TURIZAM  VREMENSKA PROGNOZA   SLIKE   FORUM   KURS EVRA   MAPE   HOROSKOP  KONTAKT  
Adventure
Visit_Serbia


Sta videti u Dubrovniku
Herceg Novi
Herceg Novi
Uzivajte uz
Igrice za dečake.


VREMENSKA PROGNOZA ZA CRNU GORUNalazite se ne strani dugoročna vremenska prognoza Crne Gore. Kako savremen čovek ima malo slobodnog vremena, za njegovo optimalno korišćenje vremenska prognoza je nezaobilazna stvar. Planirajte svoje vreme sa tačnom vremenskom prognozom za Crnu Goru!

Pogledajte vremensku prognozu najvećih gradova u Crnoj Gori:

Najtačnija vremenska prognoza za Podgoricu, kliknite na sliku!

vremenska prognoza Podgorica
Vremenska prognoza Podgorica

U Podgorici vlada izmijenjena sredozemna klima sa toplim i suvim ljetima i hladnim zimama. Iako je grad na samo 50 km od Jadranskog mora, blizina Dinarskih planina na sjeveru mijenja njegovu klimu. Prosječna količina padavina je 1.544 mm.
Temperatura prelazi 25 °C tokom oko 135 dana u godini, a srednja dnevna temperatura je 16,4 °C. Broj kišnih dana je 115, a jak vetar duva otprilike tokom 60 dana. Periodični, ali jak sjeverni vetar ima uticaj na klimu zimi tako što izaziva osjećaj da je temperatura nekoliko stepeni niža.
Podgorica je naročito poznata po izuzetno toplim letima: temperature preko 40 °C su česte tokom jula i avgusta. Najviša zabežena temperatura od 45,8 °C izmerena je 16. avgusta 2007. Sneg je skoro nepoznata pojava u Podgorici.

Najtačnija vremenska prognoza za Budvu, Tivat, Herceg Novi, kliknite na sliku!

vremenska prognoza Budvu, Tivat, Herceg Novi
Najtačnija vremenska prognoza za Budvu, Tivat, Herceg Novi

Oblast Boke kotorske odlikuje sredozemna klima sa suvim i toplim ljetima i blagim zimama. Herceg Novi ima specifičnu mikroklimu, što je posledica otvorenosti prema jugu, blizini mora, krečnjačke podloge i planinskog zaleđa koje sprečava prodor hladnih vazdušnih masa.

 

Potraži prognozu za drugi grad:

Herceg Novi ima približno 200 sunčanih dana godišnje. U julu i avgustu sunčanih sati ima 11 dnevno. Prosječna godišnja temperatura je 16,2 °C. Takođe postoje i česta manja kolebanje u temperaturi; prosječna dnevna kolebanja iznose samo 4 °C. Prosečna temperatura od maja do septembra je 25 °C, što pruža mogućnost da plivačka sezona traje više od 4 mjeseci, pošto je i prosječna temperatura mora visoka i iznosi izmjeđu 22 °C i 26 °C.

Prosječni godišnji nivo padavina je 1.930 mm. Najveća relativna vlažnost je tokom jeseni i iznosi 80 %. Najniža relativna vlažnost je tokom leta.

 


Questions? webmaster@tt-group.net , Mob: +381.(0)64.12.77.044 , Tel/Fax: +381. (0) 10. 362. 752
© TT GROUP 2004-2008, All Rights Reserved.