Grčka leto | Letovanje u Turskoj | Bugarska | Letovanje u Hrvatskoj | Turizam SrbijePretraži turistički forum:
     Preporuka:     Vremenska prognoza Beograd     Putopisi iz Turske     SEO cene    Euro to Dollars     Igrice za dečake     Hrono ishrana    Temperatura mora Grčka     Istanbul

Pokrenite novu temuReplicirajte Strana 1 od 1   [ 1 post ]
Putopisac Poruka
 Naslov teme: Dunav kao važno turističko obeležje Nemačke
ČlanakObjavljeno: Pet Mar 01, 2013 8:26 pm 
Site Admin
User avatar

Priključio se: Pet Sep 21, 2007 1:12 am
Članaka: 1301
Stanica: Beograd - Nis - Vranje - Caribrod
Saopštenje za javnost: Marketinška saradnja u dunavskom regionu

Frankfurt na Majni/Beograd, 19. februar 2013.

– Jedna reka, puno potencijala: Sa svojih 2.857 kilometara Dunav, kao druga po veličini evropska reka, povezuje kulturna i privredna područja Srednje Evrope sa onima na jugoistoku kontinenta. Preko izvora Dunava na Švarcvaldu Nemačka je povezana sa zemljama Jugoistočne Evrope.

Image

Turistička organizacija Nemačke koristi ovaj most kako bi osigurala svoj položaj u Jugoistočnoj Evropi i preko svoje Regionalne kancelarije koja je zadužena za Bosnu i Hercegovinu, Bugarsku, Hrvatsku, Crnu Goru, Rumuniju i Srbiju stavlja težište svog angažmana izmedju ostalog i na dunavski region. „Dunav protiče kroz deset zemalja i nudi ogroman razvojni potencijal za razvoj evropskog turizma u budućnosti“, objašnjava Petra Hedorfer, predsedavajuća Upravnog odbora Turističke organizacije Nemačke. Turistička organizacija Nemačke vidi svoj zadatak u tome da poveže turizam i kulturu u dunavskom regionu i da istovremeno stavi u fokus temu održivosti.

Turistička organizacija Nemačke kao član u Dunavskom centru za kompetenciju

U martu 2012. Turistička organizacija Nemačke dodatno je podstakla povezivanje sa podunavskim zemljama - Bugarskom, Rumunijom, Srbijom i Slovačkom postavši član Dunavskog centra za kompetenciju - Danube Competence Center (DCC). Ova saradnja ima za cilj ubrzavanje razvoja srednjeg i donjeg toka Dunava i unapreĎenje kulture i turizma u ovom regionu. „Strategija Evropske unije za dunavski region“ je doneta 2010. godine i 14 zemalja (Bosna i Hercegovina, Bugarska, Nemačka, Hrvatska, Moldavija, Crna Gora, Austrija, Rumunija, Srbija, Slovenija, Češka, Ukrajina i MaĎarska) nastoji da dunavski region pretvori u važno evropsko i svetsko turističko područje.

Turistički proizvodi koji premašuju granice pojedinačnih zemalja predstavljaju pravi potencijal Evrope i daju dodatnu vrednost zemljama koje povezuju“, kaže Danijela Šili, koordinatorka regionalnog projekta za đunapređenje turizma u dunavskom regionu pri Nemačkoj organizaciji za međunarodnu saradnju (GIZ).

„Nemačka organizacija za meĎunarodnu saradnju (GIZ) u ime Saveznog ministarstva za privrednu saradnju i razvoj (BMZ) podržava saradnju u Podunavlju i želi da doprinese privrednom razvoju ovog evropskog makro-regiona“.

Nove strategije i marketinški pristup za dunavski region

U okviru strategije za dunavski region trebalo bi u narednim godinama da dođe do otvaranja novih radnih mesta u čitavom regionu, čime se dugoročno teži obezbeđivanju boljeg života i sigurnosti. U cilju pospešenja ovog razvoja, već su nastali zajednički projekti kao što su „Put rimskih careva“, „Vinski putevi u dunavskom regionu“ ili „Danube Hike“. Svojim angažmanom Turistička organizacija Nemačke želi da podrži održivi razvoj ovog regiona. Takođe su predviđeni projekti u oblasti zaštite životne sredine i kulturne razmene, kao što je na primer Međunarodni dunavski festival, evropski festival koji se od 1998. organizuje svake druge godine. Sledeći Dunavski festival u Ulmu se održava u julu 2014.

Turistička organizacija Nemačke
DZT (Deutsche Zentrale für Tourismus) je nacionalna turistička organizacija Nemačke koja ima za cilj predstavljanje Nemačke kao turističke destinacije. DZT ima sedište u Frankfurtu na Majni i radi po nalogu Saveznog ministarstva za privredu i tehnologiju (BMWi), na osnovu odluke nemačkog parlamenta. DZT kreira i sprovodi strategije i aktivnosti u cilju negovanja pozitivnog imidža Nemačke kao turističke destinacije u inostranstvu i podsticanja turističkih poseta Nemačkoj, preko svojih 30 predstavništva širom sveta. Više informacija je dostupno na internet stranici našeg press centra: www.germany.travel/presse.

Turistička organizacija Nemačke
German National Tourist Office
c/o Danube Competence
Center (DCC)
Knez Mihailova 9
11000 Belgrade
Phone +381 11 6555 460
Fax + 381 11 655 54 63_________________
Glavni admin za turistički portal TT Group.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Poređaj  
Pokrenite novu temuReplicirajte Strana 1 od 1   [ 1 post ]


Ko trenutno putuje

Putnika pretražuje forum: Nema registrovanih korisnika i 1 putnika


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Pretraži destinaciju:
Skoči na:  


Svi tekstovi su vlasništvo sajta:TT Group turistički portal 2018


PRETRAZITE PUTOVANJA FORUM