Vremenska prognoza Srbija

Vremenska prognoza Beograd

Dobrodošli na TT Group vremensku prognozu za Beograd!

Parametar Trenutna TT prognoza za Beograd
Podaci za trenutno vreme u Beogradu se osvežavaju na svakih sat vremena.
Vreme ažuriranja: 23 jun 2017, 20 h 00
Trenutna temperatura: 32 °C
Stanje: Oblačan.
Vizuelno: Oblačan.
Subjektivni osećaj: 31 °C
Pritisak: 1011 mbar
Vlažnost: 38%
Tačka rošenja:
Vidljivost: 20 km
Vetar: 2 km/h

Gradovi u Srbiji za koje smo obezbedili podatke o vremenskoj prognozi:

Beograd Niš Novi Sad Leskovac Vranje Kragujevac Soko banja Subotica Kopaonik Kruševac Novi Pazar Pirot Zlatibor Zrenjanin Zaječar

TT Group meteogram za Beograd za 48h (prognoza po satima)

Meteogram za Beograd
Podatke preuzimamo sa globalnih meteoroloških sajtova za čiju tačnost ne možemo da garantujemo. Ovi podaci su dati sa dobrom voljom i želimo Vam srećan boravak u Srbiji i Beogradu.
Ažuriranje meteograma za Beograd vrši se na početku svakog sata (prognoza po satima).

Važi za 48 sati unapred od aktuelnog trenutka. Na meteogramu možete pratiti intenzitet vetra, pritisak, kretanje temperature, količinu padavina. Da bi učitali nove vrednosti refrešajte ovu stranu. Dođite nam ubrzo po sveže i pre svega tačne informacije!

 

Dugoročna vremenska prognoza za 10 dana za Beograd

 

Dan i
datum
Temp
Min/Max
Pojava
opisno
Pojava
vizuelno
Vetar
brzina
Verovatnoća
padavina
Količina
padavina
Subota
24 jun
20 / 32 °C Kišovito u jutarnjim satima. Jutarnja oblačnost. 11 km/h 30% 0.3 mm
Nedelja
25 jun
20 / 35 °C Jutarnja oblačnost. 11 km/h 53% -
Ponedeljak
26 jun
18 / 28 °C Jača kiša u jutarnjim satima. Jutarnja oblačnost. 11 km/h 58% 4.2 mm
Utorak
27 jun
17 / 33 °C Sunčano. 10 km/h 0% -
Sreda
28 jun
22 / 34 °C Mestimično oblačno. 10 km/h 29% -
Četvrtak
29 jun
20 / 39 °C Sunčano. 13 km/h 10% -
Petak
30 jun
18 / 34 °C Uglavnom sunčano. 17 km/h 0% -
Subota
1 juil
18 / 27 °C Uglavnom oblačno. 11 km/h 21% -
Nedelja
2 juil
16 / 29 °C Sunčano. 12 km/h 0% -
Ponedeljak
3 juil
15 / 25 °C Mestimično oblačno. 8 km/h 10% -
Podatke preuzimamo sa globalnih meteoroloških sajtova za čiju tačnost ne možemo da garantujemo. Ovi podaci su dati sa dobrom voljom i želimo Vam srećan boravak u Srbiji i Beogradu.
Klima Beograda

TT Group vremenska prognoza za Beograd data je na ovoj strani. Osim nje spomenimo nekoliko osnovnih klimatskih karakteristika za Beograd.

Na meteogramu se veoma precizno i tačno vidi vreme u Beogradu u narednih 48 sati računajući od prvog sledećeg sata. Temperaturna kriva predstavlja centralni dijagram ispod kojeg je prikazan smer i intenzitet vetra u Beogradu. Kako je košava jugoistočni vetar, može se tačno videti kada i kojim intenzitetnom je prognozirana. Ona donosi suvo i hladno vreme i ima veliki uticaj na vreme u Srbiji, od Subotice na severu, preko Beograda, pa čak i do Niša na jugu. Nastaje usled razlike u pritiscima između Karpata i Sredozemnog mora.

