Grčka leto | Letovanje u Turskoj | Bugarska | Letovanje u Hrvatskoj | Turizam SrbijePretraži turistički forum:
     Preporuka:     Vremenska prognoza Beograd     Putopisi iz Turske     SEO cene    Euro to Dollars     Igrice za dečake     Hrono ishrana    Temperatura mora Grčka     Istanbul

Pokrenite novu temuReplicirajte Strana 1 od 1   [ 3 posts ]
Putopisac Poruka
 Naslov teme: Etno selo Stanisici
ČlanakObjavljeno: Sub Jul 02, 2011 3:03 pm 
User avatar

Priključio se: Pon Jan 04, 2010 6:15 pm
Članaka: 261
Etno selo Stanisici se nalazi na trecem kilometru od Bijeljine prema Pavlovica mostu, u srcu semberske ravnice. To je selo sa dvadesetak autenticnih drvenih kuca, mlekarom, vodenicom, kovacnicom, ambarom za zito. starim kucama i velikom gostinskom kucom, koji su preneti iz sela u opstini Vares i sela sa planina Zvijezde i Romanije iz susednih opstina.
Kuce karakterisu njihovi autenticni apartmani i sobe, koji su opremljeni modernim i starim namestajem u etnostilu.
Tu su i uredjeni prostori za predstavljanje starih narodnih vestina: predenja, tkanja, kovanja u kovackoj radionici.
U etno selu gosti mogu da vide i dve vodenice u kojima se melju psenica i kukuruz, a znacajno obelezje Etno sela je puno bastenskog cveca, ruza, travnatih povrsina, potocica, koji ga cine predivnim i ugodnim mestom za odmor.
Boraveci u Etno selu Stanisici, covek zaboravlja na ubrzano vreme urbanizma i vraca se starini, precima, prirodi, uziva u jednostavnosti nekadasnjeg nacina zivota.
Tu se nalazi i restoran sa konobom, hotel " Pirg ", manastir Svetog oca Nikole, replika sarajevske Kozje cuprije, amfiteatar sa letnjom pozornicom za 400 ljudi, namenjen za odrzavanje kulturnih veceri, zabavni park za decu, mini - ergela sa autohtonim rasama konja sa ovog podrucja.
Da je u Etno selu Stanisici prelepo kao u bajci tokom sva cetiri godisnja doba govore mnogobrojna domaca i inostrana priznanja koja su dodeljena ovom turistickom kompleksu u Republici Srpskoj._________________
Vremenska progoza Turska | Vremenska prognoza Dubrovnik


Top
 Profile  
 
 Naslov teme: Re: Etno selo Stanisici
ČlanakObjavljeno: Ned Jul 03, 2011 7:32 pm 
User avatar

Priključio se: Uto Jan 04, 2011 1:45 pm
Članaka: 119
Manastir Svetog oca Nikole

Ovaj manastir je posvecen svetom ocu Nikoli [ letnjem, 22. maja ] i u njemu se cuvaju cestice mostiju tog sveca. Manastir je replika manastira Kumanice iz doline Lima na granici izmedju Srbije i Crne Gore.
Ikonostas je radjen po uzoru na ikonostas manastira Lovnica kod Sekovica, koji je u XVl veku oslikao cuveni pecki ikonopisac monah Longin.
Tokom cele godine u Etno selu Stanisici odrzavaju se duhovne veceri i kulturne manifestacije, krstenja, opstinska i crkvena vencanja, porodicne proslave.Hotel " Pirg "

Hotel " Pirg " je moderan hotel visoke kategorije, koji se uklapa u kompletan ambijent sela. Gradjen je u srednjevekovnom stilu i cine ga dve kule, od kojih je jedna pokusaj replike pirga - kule svetog Save sa Hilandara, po kojoj je hotel dobio ime. Opremljen je po svim svetskim standardima: modernim namestajem, tehnikom, klimom, i liftovima. U hotelskim sobama i apartmanima visoke klase mogu da se smeste oko sto rtideset gostiju. Gostima su na raspolaganju bazen, djakuzi kada, sauna, sala za masazu, fitnes-sala, igraonica, koktel-sala, iz koje se izlazi na bazen.
U sastavu hotela je kongresna sala sa sto mesta, koja je opremljena savremenom opremom i kabinama za simultano prevodjenje na vise stranih jezika._________________
Фотографии ночной жизни Белграда


Top
 Profile  
 
 Naslov teme: Re: Etno selo Stanisici
ČlanakObjavljeno: Uto Jul 05, 2011 11:16 pm 
User avatar

Priključio se: Ned Sep 28, 2008 1:57 pm
Članaka: 259
Stanica: London
Da, svakako nesto posebno,

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Poređaj  
Pokrenite novu temuReplicirajte Strana 1 od 1   [ 3 posts ]


Ko trenutno putuje

Putnika pretražuje forum: Nema registrovanih korisnika i 3 putnika


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Pretraži destinaciju:
Skoči na:  


Svi tekstovi su vlasništvo sajta:TT Group turistički portal 2018


PRETRAZITE PUTOVANJA FORUM