Vaš turistički portal - TT Group

Mapa Turske

Uživajte u lepotama Turske za letovanje 2016!

Potražnja za letovanjem u Turskoj je sve veća, a po zvaničnim statistikama posle Grčke, Turska je pretekla Crnu Goru i sada je druga turistička destinacija po masovnosti domaćih turista. Dakle, sa svojim udarnim letovalištima: Kušadasi, Bodrum, Antalija, Alanja, Belek i Side turske destinacije sa "all inclusive" hotelskim smeštajem postaju standard i ideal za letovanje. Dakle, sa stanovišta turizma, ovo je sve popularnija destinacija, koja se u poslednjih deset godina maksimalno prilagodila evropskom turisti i sada više ubire plodove njihovih poseta. TT Group online mapa Turske je korisna strana na ovu potrebu tržišta, a pored nje spremili smo i najveći broj online turističkih putopisa iz Turske sa pripadajućim demografskim informacijama za posetu ovoj zemlji.

Turska je dovoljno velika da može da postoji i živi sama za sebe. Na slici ispod data je auto mapa kroz Tursku, a ako tražite auto mapu u ogromnoj rezoluciji posetite forumsku temu ovde.

Auto mapa Turske

Bogata je svim mineralima, oblicima reljefa, verama, tradicijama i kulturama sa više od 75 miliona stanovnika. Činjenica da je okružuju obale Crnog, Mramornog, Egejskog i Sredozemnog mora čini je izuzetno atraktivnim turističkom destinacijom. Ova država obiluje izuzetno dinamičnim oblicima tla, a podeljena je u sledeće celine: Mramorna regija uz Mramorno more, Egejska regija uz egejsko, Crnomorska regija, Centralna Anadolija, Sredozemna regija uz Sredozemno more, Istočna Anadolija i Jugoistočna Anadolija (po nekim autorima Anatolija). Kapadokija kao fantastični i potpuno originalni oblik nalazi se u centralnoj Anadoliji, a pored Kušadasija vredi spomenuti i prirodnu krečnjačku atrakciju Pamukale i Troju.

Zahvalnost za korišćenje ove mape dugujemo Google korporaciji. Očekujemo ubrzo gegrafsku, auto i turističku mapu Turske u visokoj rezoluciji.

Mape ::>> Mapa TurskeCity Break putovanja su naredna atrakcija kad je u pitanju Turska. Zanimljivo je da većina ljudi smatra da je Istanbul, kao najveći i najpopularniji grad, predstavlja i glavni grad Turske, međutim titulu prestonice ponela je Ankara. Ankara danas broji oko 4.5 miliona stanovnika, dok Istanbul ima preko 10 miliona stanovnika. Karta sa znamenitostima i detaljima grada koji posećujete je neophodna, tj. sa dobrom pripremom možete posetiti mnogo više atrakcija. Sa aspekta cena Grčka je svakako najskuplja regionalna destinacija za leto, zatim sledi Hrvatska, pa Crna Gora, Turska i Bugarska. Cena je svakako jedan od najvažnijih parametara prilikom izbora destinacije i kategorije hotela, vile i smeštaja. Optimalna cena godišnjeg odmora u Turskoj se postiže u first ili last minute aranžmanima preko turističkih agencija, jer one rezervišu velike količine smeštajnih kapaciteta i time postižu odličnu cenu. Ako putujete u Tursku, imajte na umu ovu u praksi proverenu činjenicu. Uostalom, testirajte preko online Booking sistema.

Svakako valja napomenuti da sa pojavom Mustafe Kemal Ataturka, Turska postaje Republika, modernizuje se, industralizuje, otvara ka spoljnom svetu i dobija jedan novi put. Turska još uvek nije članica Euro zone i evropske unije. Jedna TL vredi oko pola Eura, a Američki dolar je valuta koja se čak i više koristi u svakodnevnoj trgovini. Koristan servis je vremensku prognoza Turske za 10 dana.

Izaberite vrstu mape: geografsku, satelitsku ili u 3D tehnologiji, a zumirajte i koristite navigaciju u zavisnosti od pozicije i jasnoće detalja koji su vam potrebni.

Na mapi Turske možemo primetiti sledeće celine (regije): Centralna Anadolija, Crnomorska i Egejska regija, Istočna i Jugoistočna Anadolija, Marmara i Sredozemna regija.

Detaljna (geografska) mapa Turske nam govori da je njena teritorija podeljena na sledeće provincije poređanih po broju stanovnika: Istanbul, Ankara, Bursa, Adana, Konja, Antalija, Dijarbakır, Mersin, Kajseri, Eskišehir, Kocaeli, Denizli, Samsun, Kahramanmaraš, Sakarja, Malatja i Erzurum.

Za putovanje ka egejskoj obali ka Izmiru ili na još dalje ka potegu Bodrum Kušadasi Marmairs, Turska mapa će vam biti veoma dragocen alat, a idealno je kupiti štampanu verziju na nekoj od benzinskih pumpi. Turska mapa košta oko 10 Eura. Ako za svoje letovanje 2016 više preferirate poteg Alanja Antalija onda se obično ide agencijskim autobusom ili avio prevozom (veoma retko privatnom automobilom) te auto mapa Turska nije toliko neophodna.
Šta preporučujemo

Panorama Istanbula sa kula Galate

Letovanje u Turskoj

Turska, zemlja kontrasta, lepota, orijenta i predrasuda. Uvek drugačije privlačna, uvek se doživi na jedan nov način. Upoznajte destinacije orjienta: Istanbul, Belek, Ankara, Alanja, Marmaris, Halikarnas i još puno toga imate u putopisima iz Turske!

Letovanje u Grčkoj

Letovanje u Grčkoj

Smeštena između Jonskog, Sredozemnog i Egejskog mora, Helenska republika se nalazi na najjužnijem delu Balkanskog poluostrva. Top destinacije: Krf, Zakintos, Lefkada, Solun, Atina, Polihrono, Mapa Grčke i još puno za putovanje u ovu prijateljsku zemlju.

Letovanje u Hrvatskoj

Letovanje u Hrvatskoj

Republika Hrvatska je srednjoevropska i mediteranska država jugoistočne Evrope na Balkanskom poluostrvu u kojoj živi oko 4,5 miliona stanovnika. Čuveni: Dubrovnik, Rijeka, Split, Makarska, Zagreb, Pula sa svojom kulturom...