Grčka leto | Letovanje u Turskoj | Bugarska | Letovanje u Hrvatskoj | Turizam SrbijePretraži turistički forum:
     Preporuka:     Vremenska prognoza Beograd     Putopisi iz Turske     SEO cene    Euro to Dollars     Igrice za dečake     Hrono ishrana    Temperatura mora Grčka     Istanbul

Pokrenite novu temuReplicirajte Strana 1 od 1   [ 1 post ]
Putopisac Poruka
 Naslov teme: Upoznajte Laško u Sloveniji
ČlanakObjavljeno: Sre Mar 14, 2012 12:52 pm 
User avatar

Priključio se: Pon Jun 14, 2010 11:26 pm
Članaka: 66
Ako prolazite kroz Sloveniju, postoje nekoliko mesta za koja vredi odvojiti vreme. Forumaši su već pisali o Postojnskoj jami, a meni, kao pripadniku muškog pola pripašće čast da vas upoznam sa gradom Laško.

Posetioci Laškog biće oduševljeni ovim gradićem, njegovom prepoznatljivom vedutom, bogatom istorijom i prelepom prirodom koja pruža bezbroj ugodnosti - priliku za opuštenu šetnju, vožnju bicikla, kao i opuštanje u njegovim poznatim termalnim izvorima. U slučaju da tražite mesto gde ćete se dobro naspavati, imaćete priliku da birate smeštaj kakav želite, a kulinarski specijaliteti su takođe dostupni putem keteringa koji pruža Laško i njegova okolina. Takođe, priuštite sebi još jedan momenat dodatnog uživanja i nazdravite uz kriglu hladnog laškog piva koje se ovde proizvodi već više od 180 godina.

Dešavanja

Svakog jula u ovom gradiću 85km udaljenom od Ljubljane već više od 45 godina održava se poznati festival pod nazivom “Pivo i cveće” koji traje pet dana. Grad onda oživi, pružajući posetiocima uživanje u muzičkim, etnografskim, zabavnim i kulinarskim doživljajima. Vrhunski vatrometi, uz pratnju muzike i šarene vodene simfonije na reci Savinja predstavljaju vrhunski događaj. Takođe, u Laškom se obeležava i Sveti Georgije, Sveti Martin i Veseli decembar.

Šta treba posetiti u Laškom?

Od znamenitosti ovog ljupkog grada treba svakako posetiti i usnimiti Kapelicu Janeza Nepomuka, prelepu zgradu Opštine, Hotel Savinju, Valvasorijev Trg, Orožen trg, Crkvu Svetog Martina, Županiju, Laški dvorac i Laški muzej, Crni most, Kulturni centar, Kralja Piva, kao i Termalni Spa resort.

Za oni koji nisu bili koristan servis je mapa Slovenije.

Video klip sa turističkim atrakcijama čuvenog wellness centra, čisto da osete kako se u Sloveniji neguje turizam,A pogledajte i ovu duhovitu reklamu za pivo:

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Poređaj  
Pokrenite novu temuReplicirajte Strana 1 od 1   [ 1 post ]


Ko trenutno putuje

Putnika pretražuje forum: Majestic-12 [Bot] i 2 putnika


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Pretraži destinaciju:
Skoči na:  


Svi tekstovi su vlasništvo sajta:TT Group turistički portal 2018


PRETRAZITE PUTOVANJA FORUM