Vremenska prognoza Srbija

Vremenska prognoza Kopaonik

Dobrodošli na TT Group vremensku prognozu za Kopaonik!

Parametar Trenutna TT prognoza za Kopaonik
Vreme ažuriranja: Dec 18, 2018 at 1:00 pm
Trenutna temperatura: -3 °C
Stanje: Magla.
Vizuelno: Magla.
Subjektivni osećaj: -3 °C
Pritisak: 1030 mbar
Vlažnost: 95%
Tačka rošenja:
Vidljivost: 2 km
Vetar: 1 m/s
Podaci za trenutno vreme na Kopaoniku se osvežavaju na svakih sat vremena.

TT Group meteogram za Kopaonik za 48h (prognoza po satima)

Meteogram za Kopaonik
Podatke preuzimamo sa globalnih meteoroloških sajtova za čiju tačnost ne možemo da garantujemo. Ovi podaci su dati sa dobrom voljom i želimo Vam srećan boravak u Srbiji i na Kopaoniku.
Ažuriranje meteograma za Kopaonik vrši se na početku svakog sata.

Važi za 48 sati unapred od aktuelnog trenutka. Na meteogramu možete pratiti intenzitet vetra, pritisak, kretanje temperature, količinu padavina. Da bi učitali nove vrednosti refrešajte ovu stranu. Dođite nam ubrzo po sveže i pre svega tačne informacije!

 

Dugoročna vremenska prognoza za 10 dana za Kopaonik

 

Dan i
datum
Temp
Min/Max
Pojava
opisno
Pojava
vizuelno
Vetar
brzina
Verovatnoća
padavina
Količina
padavina
Tue
Dec 18
-4 / -2 °C Slab sneg. Popodnevna oblačnost. 3 m/s 57% 31.0 mm
Wed
Dec 19
-6 / 0 °C Slab sneg ujutru. Jutarnja oblačnost. 2 m/s 54% 5.9 mm
Thu
Dec 20
-6 / 0 °C Mestimično oblačno. 2 m/s 3% -
Fri
Dec 21
-3 / 4 °C Uglavnom sunčano. 2 m/s 5% -
Sat
Dec 22
-2 / 7 °C Popodnevne padavine. Jutarnja oblačnost. 3 m/s 47% 0.2 mm
Sun
Dec 23
1 / 7 °C Malo kiša. Uglavnom oblačno. 2 m/s 58% 5.3 mm
Mon
Dec 24
2 / 9 °C Jutarnji mraz. Uglavnom oblačno. 2 m/s 45% 0.1 mm
Tue
Dec 25
3 / 10 °C Povećana oblačnost. 2 m/s 6% -
Wed
Dec 26
4 / 8 °C Kišovito u kasnijim satima. Oblačan. 1 m/s 50% 5.9 mm
Thu
Dec 27
2 / 7 °C Malo mixture of precip. Oblačan. 2 m/s 48% 7.3 mm
Podatke preuzimamo sa globalnih meteoroloških sajtova za čiju tačnost ne možemo da garantujemo. Ovi podaci su dati sa dobrom voljom i želimo Vam srećan boravak u Srbiji i na Kopaoniku.
Klima Kopaonika

Dobrodošli na stranicu za dugoročnu prognozu vremena za trenutno najpopularniju planinu u Srbiji! Ovde možete pratiti trenutne vremenske uslove, kao i desetodnevnu i video prognozu. Ukoliko imate dodatnih predloga kako da obogatimo ovu stranu kontaktirajte nas na Twitteru.

Kopaonik je najveći planinski masiv u Srbiji, nacionalni park, najpoznatiji ski-centar i jedna od najlepših planina u našoj zemlji. Nalazi se u u centralnoj Srbiji, 230 km od Beograda.

Južni položaj masiva i otvorenost terena sprečava duže zadržavanje oblačnosti iznad planine pa je Kopaonik skoro 200 dana godišnje obasjan suncem zbog čega je dobio i naziv „Sunčana planina“. Klima Kopaonika je subalpska, ali se hladni vazduh kreće okolnim kotlinama pa temperature na Kopaoniku zimi nisu mnogo niske. Prosečna godišnja temperatura Ravnog Kopaonika je 3,7 stepeni C. Najhladniji mesec je januar sa prosečnom temperaturom od -6°C , a najtopliji je avgust sa prosečnom temperaturom od oko 12°C.

Sneg pada od kraja novembra i traje do maja, u proseku 159 dana godišnje, sa nivoom padavina većim od 1000 mm godišnje, što omogućava odlične uslove za zimske sportove. Najviše padavina je u januaru i februaru, ali sneg ume da iznenadi i u aprilu pa čak i tokom leta.

Zbog svega ovoga Kopaonik je i postao veliki skijaški i sportski centar, koji turisti posećuju tokom cele godine. Međunarodna skijaška federacija ga je proglasila međunarodnim skijaškim centrom 1981. godine, a po dužini staza i broju žičara, Kopaonik je najveće skijalište na Balkanu.

Najviši vrh Kopaonika je Pančićev vrh, visine 2017m. Kopaonik je 1981. godine proglašen nacionalnim parkom čija površina iznosi 11.810 ha i predstavlja jedan od najznačajnijih prirodnih rezervata u Srbiji i na Balkanu. U neposrednoj blizini Kopaonika nalazi se i veliki broj banja sa bogatim termalnim izvorima, od kojih su najpoznatije Vrnjačka banja, Mataruška banja, Jošanička banja, Lukovska banja i Kuršumlijska banja, a na samom Kopaoniku nalaze se mineralni izvori “Krčmar”, na visini od 1700 m, i “Marine vode”, na visini od 1950 m.

Svi gradovi i turistička mesta u Srbiji za koje imamo podatke o vremenskoj prognozi

Beograd Niš Novi Sad Leskovac Vranje Kragujevac Soko banja Subotica Kopaonik Kruševac Novi Pazar Pirot Zlatibor Zrenjanin Zaječar


TT Meteorolog

TT Meteorolog

Sve informacije o prognozama vremena date su sa najboljom namerom i dobrom željom da budu korisne i da Vam pomognu. Naš cilj je tačna vremenska prognoza te pišite nam za svaki uočeni nedostatak na sajtu. Portal TT Group nije odgovoran i ne može garantovati apsolutnu tačnost svih podataka.

Povežimo se!

Korisno:

Podelite informacije o vremenu: