Grčka leto | Letovanje u Turskoj | Bugarska | Letovanje u Hrvatskoj | Turizam SrbijePretraži turistički forum:
     Preporuka:     Vremenska prognoza Beograd     Putopisi iz Turske     SEO cene    Euro to Dollars     Igrice za dečake     Hrono ishrana    Temperatura mora Grčka     Istanbul

Pokrenite novu temuReplicirajte Strana 1 od 1   [ 5 posts ]
Putopisac Poruka
 Naslov teme: ZATRUDNJIVANJE
ČlanakObjavljeno: Pet Jun 25, 2010 7:09 pm 
User avatar

Priključio se: Sre Nov 11, 2009 6:32 pm
Članaka: 40
Tekst preveden sa internet stranice: The Sperm Meets Egg Plan

Kako brže zatrudneti

Bez obzira na to da li pokušavate da ostanete trudni nakon pobačaja ili ste frustrirani zato što ne možete da zatrudnite nakon uspešne trudnoće, ovaj plan (Deanna's plan: http://www.pregnancyloss.info/sperm_meets_egg_plan.htm) je za žene koje su ostajale trudne u prošlosti i nemaju problema sa sterilitetom koji treba da se ispituje ili leči. To je takođe dobar plan da se pokušava za prvu trudnoću ako želite da ozbiljno poboljšate vaše šanse pre nego što se obratite lekaru za sterilitet.

Čak iako ste zatrudneli lako prvi put, trudnoća može da promeni vaš hormonalno stanje, pa ponekad tempiranje vremena nije isto kao pre. Ovaj plan je sigurna strategija da spermatozoidi dođu do vaše jajne ćelije. Da li će ili neće trudnoća uspeti (verovatnoća je 1 od 4 čak i kada pravilno tempirate odnose), to zavisi od prirode.

Spremite se za mesec dana ozbiljnog vođenja ljubavi!

Plan
Kratka verzija:


1. “Pokušavajte” svake druge noći počevši od dana 8
2. Počnite sa testovima za ovulaciju dan 10
3. Kada je test pozitivan, “pokušajte” to veče, plus sledeće dve večeri za redom
4. Preskočite jednu noć, a onda poslednji put “pokušajte”
5. Uradite test za trudnoću 15 dana nakon što je test za ovulaciju bio pozitivan, ako vaš ciklus nije počeo
6. Ako test za ovulaciju nije uopšte bio pozitivan, nastavite sa “pokušavanjem” svake druge noći do dana 35, a onda uradite test za trudnoću ako vam ciklus nije počeo.

Statistika žena koje su pisale Dianne pokazuje da je oko 40% žena koje su imale pobačaj zatrudnelo iz prvog puta ako su se držale plana, što je duplo više u odnosu na normalnu populaciju koja se ne pridržava plana. Ovo pretpostavlja, naravno, da ste sačekale normalan ciklus nakon pobačaja, a da niste počele da pokušavate pre dobijanja menstruacije nakon pobačaja. Mnoge žene nemaju ovulaciju tog prvog ciklusa.

Detaljna verzija:

