Amerika Azija Evropa

MyWorldTaxi, globlana platforma za taksi usluge – intervju

Zvezdana Bajić
Zvezdana Bajić

Na našem TT Group blogu imaćemo priliku da u praksi demonstriramo kako u doba interneta odlična turistička ideja može postati za kratko vreme globalna ako joj se pristupi na pravi način i pri tom se bude imalo malo sreće.

Razgovaramo sa Zvezdanom Bajić, osobom koja je pokrenula projekat MyWorldTaxi.com sa ciljem da prezentuje i sortira najbolje taxi usluge u svetu sa jedne strane, a izbor putnika učini mnogo sigurnijijm i kvalitetnijim sa druge.

Ćao Zvezdana, pokrenula si projekat MyWorldTaxi, kako si dobila ovu ideju i koja je osoba/događaj je najviše uticala, tj. inspirisala te da se ovaj projekat učini živim? 

MyWorldTaxi.com -Your Taxi Advisor
MyWorldTaxi.com -Your Taxi Advisor

– Generalno sam neko ko je stalno u potrazi za dobrim poslovnim idejama. Bilo ih je mnogo i pre MyWorldTaxi-ja, u koje se iz nekog razloga nisam upustila. Međutim,ovaj put se ideja rodila iz problemana koji sam puno puta nailazila kada sam u inostranstvu (pa čak i u drugom gradu u svojoj zemlji) a to je da ne postoji mesto na kome mogu da se informišem ili pozovem taksi kompaniju za koju mogu biti sigurna da je pouzdana, korektna i da ću dobiti vrednost za svoj novac. Tako sam, putujuci itražeći rešenje za sopstveni problem shvatila da ne postoji ništa sličnoi odlučila da to sama napravim…

Možeš li da nam opišeš tim koji radi na ovom projektu?

– Kada smo počinjali bilo nas je nekoliko koji smo radili apsolutno sve, a sada,kako tim raste uloge su se već dosta isprofilisale. Na tehničkom developmentu rade 3 sjajna programera, od kojih svako ima svoju oblast ekspertize; devojka koja je zadužena za tačnost podataka u bazi, osobu koja se bavi PR-om i marketingom, dvojicu kolega zaduženih za razvoj tržišta, kao i osobu koja je specijalista za jezike pod čijim je liderstvom od nedavno i tim filologa koji se bave lekturom i prevođenjem sadržaja na druge jezike.Moja uloga je idejno i strateško vođstvo svih članova tima, sa ciljem da izvedem projekat od tehničkog razvoja do tržišnog uspeha.

Koliko trenutno pokrivate gradova i kako proveravate tačnost podataka?

Trenutno pokrivamo 300 gradova i prisutni smo u skoro svim državama sveta, a relevantnost podataka je bazirana na velikom uzorku korisnika koji potvrđuju svaki od podataka koji postoji na sajtu.Ceo portal, kao i uskoro aplikacija, zasnovani su na ocenama koje ostavljaju krajni korisnici, što čini ovaj sistem transparentnim za sve interesne strane, a to je i glavna karakteristika našeg kvaliteta.

Kako planirate promociju i šta nam možete reći o strategiji povećanja vidljivosti MyWordTaxija na internetu?

– Ovo je oblast koja je vrlo kompleksna i predstavlja veliki izazov za svaku kompaniju, a pogotovo za startup-ove.Iz tog razloga smo pre nekoliko meseci u tim doveli osobu sa više od 10 godina iskustva u ovoj sferi. Postoji veliki broj kanala kroz koje ćemo plasirati ključne poruke, a naravno, kvalitetnim sadržajem i funkcionalnostima ćemo nastojati da zadržimo korisnike.

Pokrenuli ste zanimljiv blog. Da li Vam se ljudi sami javljaju sa interesantnim pričama i da liplanirate mogućnost gostovanja na blogu?

– Ovo je tema o kojoj smo dosta pričali interno i odlučili smo da otvorimo sekciju “Blog with us” gde ćekorisnici moci da nam šalju svoje zanimljive priče i iskustva vezana za taksi, a tekstovi će biti objavljivani pod autorovim imenom, uz kratku biografiju samog autora. Želimo da na ovaj način pružimo priliku svojim korisnicima koji vole da pišu da sa drugima podele zanimljiva iskustva, jer, verovali ili ne, beskrajno je puno zanimljivih priča vezanih za taksi i skoro svaka osoba ima neku svoju…

Da li planirate nove funkcionalnosti na sajtu i koje?

– Pored unapređenja websajta, paralelno radimo narazvoju booking aplikacije za Android i iOS. Aplikacijace biti dostupna tokom maja. A glavni projekat na kome trenutno radimo jepriprema cross-platform sistema preko kog će korisnici moći da zovu/bukiraju taksi vozila širom sveta. U narednom periodu ćemo, pored tehničkih unapređenja biti fokusirani i na razvoj novih tržišta i saradnju sa taksi kompanijama.

Za kraj malo iznenađenje. Od Total Taxi-ja, naših partnera iz Beča, dobili ste besplatnu vožnju, pa kad budete u Beču probajte njihovu uslugu i očekujemo ocenu stručnjaka.  Može?

– Može, Hvala!

Glavni urednik TT Group

Glavni urednik, administrator i putopisac turističkog portala TT Group.

Uključi se kroz komentar

Kliknite ovde da bi ste komentarisali

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Jer putovanja su sreća

Povežimo se:

Prijavite se na našu mejling listu


Podelite sa prijateljima: