Vaš turistički portal - TT Group

Mapa Zagreba

Uživajte u lepotama Zagreba!

Zagreb je glavni i najveći grad u Hrvatskoj. Na geografskoj mapi, Zagreb se nalazi u centralnoj Hrvatskoj, na jugozapadnom delu panonske nizije na prosečnoj nadmorskoj visini od 122 m, podno Medvednice i Sjemena, na obalama reke Save.

Grad ima nešto manje od 800 miliona stanovnika, sa umereno kontinentalnom klimom i vrlo promenljivim vremenom.

Najpoznatije gradske četvrti (kvartovi) na mapi Zagreba su: Trešnjevka, Novi Zagreb i Dubrava. Administrativno je podeljen u sedamnaest gradskih četvrti. Centralni deo čine dve velike celine: Gornji i Donji grad.

Sabor, Banski dvori, kula Lotrščak, Kamenita vrata, tržnica Dolac, se nalaze takođe na Gornjem Gradu. Kao simbol se često koristi Crkva Svetog Marka, koja se nalazi između parlamenta i vlade. Ovde su smešteni muzej Grada Zagreba, Meštrovićev muzej, prorodnoslovni, kao i brojne galerije i ostale kulturne insitucije. Na Maksimiru se nalazi čuveni stadion i zoološki vrt. Grad ima svoju botaničku baštu, ali i veoma velike sajamske prostore, tzv. zagrebački velesajam. Sa aspekta šopnga u novije vreme ovde postoji dvocifren broj šopnig centara.

Kako je Hrvatska turistička velesila, Zagreb je i turistički grad. Tri najpoznatija hotela, sa pet zvezdica, su: Westin, Sheraton i Regent Esplanade. Zagreb je veoma važan grad na mapi Evrope, kao veliko trgovinsko i poslovno sedište, grad koji je na raskrsnici Srednje i Istočne Evrope.Za sve koji putuju u Ljubljanu i dalje ka Švajcarskoj, obavezno posetite Zagreb bar na jedan dan. U tu svrhu, želimo vam lep provod sa tačnom vremenskom prognozom Zagreba za 10 dana. Uz ovu stranu dve komplementarne celine su turistička Mapa Zagreba i Mapa Tramvajske mreže.

Javni gradski prevoz u glavnom gradu Hrvatske čine mreža tramvajskih i autobuskih linija, gradsko-prigradski vozovi, i naravno taksi vozila. Najpoznatiji je svakako Zagrebački električni tramvaj (ZET), koje je operater tramvajskog i autobuskog saobraćaja čiji vozni park karakterišu čista, savršeno održavana i tehički besprekorno opremljena vozila.

Izaberite vrstu mape: geografsku, satelitsku ili u 3D tehnologiji, a zumirajte i koristite navigaciju u zavisnosti od pozicije i jasnoće detalja koji su Vam potrebni.

Zahvalnost za korišćenje ove mape dugujemo Google korporaciji.

Mape ::>> Mapa Hrvatske ::>> Mapa Zagreba