DESTINACIJE  VREMENSKA PROGNOZA   SLIKE SRBIJE   PUTOVANJA FORUM   VIDEO VODIČ   KURS EVRA   MAPE   HOROSKOP  KONTAKT
Visit_Serbia

Bugarska letovanje 2012

Letovanje Grcka 2012

Hrvatska Letovanje
Mapa (karta) Turske  

Potražnja za letovanjem u Turskoj je sve veća, a po zvaničnim statistikama posle Grčke, Turska je pretekla Crnu Goru i sada je druga turistička destinacija po masovnosti donaćih turista. Sa stanovišta turizma, ovo je još uvek neotkrivena destinacija, koja se u poslednjih deset godina maksimalno prilagodila evropskom turisti i sada više ubire plodove njihovih poseta. U tu svrhu pripremili smo on line mapu Turske, pa pored nje evo i nekoliko osnovnih geo morfoloških informacija ove zemlje.

Dovoljno je velika da može da postoji i živi sama za sebe, bogata je svim mineralima, oblicima reljefa, verama, tradicijama i kulturama sa više od 75 miliona stanovnika. Činjenica da je okružuju obale Crnog, Mramornog, Egejskog i Sredozemnog mora čini je izuzetno atraktivnim turističkom destinacijom. Ova država obiluje izuzetno dinamičnim oblicima tla, a podeljena je u sledeće celine: Mramorna regija, Egejska regija, Crnomorska regija, Centralna Anadolija, Sredozemna regija, Istočna Anadolija i Jugoistočna Anadtolija. Kapadokija kao fantastični i potpuno originalni oblik nalazi se u centralnoj Anadoliji, a pored Kušadasija vredi spomenuti i prirodnu krečnjačku atrakciju Pamukale i Troju.

Zanimljivo je da većina ljudi smatra da je Istanbul, kao najveći i najpopularniji grad, predstavlja i glavni grad Turske, međutim titulu prestonice ponela je Ankara. Ankara danas broji oko 4.5 miliona stanovnika, dok Istanbul ima preko 10 miliona stanovnika.

Svakako valja napomenuti da sa pojavom Mustafe Kemal Ataturka, Turska postaje Republika, modernizuje se, industralizuje, otvara ka spoljnom svetu i dobija jedan novi put. Turska još uvek nije članica Euro zone i evropske unije. Jedna TL vredi oko pola Eura, a Američki dolar je valuta koja se čak i više koristi u svakodnevnoj trgovini. Koristan servis je vremensku prognoza Turske za 10 dana.

Izaberite vrstu mape: geografsku, satelitsku ili u 3D tehnologiji, a zumirajte i koristite navigaciju u zavisnosti od pozicije i jasnoće detalja koji su Vam potrebni. Zahvalnost za korišćenje ove mape dugujemo Google korporaciji. Očekujemo ubrzo i auto i turističku mapu Turske.

Mape ::>> Mapa Turske

Pitanja? webmaster@tt-group.net, Mob: +381.(0)64.12.77.044 , Tel/Fax: +381. (0) 10. 362. 752
©TT GROUP 2004-2015, All Rights Reserved.