DESTINACIJE  VREMENSKA PROGNOZA   SLIKE SRBIJE   PUTOVANJA FORUM   VIDEO VODIČ   KURS EVRA   MAPE   HOROSKOP  KONTAKT
Visit_Serbia


Dugoročna prognoza za najvažnija letovališta u Grčkoj:

Atina
Asprovalta
Glifada
Halkidiki
Jerisos

Kasandra
Kavala
Kefalonija
Keramoti
Krit
Krf

Larisa
Lefkada
Leptokarija
Mikonos
Neos Maramras
Paralija
Pirej
Poros
Rodos
Santorini
Skiatos
Stavros
Solun

Tripoli ili Tripolis
Tasos
Zakintos
Uranopolis
Volos


Temperatura mora Grčke


Krf

Znamenitosti Soluna

Letovanje u Grčkoj


Vremenska prognoza za KritKrit je najveće ostrvo Grčke i peto po veličini ostrvo u Sredozemnom moru. Predstavlja centar privrede i kulturne baštine Grčke. Ostrvo je zadržalo i svoje lokalne kulturne osobine (kao što su sopstveni dijalekt, poezija i muzika). Največi grad je Heraklion.

Na Krit pored klasične mediteranske klime, utiče i severoafricka klima. Kao takva, klima u Kritu je pre svega umerena. Atmosfera može biti prilično vlažna, zavisno od blizine mora, a zima je blaga. Sneg je uobičajena pojava na planinama između novembra i maja. Dok planinski vrhovi budu pod snegom dugo u toku godine, u blizini obale sneg ostaje svega nekoliko minuta ili sati. Tokom leta najviša prosečna temperatura se kreće između 20C – 30C do maksimalnih 30C – 40C.

Južna obala pripada severoafričkoj klimatskoj zoni, a samim tim ima znatno više sunčanih dana i visoke temperature tokom cele godine. Vremenska prognoza za Krit je data u donjoj tabeli.
Povratak na stranu vremenska prognoza za Grčku. Korisni linkovi su i mapa Grčke i temperatura mora za ovu drevnu atničku zemlju.

Google
 

Pitanja? webmaster@tt-group.net, Mob: +381.(0)64.12.77.044 , Tel/Fax: +381. (0) 10. 362. 752
©TT GROUP 2004-2017, All Rights Reserved.