DESTINACIJE  VREMENSKA PROGNOZA   SLIKE SRBIJE   PUTOVANJA FORUM   VIDEO VODIČ   KURS EVRA   MAPE   HOROSKOP  KONTAKT
Visit_Serbia

Bugarska letovanje 2012

Letovanje Grcka 2012

Hrvatska Letovanje
Detaljna on line mapa (karta) Grčke  

Helenska Republika ili Grčka nalazi se na južnom delu Balkanskog poluostrva u jugoistočnoj Evropi. Tradicionalno je gostoljubiva i prijateljski nastrojena prema Srbiji, sa najlepšim turističkim, istorijskim i kulturnim znamenitostima u regionu.

I danas, ova višemilenijumska država pozicirana je na raskršću Evrope, Azije i Afrike. Istorija joj obuhvata period Antičke Grčke, Rimskog i Vizantijskog carstva i četiri veka Otomanske vladavine. Kolevka je demokratije, mitologije, filozofije, Olimpijskih igara, zapadne književnosti i istoriografije, političkih nauka, i važnih naučnih i matematičkih principa. Drama, uključujući komediju i tragediju je prepoznatljiva sa svojim društvenim uticajem daleko pre nove ere.

Savremena Grčka je članica Evropske unije od 1981, a u Euro zoni je od 2001, NATO pakta od 1952, Organizacije za evropsku saradnju i razvoj od 1961 i Zapadnoevropske unije od 1995. godine.

Glavni grad je Atina, sa oko 4 miliona stanovnika, pa pogledajte priču koju smo pripremili za Vas. Službeni jezik je grčki, predsednik je Karolos Papuljas. Površina iznosi oko 132 hiljade km² i broji oko 11,2 miliona stanovnika. Pripada Vremenskoj zoni UTC EET (UTC+2) i EEST (UTC+3). Internet domen je gr a pozivni broj +30.

Grčka izlazi na Egejsko, Jonsko, i na Mediteransko more između Albanije i Turske. Nalazi se na 39 stepeni SGŠ i 22 stepena IGD. Kopnene granice su joj duge ukupno 1.288 km. Graniči se sa Albanijom u dužini od 282 km, Bugarskom 494 km, Turskom 206 km, Republikom Makedonijom 246 km. Obale su joj duge 13.676 km. Obala je veoma razuđena, sa mnoštvom ostrva, poluostrva i zaliva. Njena obala je po razuđenosti druga u Evropi. Najveći deo države je pod planinama, najviši vrh je Olimp sa 2.911 metara nadomrske visine. Downlodujte i turističku mapu Soluna sa svim znamenitostima. Sačekajte dok se mapa Grčke učita. Korišćenje ove mape je vrlo jednostavno. Koristan link je i vremenska prognoza za Grčku.

Izaberite vrstu mape: geografsku, satelitsku ili u 3D tehnologiji, a zumirajte i koristite navigaciju u zavisnosti od pozicije i jasnoće detalja koji su Vam potrebni. Zahvalnost za korišćenje ove mape dugujemo Google korporaciji.

Mape ::>> Mapa Grčke


Pitanja? webmaster@tt-group.net, Mob: +381.(0)64.12.77.044 , Tel/Fax: +381. (0) 10. 362. 752
©TT GROUP 2004-2015, All Rights Reserved.