Vaš turistički portal - TT Group

Mapa Istanbula

Uživajte u lepotama Istanbula!

Istanbul je najveći grad današnje Turske. Interesovanje naših građana za Istanbul je ogromno zbog milenijumske veze sa ovom prestonicom. Podsetimo se da je 2013. godina jubilarna godina od potpisivanja Milanskog edikta od strane apostolski ravnog svetog Cara Konstantina, osnivača današnjeg Istanbula, a nekadašnjeg Konstantinopolja.

Po nekim procenam preko milion građana sa Balkana danas živi u regionu Istanbula. U tom cilju, puno smo pisali o gradu gde je i dalje na jedan neobičan način prisutan kako islamski, tako i ranohrišćanski Bog, a za nezaboravnu posetu pripemili smo sve neophodne informacije.

Tako, za ljubitelje Orijenta, ali i za sve one koji planiraju da posete Istanbul, odnosno vraćaju mu se iz nekog lepog razloga, evo 5 najkorisnijih linkova i naravno odlične detaljne mape jedinog grada koji se pruža na 2 kontineta:

1. Šta sve videti u Istanbulu reportaža sa aspekta cena ulaznica i sadržaja u najznačajnijim muzejima i kulturno istorijskim spomenicima:

2. Sve o šopingu, kožnim jaknama, tržnim centrima i slično.

3. Korisne fraze za što bolju komunikaciju u Turskoj

4. Simpatična priča o jednom od najlepših vidikovca, sa Ejupa

5. Vreme i temperaturu za deset dana pogledajte na ovom linku.

Ne zaboravite da se fotografišete pored sarkofaga Konstantina Velikog, koji se nalazi ispred velelepne evo skoro 17 vekova Aja Sofije.

Izaberite vrstu mape: geografsku, satelitsku ili u 3D tehnologiji, a zumirajte i koristite navigaciju u zavisnosti od pozicije i jasnoće detalja koji su Vam potrebni.

Zahvalnost za korišćenje ove mape dugujemo Google korporaciji. Korisno je downlodovati vodič o istanbulu u pdf formatu na dnu ove strane.

Mape ::>> Mapa Turske ::>> Mapa Istanbula