DESTINACIJE  VREMENSKA PROGNOZA   SLIKE SRBIJE   PUTOVANJA FORUM   VIDEO VODIČ   KURS EVRA   MAPE   HOROSKOP  KONTAKT
Visit_Serbia

Istanbul


Prognoza za ostale gradove:

Nemačka
Berlin
Bon
Bremen
Visbaden
Frankfurt
Diseldorf
Dortmund
Drezden
Esen
Keln
Lajpcig
Magdeburg
Majnc
Minhen
Nirnberg
Rostok
Hamburg
Hanover
Štutgart

i koristan servis

mapa Nemačke

Pratite nas:

Pratite TT Group na twiteru


Vremenska prognoza Hamburg za 7 danaPogledajte najtačniju vremensku prognozu za Hamburg, Nemačka.


Trenuta video prognoza za danas   

Meteo prikaz za ceo Balkan:


Klima Hamburga

Hamburg, panoramaHamburg je drugi po veličini grad u Nemačkoj, odmah posle Berlina i šesti je najveći grad u Evropskoj uniji.

Pun zvanični naziv grada na nemačkom je Die Freie und Hansestadt Hamburg. Grad je u isto vreme i središte istoimene nemačke metropolitansku regiju, jedne od ukupno 11 koliko ih u Nemačkoj ima.

Grad se severno od Elbe graniči sa Šlezvig-Holštajnom, a južno od nje sa Donjom Saksonijom. U grdau živi preko 1,8 miliona stanovnika i prostire se na površini od oko 800 km2.

Nalazi se na severu zemlje na ušću reka Alstera i Bile u Elbu koja se uliva u Severno more. Za Hamburg reka Elba ima veliki značaj kao prirodna luka koja omaogućava direktan pristup moru.

Zbog blizine Severnom moru, Elba je često plavila Hamburg ali su onda na obalama reke podignuti nasipi koji danas podsećaju na vremena kada su čitave gradske četvrti bile pod vodom. Jedna od znamenitosti grada, osim reke Elbe je brana na reci Alster koja je u samom centru grada formirala jezero koje je podeljeno na dva dela, spojena unutrašnjim i spoljašnjim Alsterom. Mnoštvo kanala i rečica premošteno je sa više od 2500 mostova pa je Hamburg grad sa najviše mostova u Evropi! Ima ih čak više i od Venecije, Amsterdama i Londona zajedno!

Pa bi vam možda dobra preporuka za posetu grada bila da u kofer obavezno spakujete i neku obuću i odeću pogodnu za “vlagu”. Blizina mora utiče i na klimu grada koja je blaža nego na istoku zemlje, ali je zato cele godine vlažna. Mesec jul je najtopliji sa prosečnom temperaturom od oko 17,0°C a najhladnije je u januaru kada je temperature u proseku oko nule. Ipak, u najtoplijim letnjim mesecima nije retko da temperature u termometru dostigne i nivo iznad 25°C . Kao i u celom svetu, tako se i u Nemačkoj osećaju posledice globalnog zagrevanja pa ni temperature preko 35,0°C u letnjim mesecima više nisu čudo. Najviša temperature zabeležena u Hamburgu bila je 37,3°C avgusta 1992. godine. Padavini su na nivou od oko 700 mm po m2 a ono što je za Hamburg naročito karakteristično jeste magla. Naime, više od 50 dana godišnje grad je obavijen maglom. Zbog svega ovoga najbolje vreme za posetu gradu je u proleće i početak leta.
Pitanja? webmaster@tt-group.net, Mob: +381.(0)64.12.77.044 , Tel/Fax: +381. (0) 10. 362. 752
©TT GROUP 2004-2023, All Rights Reserved.