Foto Blog

Slike sa sajma turizma 2013

Za sve kojima je putovanje u srcu najveća smotra turizma se u trenutku objavljivanja ovog teksta završava. Mi smo već nabrojali razloge za posetu ovom sajmu, a sada na jednom mestu, evo najinteresantnijih utisaka koje je naša kamera zabeležila.

Svakako centralna manifestacija koja se obeležava na najvišem nivou tokom cele godine u Srbiji je 1700 godišnjica Milanskog Edikta, pa evo štanda Nišlija i turističke organizacije Niša koji su glavni organizatori ovog milenijumskog eventa.

Milanski Edikt 2013, prezentacija na sajmu
Milanski Edikt 2013, prezentacija na sajmu

Jedan od sinonima za domaći etno turizam je prežderavanje, a kako izgledaj domaća dimljena kobasica dato je na slici.

Domaća dimljena kobasica
Domaća dimljena kobasica

Gornja slika je upecana na štandu Sremske Mitrovice, znaju Sremci kako se klopa. Svako prezentuje ono što ima, a Slovenci su predstavili maskotu košarkaškog prvenstva u Ljubljani, Euro Basket 2013. Opasan zmaj, a?

Maskota za Euro basket 2013
Maskota za Euro basket 2013

Gazda Đorđe, i moja malenkost, ispred štanda turističke organizacije Bugarske, svakako jedan autenitični i savremeni promoter smeštaja u Nesebru. Za sve koji planiraju Nesebar u Bugarskoj, neka se jave Gazda Đorđu na Facebooku, interni search i dobar smeštaj i provod je zagarantovan. Lično mi se dopala novi nastup Bugarske, posebno katalog putevi vina, poklonička putovanja, blago Bugarske i etno turizam.

 

Turisticka organizacija Bugarske
Turistička organizacija Bugarske

Hrvati su uvek fensi organizovani, uostalom pogledajte ovog manekena, opasan Holivudski stajling. Na štandu je bilo puno kvalitetnih brošura sa prelepim fotografijama velikog formata, naravno besplatnih. Ali, da se primetiti da su hrvati nekako skromniije nastupili ove godine, nije bilo pršute, niti istarskih vina, eh.

Turistička organizacija Hrvatske
Turistička organizacija Hrvatske

Turistička organizacija Nemačke je vrlo profesionalno nastupila na sajmu. Niz predavanja o turističkim proizvodima ove zemlje u prezentacijama gospodina Nebojše Matijaševića ostavila su veoma jak utisak.

Nemačka je još uvek neotkrivena destinacija za naše ljude, pa ubeđeni smo da će trend putovanja sa aspekta gradova Evrope, manifestacija, krstarenja i biciklističkih tura sve više zauzimati Nemačka. Već smo spomenuli da je Nemačka zemlja domaćin sajma ove godine.

Turistička organizacija Nemačke
Turistička organizacija Nemačke

Turci su dominirali u sredini najveće hale.

Štand turske
Štand turske

A za Antalijsku oblast sigurno kvalitetna 1A Travel,

1ATravel
1ATravel

Ni ove godine nije bilo najjače turističke organizacije, tj. Argusa, a ostale agencije su se snalazile na originalane načine. Kako vam se čini popust od 40% na rane rezervacije aranžmana.

Kontiki
Kontiki i sajamski popust od 40%

Turistička organizacija Grčke je odlično nastupila sa desetak novih kataloga sa puno zanimjivih činjenica.

Turistička organizacija Grčke
Turistička organizacija Grčke

Turistička organizacija Beograda sa najstarijim autobusom je nastupila na jedan tradicionalno nostalgičan način. Dobra ideja svakako.

Turistička organizacija Beograda
Turistička organizacija Beograda

Par detalja sa oficijelnog tj. nacionalnog štanda Srbije. Sigurno bi želeli da vidite Trajanovu tablu ili stranicu Miroslavljevog jevanđelja uživo.

Već nekoliko godina uz sajam turizma pripojen je i sajam vina, Beo Vine, pa u par slika ova manifestacija izgleda ovako. Vino na štandu Tera Lazarike.

Terra Lazarika
Terra Lazarika
Vinarija Zvonka Bogdana
Vinarija Zvonka Bogdana

Procedura za degustaciju je prosta, kupite čašu za 300 dinara i onda obilazite štandove. Ako se ne varam, ima preko 50 veoma ozbiljnih izlagača. Gornja slika je sa štanda vinarije Zvonko Bograd. Puno sorti vina za one koji vole ovu magičnu tečnost.

Vino od Srca, zanimljiv slogan vršačkih vinarija
Vino od Srca, zanimljiv slogan vršačkih vinarija

I tako, od štanda do štanda, od agencije do agencije, ima se puno toga videti, diskutovati sa ljudima iz prve ruke. Uživajte u slikama do sledećeg sajma!

Glavni urednik TT Group

Glavni urednik, administrator i putopisac turističkog portala TT Group.

Uključi se kroz komentar

Kliknite ovde da bi ste komentarisali

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povežimo se:

Prijavite se na našu mejling listu


Podelite sa prijateljima: