Grčka leto | Letovanje u Turskoj | Bugarska | Letovanje u Hrvatskoj | Turizam SrbijePretraži turistički forum:
     Preporuka:     Vremenska prognoza Beograd     Putopisi iz Turske     SEO cene    Euro to Dollars     Igrice za dečake     Hrono ishrana    Temperatura mora Grčka     Istanbul

Pokrenite novu temuReplicirajte Strana 1 od 1   [ 2 posts ]
Putopisac Poruka
 Naslov teme: Lista 10 najzdravijih namirnica
ČlanakObjavljeno: Pon Apr 25, 2011 10:32 pm 
User avatar

Priključio se: Sub Apr 05, 2008 7:48 pm
Članaka: 362
Ovaj spisak zdrave hrane se sastoji od namirnica koje su izuzetno hranljive. To jest, one imaju više hranljivih materija od većine drugih. Takođe je dokazano da sadrže vitamine, minerale i ostale hranljive sastojke koje sprečavaju nastanak mnogih bolesti.

1. Bobičasto voće

Nutritivni sadržaj maline, borovnice i jagode čine ove slatke male dragulje obaveznim sastojkom u svakoj ishrani. Bogate antioksidantima, bobice predstavljaju odličan izvor zdravlja.

2. Brokoli

Ovo povrće niske kalorijske vrednosti se nalazi visoko na listi 10 najzdravijih namirnica. Pomaže u sprečavanju raka, bolesti srca i još u mnogo čemu.

3. Južno voće

Vitamin C u agrumima je dovoljan razlog sam po sebi da uključite ovo sočno voće kao obavezno u svoju ishranu, a imaćete i mnoge druge koristi od njega.

4. Beli luk

Zdravstvene i medicinske koristi od samo jednog čena belog luka dnevno su ogromnih razmera i obuhvataju pomoć kod bolesti srca, dijabetesa, raka i još mnogo toga.

5. Orašasti plodovi

Mislite da orašasti plodovi sadrže previše masti da bi se uvrstili u zdravu hranu? Razmislite o tome još jednom kada primetite da vam se snižava holesterol, sprečavaju bolesti srca i celokupan organizam funkcioniše bolje od unosa ovih plodova.

6. Ovas

Bogat vlaknima i proteinima, a sa niskim procentom masti, ovas smanjuje rizik od srčanih oboljenja, snižava nivo holesterola i ima još mnogo zdravstvenih pogodnosti.

7. Losos

Losos itekako zaslužuje svoje mesto na listi 10 najzdravijih namirnica. Losos je bogat omega -3 masnim kiselinama i ostalim hranljivim sastojcima, koji pomažu pri sprečavanju oboljenja srca i pospešivanju zdravlja celog organizma.


8. Spanać

Prepun vitamina C, vlakana, kalcijuma i mnogih drugih hranljivih sastojaka, spanać je najbolja hrana koju možete da jedete da biste sprečili makularnu degeneraciju (slabljenje vida što dovodi do slepila).


9. Paradajz

Paradajz je veoma važna namirnica i moćni borac protiv raka, bolesti srca i mnogih drugih bolesti.


10. Ćuretina

Kao odličan izvor niskih masnoća, niskokaloričnih proteina i drugih hranljivih materija, nutricionisti preporučuju ćuretinu ne samo za praznike, već i za svakodnevne obroke.
Top
 Profile  
 
 Naslov teme: Re: Lista 10 najzdravijih namirnica
ČlanakObjavljeno: Pon Apr 25, 2011 10:38 pm 
User avatar

Priključio se: Sub Dec 18, 2010 12:01 am
Članaka: 112
Odličan popis ali si nešto zaboravila! Svinje mangulice i malo dobre piletine na skari! Njam njam njam!_________________
Energija Vetra


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Poređaj  
Pokrenite novu temuReplicirajte Strana 1 od 1   [ 2 posts ]


Ko trenutno putuje

Putnika pretražuje forum: Nema registrovanih korisnika i 4 putnika


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Pretraži destinaciju:
Skoči na:  


Svi tekstovi su vlasništvo sajta:TT Group turistički portal 2018


PRETRAZITE PUTOVANJA FORUM