Vaš turistički portal - TT Group

Mapa Italije

Uživajte u lepotama Italije!

Italija je država u južnoj Evropi koja je smeštena na Apeninskom poluostrvu prepoznatljiva po tome što mapa teritorije izgleda kao čizma. Članica je i jedna od osnivača Evropske Unije. Na mapi Italije nalaze se još dva ostrva: Sicilija i Sardinija.

Zanimljivo je to, da je Italija peta u Evropi po gustini naseljenosti. Na mapi Italije imamo 20 regija i 103 provincija. Ova zemlja u obliku čizme graniči se sa sledećim zemljama: Austrija, Francuska, Vatikan, San Marino, Slovenija i Švajcarska. Unutar države primećujemo jezičku homogenost, ali kulturnu, privrednu i političku raznolikost.

Najveći gradovi su: Rim, Milano, Napulj, Torino, Palermo, Djenova, Bolonja, Firenca, Bari, Katanija, Verona i Venecija. Putopise iz Gradova Italije pogledajte na ovom linku. Što se tiče kulture, svima je poznat čuveni 'Krivi toranj u Pizi' i koloseum u Rimu. Za turiste iz Srbije kultna mesta su ekskurzije u romantičnoj Veneciji sa aspketa prolećnih i jesenjih putovanje, odnosno letovanje u Riminiju i doček Nove godine u Rimu.

Italija je začetnik renesanse. U ovoj zemlji su rodjeni sledeći vrhunski umetnici, zavodnici, kompozitori, reditelji, arhitekti, pesnici, pisci, slikari, filozofi i geniji: Dante, Petrarka, Kazanova, Leonardo Da Vinci, Rafaelo, Mikelandjelo Buonaroti, Bernini, Paladio, Vivaldi, Paganini, Pucini, Rosini, Verdi, Felini, Antonioni, Bertoluci i Djordano Bruno. Asocijacije za Italiju su sledeće: vino, moda, dizajn, opera, pica i špagete. Italija je sastavljena od 20 regija. Pet regija su najpoznatije i imaju status samostalnosti. A to su: Furlanija-Julijska pokrajina, Sardinija, Sicilija, Južni Tirol i Valle d'Aosta.

Izaberite vrstu mape: geografsku, satelitsku ili u 3D tehnologiji, a zumirajte i koristite navigaciju u zavisnosti od pozicije i jasnoće detalja koji su Vam potrebni.

Zahvalnost za korišćenje ove mape dugujemo Google korporaciji.

Mape ::>> Mapa Italije