Foto Blog

TT Group foto blog

Srbija obiluje prelepim kadrovima, vrhunskim fotografima, a kvalitetnog foto bloga nema ni za lek. Zanimljivo je da legende srpske fotografije poput Dragoljuba Zamurovića, Ivana Strahinjića ili Dragana Bosnića, koji su eksperti za turističku fotografiju nemaju žive blogove. Možda i imaju neku vrstu web prezentacija koje se vrlo retko updejtaju, na njima se nalaze samo statičke web galerije i obično su samo prezentacionog tipa.

Predrag Vučković, oficijelni fotograf Red Bula i čovek koji svojim radom prosto inspiriše i pomera granice (snimao je skok Feliksa Baumgartnera sa ivice kosmosa) nije ažurirao svoju stranicu već 2 godine.

Naša ideja je da ovde udahnemo jednu novu energiju i dodatnu motivaciju svim ljubiteljima turističke fotografije i pokrenemo jedan kvalitetan foto blog.

Probaćemo da ovoj novoj kategoriji našeg turističkog vodiča dovedemo i gostujuće blogere fotografe koji će se predstaviti svojim radom, pa ovo je ujedno i javni poziv svima koji znaju šta znači snaga gostujućeg posta da se priključe!

Osnovni uslovi su da izaberete pre svega fotografije koje imaju neku posebnost i stvarno zaslužuju pažnju. Treba da da budu optimizovane za web u rezoluciji ne većoj od 800 piksela. Poželjno je napisati i opisati zanimljivosti prilikom nastanka iste, navodeći podešavanja aparata, brend i blendu objektiva, eventuelnog blica ako je korišćen. Ako koristite post produkciju napišite nešto i o korekcijama koje ste izvršili u Fotošopu, Gimpu ili nekom trećem softveru za obradu rasterskih sadržaja.

Prvi turistički foto blog
Prvi turistički foto blog, kliknite za celu sliku

Za početak evo jedne fotografije tramvaja i prolaznika. Sve se dešava spontano, u suton, ekspozicija od nekoliko sekundi na osetljivosti od ISO 100, telo je Nikon D200 sa CCD senzorom, sa malog tronožca iz žablje perspektive.

Jedna od misija TT Group portala je negovanje turističke fotografije, pa verujemo da je ovo dobar korak na ovom zadatku. Nadamo se da ćemo istrajati, a pratite nas ovde!

Glavni urednik TT Group

Glavni urednik, administrator i putopisac turističkog portala TT Group.

Uključi se kroz komentar

Kliknite ovde da bi ste komentarisali

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povežimo se:

Prijavite se na našu mejling listu


Podelite sa prijateljima: