DESTINACIJE  VREMENSKA PROGNOZA   SLIKE SRBIJE   PUTOVANJA FORUM   VIDEO VODIČ   KURS EVRA   MAPE   HOROSKOP  KONTAKT
Visit_Serbia

Bugarska letovanje 2012

Letovanje Grcka 2012

Hrvatska Letovanje
On line Mapa (karta) za Italiju  

Italija je država u južnoj Evropi koja je smeštena na Apeninskom poluostrvu prepoznatljiva po tome što mapa teritorije izgleda kao čizma. Članica je i jedna od osnivača Evropske Unije. Na mapi Italije nalaze se još dva ostrva: Sicilija i Sardinija.

Zanimljivo je to, da je Italija peta u Evropi po gustini naseljenosti. Na mapi Italije imamo 20 regija i 103 provincija. Ova zemlja u obliku čizme graniči se sa sledećim zemljama: Austrija, Francuska, Vatikan, San Marino, Slovenija i Švajcarska. Unutar države primećujemo jezičku homogenost, ali kulturnu, privrednu i političku raznolikost.

Najveći gradovi su: Rim, Milano, Napulj, Torino, Palermo, Djenova, Bolonja, Firenca, Bari, Katanija, Verona i Venecija. Što se tiče kulture, svima je poznat čuveni 'Krivi toranj u Pizi' i koloseum u Rimu. Za turiste iz Srbije kultna mesta su ekskurzije u romantičnoj Veneciji sa aspketa prolećnih i jesenjih putovanje, odnosno letovanje u Riminiju i doček Nove godine u Rimu.

Italija je začetnik renesanse. U ovoj zemlji su rodjeni sledeći vrhunski umetnici, zavodnici, kompozitori, reditelji, arhitekti, pesnici, pisci, slikari, filozofi i geniji: Dante, Petrarka, Kazanova, Leonardo Da Vinci, Rafaelo, Mikelandjelo Buonaroti, Bernini, Paladio, Vivaldi, Paganini, Pucini, Rosini, Verdi, Felini, Antonioni, Bertoluci i Djordano Bruno. Asocijacije za Italiju su sledeće: vino, moda, dizajn, opera, pica i špagete. Italija je sastavljena od 20 regija. Pet regija su najpoznatije i imaju status samostalnosti. A to su: Furlanija-Julijska pokrajina, Sardinija, Sicilija, Južni Tirol i Valle d'Aosta.

Izaberite vrstu mape: geografsku, satelitsku ili u 3D tehnologiji, a zumirajte i koristite navigaciju u zavisnosti od pozicije i jasnoće detalja koji su Vam potrebni. Zahvalnost za korišćenje ove mape dugujemo Google korporaciji.

Mape ::>> Mapa Italije


Pitanja? webmaster@tt-group.net, Mob: +381.(0)64.12.77.044 , Tel/Fax: +381. (0) 10. 362. 752
©TT GROUP 2004-2015, All Rights Reserved.