DESTINACIJE  VREMENSKA PROGNOZA   SLIKE SRBIJE   PUTOVANJA FORUM   VIDEO VODIČ   KURS EVRA   MAPE   HOROSKOP  KONTAKT
Visit_Serbia

Istanbul


Prognoza za ostale gradove:

Nemačka
Berlin
Bon
Bremen
Visbaden
Frankfurt
Diseldorf
Dortmund
Drezden
Esen
Keln
Lajpcig
Magdeburg
Majnc
Minhen
Nirnberg
Rostok
Hamburg
Hanover
Štutgart

i koristan servis

mapa Nemačke

Pratite nas:

Pratite TT Group na twiteru


Vremenska prognoza Štutgart za 7 danaPogledajte najtačniju vremensku prognozu za Štutgart, Nemačka.


Trenuta video prognoza za danas   

Meteo prikaz za ceo Balkan:


Klima Štutgarta

Štutgart, festival opereŠtutgart (nemački Stuttgart) je najveći i glavni grad kao i politički centar nemačke pokrajine Baden-Virtemberg.

U njemu živi oko 600.000 stanovnika a grad zauzima površinu od oko 210km2 i nalazi se na nadmorskoj visini od 245m. Grad je sedište vlade štutgartskog regiona koji broji više od 2,5 miliona stanovnika.

Kroz grad protiče reka Neckar. Kao glavni grad pokrajine Baden-Virtemberg, Štutgart je i šesti grad po veličini u Nemačkoj posle Dortmunda i Esena. Od Frankfurta je udaljen oko 200 km severozapadno a Minhen je nekih 220km jugoistočno od Štutgarta.

Kada je klima u pitanju grad ima pretežno kontinentalnu klimu a blizina Švarcvalda i Alpi sa jedne strane grad štite od oluja sa zapada i juga, ali se zato leti često događaju jaka nevremena kao i jake snežne padavine tokom zime. Budući da je Štutgart relativno udaljen od mora, česte su pojave i drastičnih razlika između dnevnih i noćnih temperatura, kako leti tako i zimi. Najhladniji mesec je januar sa prosečnom temperaturom oko nule, a iako blizu planinskih predela, snežni pokrivač se ne zadržava dugo izuzev u esktremnom slučaju zabeleženom 2004. godine kada je sneg opstao čak nekoliko nedelja.

Leta su topla i prosečna temperatura je oko 20°C u julu i avgustu, najtoplijim letnjim mesecima. Prosečna najniža temperatura na godišnjem nivou je oko nule a najviša oko 5°C.
Pitanja? webmaster@tt-group.net, Mob: +381.(0)64.12.77.044 , Tel/Fax: +381. (0) 10. 362. 752
©TT GROUP 2004-2023, All Rights Reserved.