Grčka leto | Letovanje u Turskoj | Bugarska | Letovanje u Hrvatskoj | Turizam SrbijePretraži turistički forum:
     Preporuka:     Vremenska prognoza Beograd     Putopisi iz Turske     SEO cene    Euro to Dollars     Igrice za dečake     Hrono ishrana    Temperatura mora Grčka     Istanbul

Pokrenite novu temuReplicirajte Strana 1 od 1   [ 4 posts ]
Putopisac Poruka
 Naslov teme: Antički raketni brod u Istanbulu!
ČlanakObjavljeno: Sub Feb 05, 2011 3:16 pm 
User avatar

Priključio se: Ned Avg 10, 2008 7:23 pm
Članaka: 129
Svima jako poznato turističko mesto Instabul otkriva svoje nove a jako stare vrednosti. Ovog puta neće biti priče o luksuznim hotelima, čuvenim zlatarama i uličnim prodavnicama koje rade po 24h, niti o njihovim upornim trgovcima koji vas svojim otvorenim pozivima mame da posetite njihov dućan. Ni sam nisam mogao da verujem da u tom gradu, na dva kontinenta, postoji jako čudna skulptura u Arheološkom muzeju.

Značaj ovog muzeja uvećan je boravkom Zecharia Sitchin-a i njegovim zapažanjem da se jedan mali predmet u mnogome razlikuje od ostalih antičkih. Da samo preciziramo, radi se o osobi koja se bavi pisanjem i istraživanjem antičkih neobjašnjivih fenomena, poput Astro Arheologije. Dakle, iskopani predmet je bio van uobičajene postavke muzeja, pod izgovorom da se radi o arheološkoj podvali! Međutim, bistar um istraživača je odmah shvatio u čemu je kvaka celog predmeta.

Kao što se vidi na slici, sam predmet predstavlja skulpturu antičke svemirske kapsule. Naime, pored motornih izduvnih delova vidi se jasno kosmonaut u odelu. Prema njegovim rečima to je "konusnog nosa raketni brod" koji se pojavio u novije doba tako da je moguće, i to je verovatno tako, da je antički. Na njemu se jasno vide četiri izduvna ventila, kao i dovodi za vazduh na samom kosmonautu.

Tom prilikom Sitchin je predložio kustosu muzeja da izloži artifakt i na taj način dozvoli ljudima da daju svoje mišljenje. Inače, on se sretao sa takvim pojavama na isklesanim slikama u zidovima Majanskih piramida i u Libanu.

Prema njemu se jasno vidi kosmonaut u sedećem položaju, sa čizmama i rukavicama. Inače veličine su: 23 cm dužina, visok 9.5 cm, 8 cm šrok. Iskopan je u Toprakkale, grad po imenu u antici Tuspa, gde je kraljevstvo Urartu vladalo na kratko pre oko 2500 godina. Tokom svog boravka u Istambulu Sitchina u Septembru 1997. god. je na osnovu dozvole direktora dr Pasinli izvršio ispitivanje i slikanje artifakta što je samo učvrstilo njegovu raniju misao da se stvarno radi o antičkom kosmonautu.

Ove reči i prikazane činjenice su bile dovoljne da ubede custosa, tako da se u predmet našao u stalnoj postavci muzeja. Zato, kada budete u prilici da boravite u Istambulu, obavezno posetite muzej i pogledajte ovo nesvakidašnju figuru._________________
http://www.solarnipaneli.org/, http://www.roofsolarpanels.biz/


Top
 Profile  
 
 Naslov teme: Re: Antički raketni brod u Istanbulu!
ČlanakObjavljeno: Sub Feb 05, 2011 5:57 pm 
User avatar

Priključio se: Sub Apr 05, 2008 7:48 pm
Članaka: 362
Vrlo neobicno! Raketa u anticko vreme! Ili su predvidjali buducnost, ili su znali mnogo vise od onoga sto mi smatramo da su znali..._________________
"Be yourself no matter what they say!" A.
Privatni casovi engleskog u Beogradu | Najbolji prevod sa srpskog na engleski jezik


Top
 Profile  
 
 Naslov teme: Re: Antički raketni brod u Istanbulu!
ČlanakObjavljeno: Ned Feb 06, 2011 3:21 am 
User avatar

Priključio se: Ned Nov 02, 2008 5:30 pm
Članaka: 83
Stanica: Belgrade - London
Zanimljivo, al samo ako je autenticno, ko zna, mozda je ovo delo nekog zanatlije, sumnjam da ako postoje vanzemaljske civilizacije, voze toliko male letece bodove, mozda je ovo pre camac za plovidbu rekom!_________________
Slike konja | Sta videti u Rimu


Top
 Profile  
 
 Naslov teme: Re: Antički raketni brod u Istanbulu!
ČlanakObjavljeno: Ned Feb 06, 2011 3:58 pm 
User avatar

Priključio se: Ned Avg 10, 2008 7:23 pm
Članaka: 129
Pa da, možda su hteli tako da "rone"?! Ovo je pronađeno ko zna kada, nisam mogao da pronađem podatke iskopavanja. Ako neko ide u Istanbul neka svrati i pogleda, slika i pošalje podatke!
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Poređaj  
Pokrenite novu temuReplicirajte Strana 1 od 1   [ 4 posts ]


Ko trenutno putuje

Putnika pretražuje forum: Nema registrovanih korisnika i 5 putnika


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Pretraži destinaciju:
Skoči na:  


Svi tekstovi su vlasništvo sajta:TT Group turistički portal 2018


PRETRAZITE PUTOVANJA FORUM