DESTINACIJE  VREMENSKA PROGNOZA   SLIKE SRBIJE   PUTOVANJA FORUM   VIDEO VODIČ   KURS EVRA   MAPE   HOROSKOP  KONTAKT
Visit_Serbia

Istanbul


Prognoza za ostale gradove:

Nemačka
Berlin
Bon
Bremen
Visbaden
Frankfurt
Diseldorf
Dortmund
Drezden
Esen
Keln
Lajpcig
Magdeburg
Majnc
Minhen
Nirnberg
Rostok
Hamburg
Hanover
Štutgart

i koristan servis

mapa Nemačke

Pratite nas:

Pratite TT Group na twiteru


Vremenska prognoza Frankfurt za 7 danaPogledajte najtačniju vremensku prognozu za Frankfurt, Nemačka.


Trenuta video prognoza za danas   

Meteo prikaz za ceo Balkan:


Klima Frankfurta

Frankfurt, panorama gradaFrankfurt (zvanično Frankfurt am Majn) najveći je grad nemačke savezne države Hesen, čija je prestonica Visbaden.

U centralnim gradskim oblastima živi skoro 700,000 stanovnika dok na širem gradskom području živi oko 2,3 miliona stanovnika što Frankfurt svrstava u najveće i najznačajnije privredne, industrijske i kulturne centre Nemačke.

Površina mu je oko 250km2 a centralan gradska zona nalazi se na 122m nadmorske visine. Frankfurt je centar Metropolitanske regije Frankfurt Rajna-Majna, druge po veličini metropolitenske regije u Nemačkoj, koja ima oko 6 miliona stanovnika, i koju osim Frankfurta čine još i gradovi Visbaden, Darmštadt, Majnz, Ofenbah i još niz manjih.

Frankfurt ne samo da je jedan od najmoćnijih gradova u Nemačkoj, već je i najbogatiji grad Evrope i njen najvažniji finansijski centar, poznat prosto kao “grad banaka”. Dovoljno je samo reći da je sedište Evropske centralne banke u Frankfurtu pa je o toj finansijskoj strani “medalje” ovog grada rečeno sasvim dovoljno.

Interesantan je deo grada koji se poplarno naziva “Menhetn” zbog mnoštva arhitektonski najmodernijih nebodera koji svojim obrisima i visinama dosta podsećaju na duh njujorškog centra. Frankfurt je poznat i kao grad svetski priznatih sajmova od kojih možemo izdvojiti Sajam knjiga, najveći i najznačajniji na svetu.

Franfurt je smešten u centralnoj Nemačkoj, na reci Majni, po kojoj je i dobio ime i nalazi se južno od šumovitog planinskog masiva Taunus, koji se proteže preko nemačkih pokrajina Hessen i Rheinland-Pfalz. Frankfurt se može pohvaliti najvećom šumom koju jedan grad u Nemačkoj ima, koja se nalazi u južnom delu grada.

Na Bergerovoj osmatračnici u Sekbahu je najviša tačka grada, na 222m nadmorske visine pa je to ujedno i popularni vidikovac. Najniža tačka je, naravno na obali reke Majne. Frankfurt spade među toplije nemačke gradove jer je pod uticajem okeanske klime, pa ima hladne zime ali blaga leta. Klima grada je umerena i prosečna godišnja temperature je oko 10°C. Najtopliji meseci su od juna do avgusta kada se temperature u proseku kreću između 17 i 18°C a najhladniji su od decembra do februara kada temperature variraju između 0 i 1°C. Padavine su u okvirima prosečnih, oko 660mm po m2, najviše padavina je u letnjim mesecima, od juna do avgusta a najmanje zimi od februara do aprila, pa se može reći da je Frankfurt sasvim prijatan grad za boravak, posao i odsedanje.
Pitanja? webmaster@tt-group.net, Mob: +381.(0)64.12.77.044 , Tel/Fax: +381. (0) 10. 362. 752
©TT GROUP 2004-2023, All Rights Reserved.