1. 8. dana vašeg ciklusa, brojeći od prvog dana krvarenja, počnite sa “pokušavanjem” svake druge noći.
2. Počnite sa testovima za ovulaciju dan 10. Da biste bili sigurni da testovi za ovulaciju pokazuju dobar rezultat, uradite ih posle podne ili nakon posla i nemojte piti tečnost ili prazniti bešiku najmanje 4 sata pre testiranja. Jutro nije dobro vreme za testove za ovulaciju, koji pokazuje luteinizirajući hormon, koji se najviše luči u toku dana. Pročitajte uputstva pažljivo, zato što slaba crtica ne pokazuje pozitivan rezultat, potrebna vam je crtica koja je tamnija od test crtice. LH se proizvodi u toku celog ciklusa i predvideće ovulaciju samo onda kada ga ima dosta. Kada vaš test bude pozitivan, počnite sa pokušavanjem 3 noći za redom, onda preskočite četvrtu noć i onda probajte još jednom. Onda se zaustavite! Počinje čekanje.
3. Uradite test na trudnoću 15. ili 16. dana nakon pozitivnog testa za ovulaciju ako još niste dobili menstruaciju. Ne kupujte testove koji tvrde da pokazuju trudnoću pre nego što se očekuje menstruacija. Oni će vam doneti više nervoze nego pouzdanih činjenica. Budite strpljivi.
4. U slučaju da test za ovulaciju ne bude pozitivan uopšte, nastavite sa pokušavanjem svakog drugog dana do 35. Tada uradite test za trudnoću, ali čak iako je negativan, možda biste želeli da uradite hCG test krvi. Zapamtite da svaka žena nema ovulaciju svakog meseca.
5. Dok pokušavate, obavezno imajte odnos sa ejakulacijom bar jednom između ovulacije i dana 8 novog ciklusa, kako ne bi prošlo više od 10 dana bez proizvodnje nove sperme. Bolja je ako je sveža!

Ako ne uspete iz prvog puta, to nije zato što sperma nije stigla do vaše jajne ćelije. 75% jajnih ćelija se izgubi u prvih 14 dana zbog normalnih genetskih oštećenja ili neuspeha da se oplode. Samo nastavite da pokušavate!

Evo nekih činjenica koje će vas možda iznenaditi:

Mnoge knjige kažu da spermatozoidi mogu da «prežive» do 5 dana, a jajna ćelija 24 sata. Dok je ta činjenica tehnički istinita, (čega se treba držati ako želite da NE zatrudnite), većina sperme će živeti samo 2 sata ako nemate sekret koji je kvalitetan za oplodnju u kome sperma može plivati. Spermatozoidi se mogu istrošiti plivanjem do vaše materice, iskoristiti sve svoje rezerve, i ne uspeti. Jajna ćelija živi samo oko 12 sati, pa ne može dugo čekati. Sada možete shvatiti koliko je bitan vaginalni sekret! Ako spermatozoidi žive samo dva sata, a jajna ćelija 24, šanse su jako male. Ova informacija treba da učini da se osećate bolje ako pokušavate duže vremena i ne uspevate, a nemate problema sa sterilitetom.

Ako ovaj plan ne uspe, a pridržavate ga se tri meseca, uzmite dozu sirupa za iskašljavanje Robitussin (ili bilo koji drugi koji nije antihistaminik), počevši od dana 10, pa sve do dana kada vaš test za ovulaciju bude negativan. Sirup treba da pomogne da sva sluz u vašem telu bude tečnija, uključujući i vaginalni sekret. Spermatozoidi će u tečnijem sekretu živeti oko 2 dana, i biće u pripravnosti za oplođenje jajne ćelije.

Napomena vezana za Hlomid: Hlomid prouzrokuje da se sluz osuši kod 25% žena koje ga uzimaju. Ako primetite da nemate dovoljno sekreta, a imali ste ga pre uzimanja ovog leka, pozovite svog lekara da budete sigurni da li zaista treba da uzimate Hlomid. Ako nemate problema sa lutealnom fazom, najverovatnije vam neće ni biti potreban.

Prečesto «pokušavanje» može da ima više štete od koristi. Ne pokušavajte svake noći! Iscrpećete se i biće vam neprijatno, a vaša sluz će se osušiti, a možete i prestati previše rano u mesecu i propustiti važan dan. Svaki drugi dan je potpuno dovoljan, sa tri noći za redom uoči ovulacije.

Nemojte previše brinuti! Redovna stara nervoza oko zatrudnjivanja je apsolutno normalna i NE utiče na vašu plodnost. Ignorišite ljude koji vam kažu da se samo opustite i da prestanete da mislite na to. To nije njihova stvar! Jedina stvar koja bi zaista mogla da utiče na vas je ozbiljan stres, kao selidba u novu kuću, gubitak posla, smrtni slučaj ili bilo šta što bi uticalo da padnete u depresiju ili se razbolite. To može odugovlačiti vašu ovulaciju ili učiniti da nemate ovulaciju tog meseca, zato što biste proizveli više prolaktina. To neće uticati na vas na duže staze, već sledećeg meseca bi trebalo da se vratite u normalu.


Rana mentruacija nije indikacija ranog pobačaja, čak iako ste vreme tempirali perfektno. To obično znači da jajna ćelija nije bila pogodna za oplodnju, pa ni progesteron nije adekvatno proizveden. To skraćuje vaš ciklus. Ponekad se jednostavno jajna ćelija ne razvije kako treba u toku ovulacije. To je obično problem jednog meseca. Međutim, ako redovno primećujete da ima manje od 10 dana između ovulacije i početka menstruacije, onda je vreme da proverite lutealnu fazu vašeg ciklusa.
Top
 Profile  
 
 Naslov teme: Re: ZATRUDNJIVANJE
ČlanakObjavljeno: Čet Jan 06, 2011 6:10 pm 
User avatar

Priključio se: Sre Nov 11, 2009 6:32 pm
Članaka: 40
Ovu molitvu sam nasla negde na netu i dopala mi se:

Molitva supružnika za darovanje deteta

Usliši nas, Milosrdni i Svemogući Bože, da moljenjem našim bude nam poslana blagodat Tvoja. Budi milostiv, Gospode, prema molitvi našoj, seti se Zakona Tvog o umnoženju roda ljudskog i budi milostiv Pokrovitelj, da se Tvojom pomoću sačuva ono što si Sam ustanovio. Ti si Tvojom vlašću i silom iz ničega sve stvorio i postavio početak svemu što u svetu postoji - stvorio si i čoveka prema Svom liku i kao visoku tajnu si osvetio supružnicki savez i unapred ukazao na tajnu sjedinjenja Hrista sa Crkvom.

Pogledaj, Milosrdni, na sluge Tvoje (imena), spojene bračnim savezom, koji Te mole za Tvoju pomoć, da na njima bude milost Tvoja, da budu plodni, i da ugledaju oni sina sinova svojih čak do treceg i četvrtog kolena, i da dožive željenu starost i uđu u Carstvo Nebesko kroz Gospoda našeg Isusa Hrista, Kome dolikuje svaka slava, čast i poklonjenje sa Svetim Duhom u vekove. Amin.
Top
 Profile  
 
 Naslov teme: Re: ZATRUDNJIVANJE
ČlanakObjavljeno: Čet Maj 19, 2011 12:05 am 
User avatar

Priključio se: Pon Jun 14, 2010 11:26 pm
Članaka: 66
A da li postoji taktika za muško odnosno žensko?
Top
 Profile  
 
 Naslov teme: Re: ZATRUDNJIVANJE
ČlanakObjavljeno: Pet Avg 26, 2011 10:44 pm 
User avatar

Priključio se: Sub Apr 05, 2008 7:48 pm
Članaka: 362
Evo linka, pa procitajte, ne znam koliko je tacna, a ako neko zna, neka napise...

Mojabeba.rs/trudnoca-porodjaj/zelite-li-batu-ili-seku-2/
Top
 Profile  
 
 Naslov teme: Re: ZATRUDNJIVANJE
ČlanakObjavljeno: Pon Sep 19, 2011 1:04 pm 
User avatar

Priključio se: Sub Apr 05, 2008 7:48 pm
Članaka: 362
Evo nasla sam jos jednu slicnu temu:

Novosti.rs/vesti/zivot_+.75.html:345717-Kako-dobiti-decaka-odnosno-devojcicu
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Poređaj  
Pokrenite novu temuReplicirajte Strana 1 od 1   [ 5 posts ]


Ko trenutno putuje

Putnika pretražuje forum: Nema registrovanih korisnika i 7 putnika


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Pretraži destinaciju:
Skoči na:  


Svi tekstovi su vlasništvo sajta:TT Group turistički portal 2018


PRETRAZITE PUTOVANJA FORUM