Foto Blog

Etnografski muzej Pazina

Tokom boravka na Tvitomaniji u Novom Vinodolskom, bili smo loši đaci i jedan dan pobegli sa časa. Nismo mogli da odolimo Istri, a maršuta je bila Pazin, Rovinj, Pula, Rijeka i nazad u Hotel Novi u Novom Vinodolskom.

O Rovinju pogledajte slike, a o Puli i Rijeci smo već pisali.

Pazin je mali gradić, varošica od jedva 10.000 stanovnika, veoma burne istorije, jer se nalazila na strateškom mestu, u geometrijskom centru Istre. Od znamenitosti valja napomenuti Pazinsku jamu za koju na žalost nismo imali vremena, a koju, sigurni smo vredi posetiti ako imate bar 4+ sata.

Činjenica jeste da zelenilo uz more svakako može mnogo učiniti  godišnji odmor prijatnijim, al u ovom postu ne želimo da hvalimo Istru. Ideja je nešto drugo, tj. prikaz etnografskog muzeja, pa zapitajte se, da li postoje neke velike razlike između slika koje ćete videti sada i slika recimo etnografskog muzeja u Skoplju ili Beogradu. U istoj zgradi nalazi se i muzej grada Pazina, a cena ulaznica dođe negde oko 5 Eura.

U ovom postu par slika iz etnografskom muzeja Pazina.

Stolarska radionica
Stolarska radionica
Kovačka radionica
Kovačka radionica
Kolarska radionica
Kolarska radionica
Tkačnica
Tkačnica

 

Crkvena zvona
Crkvena zvona
Istarska kujna
Istarska kujna
Cokula, preteča današnjeg opanka
Cokula, preteča današnjeg opanka
Kameni bunar
Kameni bunar

Što se tiče nekog fotografskog saveta, kada fotkate muzeje, blednu otvorite maksimalno, tj. stavite je na najmanji broj, a ISO do granica šuma. Blic koristite u situacijama kada ne želite umetnički dojam. U svakom slučaju, ako letujete u ovom delu Jadrana, minimalno jedan dan posvetiti zelenoj središnjici, Pazinskoj jami i dalje ka Motovunu!

Preporuka
  • Ocena:
Sending
User Review
0 (0 votes)

Glavni urednik TT Group

Glavni urednik, administrator i putopisac turističkog portala TT Group.

Uključi se kroz komentar

Kliknite ovde da bi ste komentarisali

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Jer putovanja su sreća

Povežimo se:

Prijavite se na našu mejling listu


Podelite sa prijateljima: