DESTINACIJE  VREMENSKA PROGNOZA   SLIKE SRBIJE   PUTOVANJA FORUM   VIDEO VODIČ   KURS EVRA   MAPE   HOROSKOP  KONTAKT
Visit_Serbia

Istanbul


Prognoza za ostale gradove:

Nemačka
Berlin
Bon
Bremen
Visbaden
Frankfurt
Diseldorf
Dortmund
Drezden
Esen
Keln
Lajpcig
Magdeburg
Majnc
Minhen
Nirnberg
Rostok
Hamburg
Hanover
Štutgart

i koristan servis

mapa Nemačke

Pratite nas:

Pratite TT Group na twiteru


Vremenska prognoza Bremen za 7 danaPogledajte najtačniju vremensku prognozu za Bremen, Nemačka.


Trenuta video prognoza za danas   

Meteo prikaz za ceo Balkan:


Klima Bremena

Bremen, KatedralaBremen (službeno ime: Freie Hansestadt Bremen) se nalazi u severozapadnoj Nemačkoj i glavni je grad najmanje nemačke savezne pokrajine Bremen, kojoj osim grada Bremena pripada i 60 km udaljena luka Bremerhafen.

Nalazi se na reci Vezer, ima više od 550,000 stanovnika i prostire se na površini od oko 330km2.

Bremen je centar evropske Metropolitenske regije Bremen-Oldenburg koja je prva od 11 takvih regiona u Nemačkoj. Bremen je i sedište lokalne vlasti i većine pokrajinskih institucija. Nalazi se oko 100 km jugozapadno od Hamburga i oko 70 km od Severnog mora.

Zbog blizine Bremerhafena Bremen je druga po značaju luka u Nemačkoj, odmah posle Hamburga. Bremen je treći po broju stanovnika u severnoj Nemačkoj i deseti je grad po veličini u Nemačkoj.

Ako planirate putovanje u ovaj grad definitivno morate dobro da razmotrite klimu i vremenske prilike ovog grada jer zbog blizine Severnog mora ima morsku klimu pa vetrovi sa mora igraju vrlo važnu ulogu i u “vrsti” i “tipu” vremena.

Prosečne temperature od novembra do marta kreću se između 0 i 8°C dok su temperature u letnjim mesecima u proseku između 21 i 23 °C.

Vreme u proleće i u jesen je uglavnom vrlo prijatno. Što se tiče padavina, one su u Bremenu prilično uobičajene i česte a kada je zima u pitanju, sneg je vrlo retka pojava a i ako se pojavi, slab je i ne formira ozbiljniji snežni pokrivač. Zbog blizine mora nivo vlažnosti vazduha ume drastično da varira i kreće se između 40-90%. Vlažnost vazduha je najviša leti a najbolje doba da se poseti i odsedne u ovom gradu su definitivno leto i jesen. Najveće znamenitosti grada smeštene su u Starom gradu, Altstadtu, simbol grada je statua Rolanda - simbol slobodnih gradova - a grad se pominje i u jednoj od poznatih bajki braće Grim “Bremenski muzikanti” (u original Die Bremer Stadtmusikanten), priči o magarcu, psu, mački i pevcu koji svojom hrabrošću uspevaju da spasu svoje živote od razbojnika.
Pitanja? webmaster@tt-group.net, Mob: +381.(0)64.12.77.044 , Tel/Fax: +381. (0) 10. 362. 752
©TT GROUP 2004-2023, All Rights Reserved.