DESTINACIJE  VREMENSKA PROGNOZA   SLIKE SRBIJE   PUTOVANJA FORUM   VIDEO VODIČ   KURS EVRA   MAPE   HOROSKOP  KONTAKT
Visit_Serbia

Istanbul


Prognoza za ostale gradove:

Nemačka
Berlin
Bon
Bremen
Visbaden
Frankfurt
Diseldorf
Dortmund
Drezden
Esen
Keln
Lajpcig
Magdeburg
Majnc
Minhen
Nirnberg
Rostok
Hamburg
Hanover
Štutgart

i koristan servis

mapa Nemačke

Pratite nas:

Pratite TT Group na twiteru


Vremenska prognoza Bon za 7 danaPogledajte najtačniju vremensku prognozu za Bon, Nemačka.


Trenuta video prognoza za danas   

Meteo prikaz za ceo Balkan:


Klima Bona

Zamak na RajniBon se nalazi u nemačkoj saveznoj državi Severna Rajna–Vestfalija, na nekih 20 km južno od Kelna.

Kroz grad protiče reka Rajna, a grad ima preko 300.000 stanovnika pa je među većim ali i najstarijim u zemlji sa istorijom dugom preko 2000 godina. Nalazi se na nadmorskoj visini od 60 m a površina grada je preko 140km2.

U vreme podele zemlje na Istočnu i Zapadnu Nemačku, Bon je bio prestonica Zapadne Nemačke od 1949-1990. godine. Iako je danas Berlin prestonica Nemačke, Bon je ipak ostao značajan političko-administrativni centar države jer se mnoge značajne državne institucije i dalje nalaze u njemu.

Vreme koje je karakteristično za Bon karakteristično je i za Nemačku generalno. Povremeno nestabilno pa bi najbolji period za posetu gradu bio negde između maja i septembra kada je vreme najstabilnije a sunčani dani najčešći. Kao i svaki grad okupan suncem, i u Bonu tada “niknu” bašte na otvorenom koje se brzo napune nasmejanim licima što ipak ne sme da vas zavara i potpuno opusti jer su iznenadna “tuširanja” pljuskovima sasvim uobičajena stvar.

Ipak, generalno rečeno klima u Bonu je relativno stabilna bez velikih oscilacija iz meseca u mesec.U gradu se povremeno ipak mogu osetiti uticaji jakih morskih vetrova koji s vremena na vreme dopru sa Severnog mora. Ali, uopšteno rečeno ono što možete očekivati od vremena u Bonu jesu topla leta i relativno blage zime. Budući da je na severu zemlje, najhladniji mesec je januar sa prosečnom temperaturom od oko 3°C.

U martu je prosečna temperature oko 10°C . Što se tiče leta, prosečne temperature kreću se između 20 i 25°C što je sasavim prijatno vreme za letnju sezonu. Najveća znamenitost Bona nije neka građevina, već ličnost! U njemu je 1770. godine rođen Ludvig van Betoven, jedan od najvećih kompozitora svih vremena pa je poseta njegovoj rodnoj kući nezaobilazni deo obilaska grada.
Pitanja? webmaster@tt-group.net, Mob: +381.(0)64.12.77.044 , Tel/Fax: +381. (0) 10. 362. 752
©TT GROUP 2004-2023, All Rights Reserved.