Vaš turistički portal - TT Group

Mapa Crne Gore

Uživajte u lepotama Crne Gore!

Tvrd je orah voćka čudnovata, ne slomi ga al zube polomi - je možda najbolji stih iz Gorskog vjenca kojim se opisuje Crna Gora. Crna Gora se nalazi u jugoistočnoj Evropi na Balkanskom poluostrvu, oslanja se na Jadransko more i broji oko 620 000 stanovnika.

U Crnoj Gori postoje četiri nacionalna parka: Nacionalni park Durmitor, Nacionalni park Biogradska gora, Nacionalni park Lovćen, Nacionalni park Skadarsko jezero.

Crna Gora je članica Ujedinjenih nacija, Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju, Saveta Evrope i Unije za Mediteran. Takođe je potencijalni kandidat za člana u Evropskoj uniji i NATO paktu. Valuta je Euro.

Planine Crne Gore spadaju u jedne od najnegostoljubivijih terena u Evropi. Njihova prosječna nadmorska visina je više od 2.000 m. Najviši vrh Crne Gore je Zla Kolata na Prokletijama sa nadmorskom visinom od 2534 m. Jedan od najpoznatijih vrhova Crne Gore je Bobotov kuk na planini Durmitor, koji se nalazi na visini od 2523 m. Pogledajte vremensku prognozu Crne Gore! Ovo ujedno može da posluži i kao solidna auto karta za Crnu Goru.

Izaberite vrstu mape: geografsku, satelitsku ili u 3D tehnologiji, a zumirajte i koristite navigaciju u zavisnosti od pozicije i jasnoće detalja koji su Vam potrebni.

Zahvalnost za korišćenje ove mape dugujemo Google korporaciji.

Mape ::>> Mapa Crne Gore