Grčka leto | Letovanje u Turskoj | Bugarska | Letovanje u Hrvatskoj | Turizam SrbijePretraži turistički forum:
     Preporuka:     Vremenska prognoza Beograd     Putopisi iz Turske     SEO cene    Euro to Dollars     Igrice za dečake     Hrono ishrana    Temperatura mora Grčka     Istanbul

Pokrenite novu temuReplicirajte Strana 1 od 1   [ 1 post ]
Putopisac Poruka
 Naslov teme: Slovenija 2009 - najbolje skijanje u regionu!!!
ČlanakObjavljeno: Pet Dec 12, 2008 3:57 pm 
Site Admin
User avatar

Priključio se: Pet Sep 21, 2007 1:12 am
Članaka: 1301
Stanica: Beograd - Nis - Vranje - Caribrod
Kao najsjevernija zemlja bivše SFRJ, Slovenija je nagrađena sa nekoliko planinskih masiva na kojima postoji solidan broj malih i srednjih skijališta.

Skijališta su podijeljena na sledeći način:

Kamniško - Savinjskim Alpama (najviši vrh Grintovec 2558 m/nv) i
Julijskim Alpama (najviši vrh Triglav 2864 m/nv).

Tu su također poznati masivi Karavanke (najviši vrh Stol 2236 m/nv) i Pohorje (najviši vrh "Črni vrh" 1543 m/nv).

Sami jug i jugoistok zemlje zauzeo je planinski lanac koji se nadovezuje na hrvatski Gorski kotar, a najviši je vrh Slovenski Snežnik sa 1796 m/nv koji je ujedno i najviši vrh slovenskog krasa. Slovenija nam je najbliža i posljednjih godina je bitno poboljšan kvalitet smještaja, no žičare su stare i gotovo sve bi trebalo zamjeniti novima.

Republika Slovenija je primorska i podalpska država na jugu Srednje Europe.

Najpoznatija skijališta su:

Cerkno
Od Ljubljane je udaljen samo 50 km, a prostire se na padinama Crnog vrha od 900 - 1300 m.n.v.

Bela

SC Bela smješten je na području Dolenjske, Bele krajine i Suhe krajine, u neposrednoj blizini Novog mesta i Semiča. Skijalište se proteže na visini od 700 do 965 mnv i prema papirima ima 8 km staza.

Golte
Slovensko skijalište smješteno blizu Celja, Golte, skijalište veličine 50ha na 1200 - 1576 m/nv, jedno je od srednje velikih slovenskih skijališta te na tom kompleksu postoji 10-tak km staza

Kanin - Bovec
Skijalište Kanin je najviše Slovensko skijalište i jedino preko 2000 m. Nalazi se u Julijskim alpama iznad poznatog turističkog mjesta Bovec i rijeke Soče. Na samom skijalištu ima 15 km staza. Bovec je mjesto koje se nalazi na Sjeverozapadnom dijelu Slovenije, gotovo na tromeđi Italije, Austrije i Slovenije. Na skijalištu, koje se nalazi na visinskom rasponu od 1600-2300 m postoje četiri staze.

Kranjska Gora
Kranjska je Gora simpatično malo alpsko mjesto stiješnjeno u uskom klancu među visokim alpskim vrhovima, nalazi se na visini od 810m (1295m najviše točke). Na samom skijalištu ima oko 20 km staza.

Krvavec
Uz Pohorje, najveće Slovensko skijalište, smješteno je u Savinjsko - Kamniškim Alpama. Krvavec je jedan od Slovenskih ponosa. Skijalište je na nadmorskoj visini od 1450 do 1971 m, prostire se na 106 hektara, a od toga otpada 56 hektara na skijaške staze čija je ukupna duljina 35km.

Mariborsko Pohorje
Skijaški centar Pohorje se nalazi praktički u Mariboru. Pohorje je planina između Dravograda i Maribora kojoj se najviši vrh, Črni vrh, nalazi na 1543 mnm. Samo skijalište, Mariborsko Pohorje smešteno je na jugozapadnom rubu grada Maribora na nadmorskoj visini od 325 do 1327 metara. Skijati se možete na 40 km uređenih staza (21,5 km plavih, 16 km crvenih i 3,5 km crnih), a uređeno je i 20 km staza za skijaško trčanje.

Rogla
Sam vrh Rogle leži na 1573 m. Skijalište ima realno deklariranih 15 km staza

Vogel
U nacionalnom parku Triglav. Od 1535 do 1800 mnv u srcu Julijskih alpa, pored najvišeg vrha Slovenije i jednog od najljepših slovenskih jezera, Bohinjskog. Skijalište koje ima relativno dubok smještaj u slovenskim Alpama. Skijalište VOGEL nudi 38 km staza

Kobla
( 520 – 1480 m ) nalazi se pored mjesta Bohinjska Bistrica , par kilometara udaljeno od Bohinjskog jezera. KOBLA je jedino skijalište u Sloveniji do kojeg se može doći vozom._________________
Glavni admin za turistički portal TT Group.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Poređaj  
Pokrenite novu temuReplicirajte Strana 1 od 1   [ 1 post ]


Ko trenutno putuje

Putnika pretražuje forum: Nema registrovanih korisnika i 2 putnika


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Pretraži destinaciju:
Skoči na:  


Svi tekstovi su vlasništvo sajta:TT Group turistički portal 2018


PRETRAZITE PUTOVANJA FORUM