Foto Blog Saveti

6 razloga zašto posetiti sajam turizma

Sajam turizma 2013
Sajam turizma 2013

Za one prave hedoniste, ali i sve ljude iz turističke industrije svakako centralni događaj u jednoj godini je sajam turizma. Statistike radi, sajam postoji preko 30 godina, na njemu se okupi i preko 800 izlagača, jedna trećina bude iz inostranstva, iz oko 50 država u regionu. Broj posetilaca premašuje cifru od 50 000 ljudi.

Zemlja domaćin ove godine biće Nemačka koja drugi put nastupa na sajmu. Prošle godine je podelila puno promotivnih materijala, a da je ovo za sada neotkrivena destinacija govori nam ovaj link.

 

Grčka je obično odlično organizovana,  a prošle godine bili smo oduševljeni nastupom Turske.  Sa specijalnim popustima po pitanju putovanja u Istanbul, upoznavanja sa drevnim znamenitostima poput Troje, Efesa i Kapadokije, odnosno letovanja na njenom primorju.

Ove godine sajam je zakazan od 21. do 24. februara, dakle od četvrtka do nedelje u četiri  dana. Cena ulaznice je 300 dinara, ako dolazite kolima sat na parkingu košta 150 dinara.

Za one koji nisu bili nikada na ovom sajmu, ili su u dilemi da isti posete, evo 6 razloga zašto vredi odvojiti vreme za ovu najuticajniju turističku manifestaciju!

1. Ako planirate neku city break avanturu na proleće imaćete dobar izbor i popust na first minute uplate,
2. Postoje posebni popusti za rezervaciju letovanja, jer turistilke agencije umeju da idu sa popustima i od preko 20 %. Ako znate gde želite predsezona može da se dobije veoma jeftino. Možete si priuštiti i neko krstarnje ili putovanje iz snova po ceni koju bi platili za obično letovanje u jeku sezone.
3. Ako volite da fotografišete portrete, imaćete ljude iz puno država u nacionalnim nošnjama, gostoljubive i primamljive za objektiv. O hostesama i da ne govorimo. Par slika ovde:

Turski ples na sajmu turizma
Turski ples na sajmu turizma, za više kliknite na sliku

4. Sladokusci mogu probati puno specijalita,od suhomesnatih proizvoda Zlatiborca, preko futoškog kupusa, kolača sa makom, raznih đakonija uglavnom besplatno. Prošle godine specijalitet je bio Dalmatinski pršut.

Dalmatinski pršut na sajmu turizma
Dalmatinski pršut na štandu Hrvatske prošle godine

5. Ako vas zanimaju popusti na kupovinu ugostiteljske opreme ovo je ujedno i sajam istih, pod nazivom Horeca.
6. Za kraj smo ostavili najdelikatniji razlog. U sklopu sajma turizma održava se i međunarodni sajam vina BEOWINE. Nekoliko stotina vrsta vina od grožđa svih sorta i ukusa čeka potpuno besplatno na vaše degustatorske veštine.

Vinari su veseli ljudi, puni priča i doživljaja. Ako volite ovaj drevni napitak koji se više milenijuma usavršava odvojite i određenu količinu keša, a u poverenju vam možetemo reći da je bermet vinarije Kiš vrhunski.

Detalj sa sajma vina
Detalj sa sajma vina

TT Group je već niz godine među prvima objavljivao reportaže sa sajma pa verujemo da vas nećemo razočarati ni ove godine.

Prijave za izlagače za Sajam turizma i sajam vina BeoWine 2013 Fair možete izvršiti na oficijelnom sajtu ovde . Vidimo se na sajmu!

Glavni urednik TT Group

Glavni urednik, administrator i putopisac turističkog portala TT Group.

komentara

Kliknite ovde da bi ste komentarisali

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

  • Svidja mi se slogom sajma turizma 2013 u Beogradu, „Putovanje u srcu“, tako da verujem da će biti dobro, a kolko vidim, dosta su aktivni i na Facebooku, to je dobra stvar.

Povežimo se:

Prijavite se na našu mejling listu


Podelite sa prijateljima: