Vaš turistički portal - TT Group

Mapa Španije

Uživajte u lepotama Španije!

Španija je nezavisna evropska država i parlamentarna monarhija, koja je još davne 1986. postala članica Evropske Unije. Na mapi Evrope nalazi se na Pirinejskom poluostrvu.

Ako pogledate mapu Španije, ona se graniči sa: Francuskom, Andorom, Marokom i Portugalijom. Deo njenih teritorija prostire se u Sredozemnom moru i Atlantskom okeanu. Statistički podaci govore nam da 600 miliona ljudi govori španski jezik kao prvi jezik, to jest maternji, pa možemo sa pravom reći da se 'španski' ubraja u najveće jezike sveta.

Glavni grad je Madrid sa više od 3 miliona stanovnika. Osim Madrida, imamo veoma velike i poznate gradove, kao što su: Barselona, Malaga, Valensija, Sevilja i Saragosa. Što se tiče klime, ona je umerena i mediteranska. Španija je jedna od zemalja sa najvećim procentom stanovništva koji pripadaju katoličkoj veri, 97% čine Katolici, tj odlikuje ih velika religioznost.

Španija je 57. zemlja po veličini u svetu. 2002. godine, Španci svoju pezetu zamenjuju zvaničnom valutom koja je ostala do sadašnjeg dana, euro.

Ova država je sastavljena od mnoštvo autonomnih jedinica pa se iz tog razloga govore različite verzije oficijalnog španskog, sa upotrebom lokalnih dijalekata. Najpoznatije provincije Španije su: Katalonija, Kantabrija, Baskija, Aragonija i Andaluzija.

Izaberite vrstu mape: geografsku, satelitsku ili u 3D tehnologiji, a zumirajte i koristite navigaciju u zavisnosti od pozicije i jasnoće detalja koji su Vam potrebni.

Zahvalnost za korišćenje ove mape dugujemo Google korporaciji.

Mape ::>> Mapa Španije