U zimskom periodu možete pratiti u kom vremenskom intervalu i kojim intenzitetom je temperaturni grafik ispod nule. U trenucima snega pokazaće se još jedan nivo sa visinom snežnog prekrivača. Napomenimo da ako vidite sunce, to ne znači da je toplo, već da je vedro, a temperatura može biti i ispod nule. Sve vrste padavina su prikazane adekvatnim meteorološkim simbolom. Čitajte najkoncizniji meteo grafik nad Beogradom sa napomenom da se atmosferski uslovi ažuriraju svakih sat vremena, a važe za narednih 48 sati.

Vremenska prognoza Beograd sa komparativnim trenutnim merenjima i estimacijama za 10 dana detaljno je prikazana iz nekoliko izvora na ovoj strani. Kako je spoj meteorologije, simulacije i informatike napredovao, na osnovu sve bogatijeg i većeg iskustva obrade podataka u mogućnosti smo da vam ponudimo sve tačniju desetodnevnu prognozu. U skladu sa tim, probali smo da učinimo i korak dalje i prikažemo atmosferska merenja koja upoređujemo iz nekoliko izvora.

Pored toga, dodali smo i video prognozu vremena za današnji i sutrašnji dan sa informacijama koje reprezentuju republički Hidrometeorološki zavod Srbije. Nadamo se da će ovo doprineti vašoj boljoj informisanosti i uspešnijem planiranju vašeg kretanja na otvorenom, što nam je i osnovni cilj.

U najkraćem, evo nekoliko opštih statističkih podataka za glavni grad. Prosečna godišnja temperatura je 11,7 °C, dok je najtopliji mesec jul, sa prosečnom temperaturom od 22,1°C. Ipak, Beograd u proseku ima oko 31 dan u godini sa temperaturom preko 30°C, a temperatura prelazi 25°C čak 95 dana u godini. Centar Beograda se nalazi na 116,75 metara nadmorske visine.

Prosečna godišnja količina padavina je oko 680 milimetara. Godišnje ima oko 2.096 sunčanih sati, sa julom i avgustom kao najsunčanijim, i decembrom i januarom kao najmračnijim danima. Zime imaju u proseku 20 do 25 dana sa temperaturama ispod nule. Kad je u pitanju prognoza vremena za Beograd u zimskom periodu bitno je naglasiti i da je broj dana u kojima pada sneg od 25 do 30. Prosečna debljina snega kreće seod 15 do 25 cm, a vreme zadržavanja snežnog pokrivača je od 30 do 45 dana. U Beogradu je često tzv. Miholjsko leto.

Najtopliji dan od +43.6 °C zabeležen je 24. jula 2007. godine. Najhladniji dan, tj. dan sa najnižom temperaturom izmeren je 10. januara 1893, kada je temperatura dostigla rekord od -26.2 °C.

Beograd je prepoznatljiv po vetru košava koji duva sa Dunava, donosi vedro i suvo vreme, sa pravcem jugoistok, istok. Prosečna brzina ovog vetra je 25-43 km/h, sa rekordom od 140 km/h kada donosi mećavu, a ujedno i najbolji rasterivač smoga nad gradom.

Trenutno gradske opštine Beograda koje su uzete u razmatranje su: Čukarica, Novi Beograd, Palilula, Rakovica, Savski venac, Stari grad, Voždovac, Vračar, Zemun, Zvezdara, Barajevo, Grocka, Lazarevac, Mladenovac, Obrenovac, Sopot, Surčin. Vrednosti merenja su sa Karaburme, pa naravno da vremenska prognoza za Beograd za 10 dana ne može biti u stepen jednaka u svim njegovim opštinama, ali postojanje i količina padavina se vrlo precizno esitmiraju.

Svi gradovi i turistička mesta u Srbiji za koje imamo podatke o vremenskoj prognozi

Beograd Niš Novi Sad Leskovac Vranje Kragujevac Soko banja Subotica Kopaonik Kruševac Novi Pazar Pirot Zlatibor Zrenjanin Zaječar


TT Meteorolog

TT Meteorolog

Portal TT Group nije odgovoran i ne može Vam garantovati apsolutnu tačnost informacija, kao ni ažurnost svih podataka, već svaku informaciju o vremenskim podacima morate shvatiti da je postavljena sa najboljom namerom i dobrom željom da bude korisna i da Vam pomogne.

Povežimo se!

Korisno:

Podelite informacije o vremenu: