DESTINACIJE  VREMENSKA PROGNOZA   SLIKE SRBIJE   PUTOVANJA FORUM   VIDEO VODIČ   KURS EVRA   MAPE   HOROSKOP  KONTAKT
Visit_Serbia

Istanbul


Prognoza za ostale gradove:

Nemačka
Berlin
Bon
Bremen
Visbaden
Frankfurt
Diseldorf
Dortmund
Drezden
Esen
Keln
Lajpcig
Magdeburg
Majnc
Minhen
Nirnberg
Rostok
Hamburg
Hanover
Štutgart

i koristan servis

mapa Nemačke

Pratite nas:

Pratite TT Group na twiteru


Vremenska prognoza Berlin za 7 danaPogledajte najtačniju vremensku prognozu za Berlin, Nemačka.


Trenuta video prognoza za danas   

Meteo prikaz za ceo Balkan:


Klima Berlina

 Brandenburška kapijaBerlin je glavni grad Nemačke sa preko 3,5 miliona stanovnika.

Nalazi se na severoistoku Nemačke i jedna je od 16 nemačkih država koju sa svih strana okružuje druga nemačka država Brandenburg.

Predgrađe grada bogato je zelenilom, šumama i jezerima što u mnogome utiče i na kvalitet klime Berlina koja je umereno kontinentalna.

Berlin je leti topao grad, sa delimično vlažnom klimom, a temperature su leti umereno visoke i kreću se u proseku između 22 i 25°C dok su najniže temperature u proseku između 12 i 14 °C pa je boravak u Berlinu leti prilično ugodan.

Zime su hladne sa temperaturama koje u proseku idu od najnižih -2 do 0°C do najviših od otprilike 4°C. Proleća i jeseni su prohladni i vetroviti. Centar grada, kao i u većini megapolisa sa visokim građevinama od betona, ima svoju specifičnu klimu jer sve te betonske megagrađevine zadržavaju toplotu pa su i temperature u centralnim oblastima čak i do 4 °C više od onih u predgrađu.

Prosečna količina padavina u Berlinu je u granicama normale pa vam za Berlin jeste potreban kišobran, ali da ćete ga neprekidno koristiti kao u Londonu, sigurno nećete. Iako ima reativno hladnu zimu, snežni pokrivač se u Berlinu retko formira u nekim ozbiljnijim količinama pa se zbog toga brzo i topi.

Kada se govori o Berlinu nemoguće je a da se ne spomene nesrećna istorijska činjenica da su ovaj grad nakon Drugog svetskog rata 1949. godine saveznici podelili na Istočni i Zapadni Berlin. Ta podela, koja je odnela i hiljade nevinih života, trajala je do 1990. godine kada je simbolično počelo rušenje čuvenog Berlinskog zida čiji su tragovi vidljivi i do danas i predstavljaju jednu od najvećih atrakcija grada uz, naravno, Brandenburšku kapiju, Rajhstag i Berlinski televizijski toranj visok 368m. U Berlinu se takođe svake godine održava i najveći sajam turizma na svetu - ITB (Internationale Tourismus-Börse). Još jedna zanimljivost u vezi Berlina je i to da je drugi po veličini grad u Evropskoj Uniji, odmah posle Londona.
Pitanja? webmaster@tt-group.net, Mob: +381.(0)64.12.77.044 , Tel/Fax: +381. (0) 10. 362. 752
©TT GROUP 2004-2023, All Rights Reserved.