DESTINACIJE  VREMENSKA PROGNOZA   SLIKE SRBIJE   PUTOVANJA FORUM   VIDEO VODIČ   KURS EVRA   MAPE   HOROSKOP  KONTAKT
Visit_Serbia

Istanbul


Prognoza za ostale gradove:

Nemačka
Berlin
Bon
Bremen
Visbaden
Frankfurt
Diseldorf
Dortmund
Drezden
Esen
Keln
Lajpcig
Magdeburg
Majnc
Minhen
Nirnberg
Rostok
Hamburg
Hanover
Štutgart

i koristan servis

mapa Nemačke

Pratite nas:

Pratite TT Group na twiteru


Vremenska prognoza Keln za 7 danaPogledajte najtačniju vremensku prognozu za Keln, Nemačka.


Trenuta video prognoza za danas   

Meteo prikaz za ceo Balkan:


Klima Kelna

KelnKeln (nemački Köln) je najveći grad u nemačkoj pokrajini Severna Rajna Vestfalija (najveća nemačka savezna pokrajina sa oko 20 miliona stanovnika), prostire se na površini od preko 400km2, ima skoro million stanovnika i nalazi se na zapadu Nemačke.

Kroz grad protiče reka Rajna. Keln je četvrti grad po veličini u Nemačkoj i jedan je od najstarijih gradova sa dugom i bogatom istorijom i tradicijom.

Najveća atrakcija grada je svakako Kelnska katedrala u gotskom stilu (Kölner Dom) koja spade u red najposećenijih turističkih atrakcija u Nemačkoj generalno i koja je upisana na listu svetske kulturne baštine UNESCO-a.

Grad je ekonomsko i kulturno središte Rajnske oblast i jedna je od najvažnijih rečnih luka na reci Rajni. Iako izuzetno važna za grad iz više razloga, reka Rajna je i njen “problem” zbog čestih poplava koje izaziva. Grad je okružen brdovitim predelima, a klima je umereno-kontinentalna ali i vlažna sa toplim letima, bez sušnih perioda. Najtopliji mesec je avgust, a najhladniji januar dok se najviši nivo padavina beleži u julu. Mesec sa najmanjim količinom padavina je april a meseci sa najprijatnijim temperaturama su jun, jul i avgust. U mesecu maju je, na primer, prosečna dnevna temperature između 19 i 21°C kada su dani topli, ali se zato temperature može iznenada spustiti i do čak 4°C.
Pitanja? webmaster@tt-group.net, Mob: +381.(0)64.12.77.044 , Tel/Fax: +381. (0) 10. 362. 752
©TT GROUP 2004-2023, All Rights Reserved.