Putovanja iz snova

Ostrva Grčke – Top 5 najskupljih i najluksuznijih

Brendiranje destinacija, pogotovu onih sa puno pravih prirodnih posebnosti učinilo je da neka mesta zasluženo dobiju na ceni. U ovom članku daćemo prikaz najskupljih i najluksuznijih grčkih ostrva. Izabrali smo prestižnih 5.

#5. Ostvo Krf

Hotel na Krfu
Egzotika hotela Gordios na Krfu

Ako krećete u ekskluzivno upoznavanje Grčke, krenite najpre tamo gde su odavno bili naši stari.

Za Srbe, Krf je dragocen po kulturnoj zaostavštini ovekovečenoj u Vidu i Plavoj grobnici. Ostrvo Krf je ideano za sve zavisnike od automobila koji imaju potrebu da svaki dan odlaze na različitu plažu. Sam grad Krf je priča za sebe. Egzotična turistička sela omeđena bujnim zelenilom ostaće vam urezana za ceo život.

Ostrvo je krcato antičkom zaostavštinom, a puno turističkih agencija iz Srbije prodaje aranžmane za leto na ovom ostrvu.

Naš savet je da posetite Krf tokom sezone ili u post sezoni. Ne savetujemo odlazak u pred sezoni. Tada aranžmani nisu skupi, ali ovaj deo jonskog mora ume da bude hladan pre juna.

#4. Rodos

Rodos je verovatno najlepši srednjevekovni ostrvski grad. Blizina sa turskom i pečat vitezova krstaša posebno su oblikovali i ogradili ovo mesto. Na njemu se nalazilo jedno od sedama antičkih čuda starog sveta. Pogađate, antički Kolos je baš odavde.

Geografski pripada Dodekanezima, a klimatoliški na njemu vlada sredozemna klima sa toplim i dugim letima. Pravo čudo će biti ako uspete da vidite oblačić, pa ovaka klima je širom otvorila vrata za dugačku sezonu. Turisti svih nacija posećuju Rodos, a ako ovde letujete možete lako i do Turske.

#3. Krit

Krit je najveće Grčko ostrvo. Prepoznatljivo po ogromnom broju hotela, risorta, apartmana, taverna i sl. uspelo je da prikupi ozbiljan deo svetskog džet seta. Ono je najjužnije i može se reći najtoplije od svih grčkih ostrva. Tromeđa je libijskog, jonskog i egejskog mora. Boraveći na Kritu tokom jednog leta možete se kupati na tri mora.

Raznovrsnost reljefa, oblika i plaža zadovoljiće sve ukuse. Sa obalom od oko 1040 kilometara diverzitet plaža je ogroman. Prebogato znamenitostima drevne grčke svakako je destinacija koje vas neće držati na jednom mestu.

Nije bez razloga na Kritu nastala najstarija evropska civilizacija – Mijonska. Bogati izleti po i oko Krita čine ga nezamenljivim ako ste u mogućnosti da sebi priuštite leto od 14 dana. TT Group trilogiju o Kritu pogledajte ovde.

#2. Mikonos

Ako ne znaš šta je lepo, kupi ono što je skupo. Ostrvo Mikonos je po svemu slično Santoriniju, samo što ga odlikuje mnogo izraženiji noćni život. Hedonisti i avanturisti širom sveta hrle u luksuzni provod upravo ovde.

Sa Santorinijem pripadaju ostrvskoj grupaciji Kikladi i većina turista koja poseti jedno, poseti i drugo ostrvo. Krstarenje oko ostrva je nezaboravna avantura. Šoping, a posebno prodaja dijamantskog nakita je podignuta na visok nivo. Bronzana tela po zlatnim plažama ostaju zauvek upisana u sećanjima turista.

#1. Santorini

Zbog svog šarma, prelepih zalazaka sunca, ostrvo Santorini izabrano je kao destinacija za mnoge romantične filmove. Subjektivni razlozi za prvo mesto su autentična grčka arhitektura, nezaboravne kućice krečeno u belo sa plavim krovovima uz vijugave putiće popločane kamenom.

Uz činjenicu da je vulkanskog porekla i moguć ostatak drevne Atlantide dodatno je učvrstio svoj položaj broj 1 na našoj top listi.

Nepopravljivim romanticima dubokog džepa životna je destinacija za venčanje. Široki dijapazon plaža svih boja i oblika držaće ga još dugo na pijadestalu.

Koje god izabrali, sugurno nećete pogrešiti.

Glavni urednik TT Group

Glavni urednik, administrator i putopisac turističkog portala TT Group.

Uključi se kroz komentar

Kliknite ovde da bi ste komentarisali

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Jer putovanja su sreća

Povežimo se:

Prijavite se na našu mejling listu


Podelite sa prijateljima: