraćamo se ciljnoj grupi zainteresovanoj za kulturu, koju želimo da podstaknemo da posete Nemačku“.

Tematske godine i težišta do 2019.

Pečat UNESCO svetske kulturne baštine je važno obeležje kvaliteta u međunarodnom turizmu. Nemačka trenutno ima 37 mesta koja se nalaze pod zaštitom UNESCO-a i koja će Turistička organizacija Nemačke u svoj svojoj raznolikosti predstaviti kao godišnju temu 2014. godine.

Ovu godinu će pre svega obeležiti jubilej „600 godina od Sabora u Konstancu“, koji Turistička organizacija Nemačke stavlja u centar pažnje svog inostranog medijskog angažovanja. U okviru Luterove dekade, Turistička organizacija Nemačke se fokusira na jubilej „500. rođendan Lukasa Kranaha Mlađeg“. Aktivnosti vezane za obeležavanje Luterove dekade dostižu svoj vrhunac 2017. godine obeležavanjem jubileja „500 godina reformacije“. Širom sveta biće organizovane crkvene i kulturne manifestacije, kongresi i velike izložbe. Turistička organizacija Nemačke već je odredila tematska težišta i za 2019. godinu, među kojima je i 100-godišnji jubilej Bauhausa u Vajmaru.

Turistička organizacija Nemačke
DZT (Deutsche Zentrale für Tourismus) je nacionalna turistička organizacija Nemačke koja ima za cilj predstavljanje Nemačke kao turističke destinacije. DZT ima sedište u Frankfurtu na Majni i radi po nalogu Saveznog ministarstva za privredu i tehnologiju (BMWi), na osnovu odluke nemačkog parlamenta. DZT kreira i sprovodi strategije i aktivnosti u cilju negovanja pozitivnog imidža Nemačke kao turističke destinacije u inostranstvu i podsticanja turističkih poseta Nemačkoj, preko svojih 30 predstavništva širom sveta. Više informacija je dostupno na internet stranici našeg press centra: Germany.travel/presse.
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Poređaj  
Pokrenite novu temuReplicirajte Strana 1 od 1   [ 1 post ]


Ko trenutno putuje

Putnika pretražuje forum: Nema registrovanih korisnika i 1 putnika


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Pretraži destinaciju:
Skoči na:  


Svi tekstovi su vlasništvo sajta:TT Group turistički portal 2018


PRETRAZITE PUTOVANJA FORUM