Turska

Kemer all inclusive – 3 razloga za letovanje baš ovde

Kemer, nekada malo ribarsko selo, danas jedan od najlepših turističkih letovališta na Mediteranu. Udaljen je oko 45 minuta vožnje od Antalije, glavnog grada čitavog regiona. Ono što Kemer čini tako posebnim jeste očuvana priroda, brove šume, lepota planina i čisto more.

Letovalište je u potpunosti prilagođeno turistima, ovde možete naći apsolutno sve što bi vam bilo neophodno za savršeni odmor sa porodicom, partnerom ili sa prijateljima. Kako vam je sve obezbeđeno na jednom mestu, najbolji način da ga doživite jeste da rezervišete svoj all inclusive aranžman za Kemer. U narednim redovima ćemo vam dati 3 razloga zašto je Kemer odličan izbor kada su u pitanju all inclusive aranžmani, ali najpre ćemo za svaki slučaj objasniti šta uopšte all inclusive označava.

Šta je all inclusive?

Da li je vama sinonim za odmor komfor, leškarenje na plaži i zaborav na svaku brigu? Ako je odgovor potvrdan, vrlo je verovatno da je all inclusive odlična ponuda za vas. Evo o čemu je reč: kao što sama reč u prevodu kaže „sve je uključeno“; dakle, ova vrsta paketa podrazumeva da vam je plaćanjem aranžmana sve obezbeđeno.

Ova putovanja se plaćaju unapred u turističkim agencijama, da na samom putovanju skoro i neće biti potrebe da uopšte izvadite novčanik iz džepa. To znači da vam je unapred obezbeđen put, smeštaj, sva tri obroka, sva pića i neke dodatne usluge unutar hotela ili druge vrste smeštaja u kome boravite.

Ova vrsta turističkih aranžmana je sasvim suprotna od putovanja u sopstvenoj režiji, gde je sasvim vaša odgovornost da obezbedite transport, nađete smeštaj i izaberete gde ćete jesti. I sem ako niste spremni da se odreknete komfora na putovanju, ovakav vid putovanja može čak i ispasti skuplji od all inclusive.

Putovanja koja imaju plaćene sve usluge nude sigurnost koju nemate kada putujete u sopstvenoj režiji. No, treba naglasiti dve stvari pre nego što se odlučite na to da li su all inclusive putovanja zaista za vas.

Prvo, ova putovanja vas vezuju za jedno mesto. Naprosto, nije vam isplativo da posećujete druga mesta ili druge restorane, jer bi onda ispalo da plaćate duplo. Ako želite da obilazite čitavu Antaliju, a ne da boravite samo u Kemeru, onda vam svakako ne preporučujemo da odaberete all inclusive. Što znači da je ovakva vrsta aranžmana najviše za porodice koje ne žele toliko aktivan odmor.

Druga stvar je da all inclusive ne obuhvata apsolutno sve, tj. ne plaćate samo usluge koje su naglašene u aranžmanu i ugovoru, ostale stvari se plaćaju. Dakle, ako želite da provedete dan u spa ili wellness centru to znači da ćete to morati da platite, plaćaju se suveniri, boravak na bazenu. Naravno, ako se odlučite da odete u kockarnicu, kupite kožnu jaknu u Kemeru i za to ćete morati da odvojite novac.

Prema tome, all inclusive znači da ste unapred platili samo ono što je osnovno u aranžmanu – hranu, piće, smeštaj i ponešto od dodatnih usluga (koje se razlikuju od aranžmana do aranžmana).

Ipak, kada želimo da ne brinemo o plaćanju i da se samo opustimo na odmoru all inclusive je odličan izbor.

Na šta još treba da obratite pažnju kada želite da izaberete all inclusive?

Za all inclusive putovanja se obično vezuju letovališta kao što je Kemer, Belek, Side, baš iz razloga što su letovališta opremljena svime što vam je neophodno za jedno putovanje. No, pojedini smeštaji nekad nisu toliko iskreni kada je u pitanju njihova usluga.

Stoga, preporučujemo vam da prvo proverite na Google Maps-u lokaciju hotela koji planirate da rezervišete. Da li se nalazi toliko blizu plaže kao što se čini na slikama? Takođe vam savetujemo i da pročitate iskustva drugih ljudi koji su u istom smeštaju boravili, kakvi su njihovi utisci?

Takođe, pažljivo čitajte sitna slova na ugovoru, šta sve all inclusive obuhvata, a šta ne? Nekad se u okviru ovakvih ponuda nalaze skriveni troškovi na koje niste računali i za koje ćete saznati tek kasnije.

Najbolje je zato rezervisati aranžmane kod turističkih agencija koje su proverene po kvalitetu, sa kojima ste već putovali, koje je preporučio neko koga znate ili koje imaju visoke ocene na internetu. Isto pravilo važi i za izbor hotela.

Sad, kada smo razjasnili sve nedoumice vezano za all inclusive, prelazimo na stvar: zašto je Kemer jedna od najboljih destinacija kada je u pitanju all inclusive aranžman?

1.     Kemer je odlično letovalište za porodicu

Ako je vaša ideja idealnog odmora da što manje mislite o organizaciji čitavog putovanja, onda je all inclusive  savršen za vas, a ako želite da se isto tako opustite i uživate u divnim prirodnim pejzažima i čistoj morskoj vodi, onda je Kemer destinacija koja će ispuniti sve vaše potrebe.

Letovališta su odličan izbor za porodična putovanja, zato što su obično manje površine od gradova, a i zato što u njima možete pronaći sve što vam treba. Kemer ima veliki izbor prodavnica, radnji sa obućom i odećom, zabavnih parkova za decu, hotela sa visokim kvalitetom usluga, veliki broj kafića i restorana… Dakle, neće biti potrebe da idete bilo gde drugde u potrazi za odmorom.

Kemer

Uz to dodajte i dve plaže obeležene Plavim zastavama, što ujedno potvrđuje i njihov kvalitet. Plaže su peščane, dugačke, opremljene sa mnoštvom suncobrana, tuševima, kabinama, a uz plažu se nalazi dosta barova, kafića i restorana.

Voda je tirkizne boje, tokom leta temperatura vode je oko 26 stepeni što je čini idealnom za plivanje, ronjenje i ostalom zabavom na vodi. Postoji mogućnost rezervacije mesta na brodu, koji plovi uz obalu Antalije.

Generalno u Kemeru vlada prilično opuštena atmosfera, koja će vam zasigurno prijati. Uveče se možete prošeteti kejem uz more, kupiti deci sladoled, uživati u brojnim performansima i dovitljivostima turskih ugostitelja i posmatrati planinske vrhove i borove šume u okolini.

2.     Kemer ima bogat noćni život

To što se smatra mirnim porodičnim mestom ne znači da nema mesta za one koji bi malo da se zabave đuskajući. Lokalci su želeli da izađu u susret tinejdžerima i mladima, te su otvorili dosta diskoteki i noćnih barova koji rade do ranih jutarnjih sati.

Ovde ćete imati priliku da sklopite nova poznanstva, igrate uz najrazličitiju muziku i probate razne koktele, kao i razna druga alkoholna pića. Naravno, same diskoteke koje rade do kasno noću su izdovjene kako ne bi smetale onima koji žele da spavaju.

All inclusive može obuhvatati i noćni provod ako je to navedeno pod dodatnom uslugom. No, ako se druženja odvijaju u samom hotelu, sva pića koja popijete su vam već unapred plaćena, što znači da nećete morati da brojite koliko ste popili 😉.

3.     All inclusive obuhvata prilagođeni meni

Svi znamo da je deci ponekad teško udovoljiti kada je u pitanju izbor hrane. Problem postaje još veći kada ste na putovanjima, gde im lokalna hrana često može biti nepoznata, pa ne žele ni da je probaju.

Kada odaberete all inclusive paket u Kemeru, kao što smo već prethodno spomenuli, već ćete sebi osigurati sva tri obroka sve vreme dok boravite u letovalištu. A to znači da ćete uvek imati pristup švedskom stolu koji je dovoljno raznovrstan da vaše dete sigurno može naći nešto što bi mu se dopalo i što voli da pojede kod kuće, ako ne želi da isproba.

No, ako je njegov jelovnik toliko specifičan, možete se prilikom rezervacije aranžmana dogovoriti sa kuvarom u restoranu da se detetu prilagodi meni. Što znači da sve vreme dok ste tu, nećete morati brinuti šta će deca jesti.

Naravno, ovo se odnosi i na vas ako ste na nekom posebnom režimu ishrane. Ova opcija dosta olakšava stvar jer je na putovanjima naročito teško ispoštovati šta treba da jedete.

All inclusive varijanta za letovanje je zaista dobar izbor ako želite da izbegnete sav stres oko izbora smeštaja, hrane, jela ili lokacije, a lepota mora i vrhunska usluga u Kemeru će doprineti tome da ne zažalite što ste odabrali ovakav tip putovanja.

Turistički Vodič

Turistički Vodič

TT Group turistički vodič kroz vašu novu destinaciju. Moj moto: na kraju samo iskustva ostaju.

Dodajte komentar

Klikni i ostavi svoj utisak

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *