Vaš turistički portal - TT Group

Mapa Austrije

Uživajte u lepotama Austrije!

Austrija se nalazi centralnom delu Evrope i u njoj živi nešto više od 8.4 miliona ljudi. Svrstava se u male, ali bogate države. Nemačka, Česka, Slovačka, Mađarska, Slovenija, ali i Italija su njeni susedi. Zimski turizam Austrije zauzima poseban respekt na turističkoj mapi Evrope.

Po državnom uređenju Austrija je parlamentarna monarhija sastavljena od devet federacija. Članica je Ujedinjenih nacija još od 1995. godine.

Za ljubitelje zimskih sportova Austrija je uvek predstavljala izazov. Asocijacije za ovu zemlju su naravno Alpi, Dunav, Beč, Salcburg, Grac, Linc i razni nacionalni parkovi i prelepa sela. Okosnicu turizma čine pre svega njeni nacionalni parkovi, ukupno ih je 7: Visoki Tauern, Nojzidlerze - Zevinkel, Donau-Auen, Kalkalpen, Tajtal i Nacionalni park Nokberge.

U Austriji većina stanovništva upotrebljava nemački jezik kao službeni sa par različitih varijacija. Ima dosta srpskog stanovništva u Austriji, po najnovijem popisu oko 300.000 naših ljudi živi tamo. Ako uzmemo u obzir sve ljude sa ex Yu prostora taj broj se penje na preko milion, pa se spravom u šali kaže da je srpski drugi jezik po zastupljenosti u Beču. Sa aspekta veroispovesti su katolička zemlja. Mada je zastupljen i islam i protestantizam. Sto se tiče klime, dominira Alpska klima u planinskom delu i sredje evropska klima u ostatku zemlje. Austrija je 12. najbogatija zemlja na svetu. Imaju veliki standard i industrijski razvijenu provredu i tržište pogotovu sa Nemačkom kao prirodnim partnerom. Euro se koristi kao zvanična valuta od 1999. godine.

A ono po čemu je Austrija prepoznatljiva je svakako muzika, tj. klasična muzika. Na mapi kulture ovo je mesto rođenja čuvenih kompozitora, a najpoznatiji od njih su: Jozef Hajdn, Šubert, Štraus. I naravno u Salzburgu je rođen i veliki kompozitor Wolfgang Amadeus Mocart.

Za sve koji putuju u Beč na doček Nove godine, uskršnje ili jesenje putovanje, koristan, a tačan servis je vremenska prognoza Beča za 10 dana.

Izaberite vrstu mape: geografsku, satelitsku ili u 3D tehnologiji, a zumirajte i koristite navigaciju u zavisnosti od pozicije i jasnoće detalja koji su Vam potrebni.

Zahvalnost za korišćenje ove mape dugujemo Google korporaciji.

Mape ::>> Mapa Austrije