DESTINACIJE  VREMENSKA PROGNOZA   SLIKE SRBIJE   PUTOVANJA FORUM   VIDEO VODIČ   KURS EVRA   MAPE   HOROSKOP  KONTAKT
Visit_Serbia

Istanbul


Prognoza za ostale gradove:

Nemačka
Berlin
Bon
Bremen
Visbaden
Frankfurt
Diseldorf
Dortmund
Drezden
Esen
Keln
Lajpcig
Magdeburg
Majnc
Minhen
Nirnberg
Rostok
Hamburg
Hanover
Štutgart

i koristan servis

mapa Nemačke

Pratite nas:

Pratite TT Group na twiteru


Vremenska prognoza Diseldorf za 7 danaPogledajte najtačniju vremensku prognozu za Diseldorf, Nemačka.


Trenuta video prognoza za danas   

Meteo prikaz za ceo Balkan:


Klima Diseldorfa

Diseldorf, panorama gradaDiseldorf je glavni grad provincije Severna Rajna - Vestfalija i nalazi se u u zapadnom delu Nemačke.

Jedan je od najvećih industrijskih centara Evrope i predstavlja izuzetno važan lučki grad na reci Rajni, na čijoj se desnoj obali i prostire.

Ima oko 600,000 stanovnika a ime je dobio po mesti gde se reka Disel uliva u Rajnu pa bi u prevodu ime “Düsseldorf “ značilo “selo na reci Disel”. Reka Rajna deli grad na dva dela, a najlepši pogled na panoramu grada se pruža sa tornja “Rheinturm” koji se nalazi u centru grada.

Pored Rajne je 1995. godine lepo uređeno 1,5km dugačko šetalište “Rajneferpromenade” kojim se bilo pešaka, bilo biciklom može stići do luke.

Diseldorf je grad koji neguje i čuva tradiciju, ali u isto vreme odiše i opuštenošću pa je zaista idealan za odmor. Uz nezaobolazno pivo i kobasice, simbola Nemačke! Kada je u pitanju klima grada, Diseldorf ima umereno hladne zime sa malo snežnih padavina i prijatna ali ponekad i topla leta.

Prosečna godišnja temperatura u gradu je oko 11°C a najzastupljeniji su južni i jugo-istočni vetrovi koji duvaju prosečnim brzinama od 3 do 4 m/s. Međutim, najčešće brzine nisu velike, štaviše budu i jako prijatne ispod 2 m/s. Godišnja količina padavina iznosi oko 770mm po m2. Najviša tačka u gradu nalazi se na nadmorskoj visini od 165m dok je najniža naravno na obali reke Rajne na 28m, pa je prosečna nadmorska visina od 38m sa aspekta klime i temperatura sasvim prijatna.

Izdvojićemo i jednu zanimljivost vezanu za grad a to je da je nakon istraživanja agencije "Mercer HR Consulting" iz 2007. godine ova agencija Diseldorf smestila na 5. mesto gradova sa najvišim životnim standardom na svetu a čak na 1. mesto u Nemačkoj! Ako planirate rad u Nemačkoj, ovo je izbor na mestu, ako možete da birate! Ipak, cena tog “luksuza” su i visoke cene pa je u isto vreme ovaj grad i među najskupljim u Nemačkoj. Pa ko voli i ima za takav standard, Diseldorf ga čeka otvorenih ruku. Jedna od najvećih atrakcija grada je Karneval koji se održava svake godine 11. novembra sa početkom u 11h i 11 minuta, koji je deo tradicionalnih karnevalskih dešavanja karakterističnih za Rajnsku oblast. Diseldorf je modna prestonica Nemačke pa ga popularno zovu i „mali Pariz“. Poznat je i po popularnom gradskom šetalištu Kenigsale sa mnogobrojnim prodavnicama i buticima.
Pitanja? webmaster@tt-group.net, Mob: +381.(0)64.12.77.044 , Tel/Fax: +381. (0) 10. 362. 752
©TT GROUP 2004-2024, All Rights Reserved.