DESTINACIJE  VREMENSKA PROGNOZA   SLIKE SRBIJE   PUTOVANJA FORUM   VIDEO VODIČ   KURS EVRA   MAPE   HOROSKOP  KONTAKT
Visit_Serbia

Istanbul


Prognoza za ostale gradove:

Nemačka
Berlin
Bon
Bremen
Visbaden
Frankfurt
Diseldorf
Dortmund
Drezden
Esen
Keln
Lajpcig
Magdeburg
Majnc
Minhen
Nirnberg
Rostok
Hamburg
Hanover
Štutgart

i koristan servis

mapa Nemačke

Pratite nas:

Pratite TT Group na twiteru


Vremenska prognoza Drezden za 7 danaPogledajte najtačniju vremensku prognozu za Drezden, Nemačka.


Trenuta video prognoza za danas   

Meteo prikaz za ceo Balkan:


Klima Drezdena

DrezdenDrezden je glavni grad nemačke savezne države Saksonije, nalazi se u dolini reke Elbe u podnožju Rudne gore (Erzgebirge) i jedan je od najvažnijih ekonomskih i kulturnih centara istočne Nemačke.

U samom gradu živi oko 500,000 stanovnika dok u čitavoj oblasti obituje preko milion ljudi što ga definitivno svrstava u glavne gradske centre na istoku Nemačke.

Grad se nalazi nekih 30km severno od granice sa Češkom, a reka Elba kod Drezdena formira prelepu dolinu koja je pod zaštitom UNESCO-a.

Drezden je jedan od “najzelenijih” gradova u Evropi jer je više od 60% površine grada pokriveno šumama i zelenim površinama.

Prirodna “pluća” grada utiču i na njegovu klimu pa je ona umereno-kontinentalna ali i vlažna sa toplijim letima i zimama hladnijim od nemačkog proseka. Prosečna temperatura u februaru iznosi −1.7 °C a u julu je 18.1 °C.

Temperature u samom gradskom jezgru u proseku godišnje dostiže nivo od oko 10°C. Meseci sa najmanjim nivoom padavina su februar i mart, kada padne oko 40mm po m2 dok su padavine najobimnije u julu i avgustu sa prosečnih 60-ak mm po m2.

Dolina reke Elbe ima drugačiju klimu od one na padinama i visijama a Klotzsche, na 227 m nadmorske visine gde se nalazi i drezdenska meteorološka stanica, beleži temperature koje su u proseku od 1 do 3°C niže od onih u gradu. Što je i sasvim normalno imajući u vidu udaljenost od betona i raznih gradskih zagađenja.
Pitanja? webmaster@tt-group.net, Mob: +381.(0)64.12.77.044 , Tel/Fax: +381. (0) 10. 362. 752
©TT GROUP 2004-2023, All Rights Reserved.