Balkan

Prelepa Istra – zeleni Mediteran

Kada postoje iskonski turistički resursi, ali i veliki budžeti, i kad postoji volja i emocija da se svi oni spoje u celinu, onda obično nastane solidno koncipiran projekat. Reč je o novom promotivnom spotu Turističke Organizacije Hrvatske, na temu Prelepa Istra – zeleni Mediteran. Pitanje je samo kome su hteli da se obrate, ko je ciljna grupa i da li će ovaj exrtra spot ispuniti svoju misiju i privući nove turste.

Pogledajte spot pa iznesite svoj stav kroz komentar ispod. Ovako na prvi pugled, vide se savršeno ukonponovani tonovi Istre, njene znamenitosti i zanimljivosti, ali i poslastice. Poslastice su tartufi, za kojima stranci prosto lude, zatim čuvena istarska vina, riblji specijaliteti i tako dalje.

Dotaknuta, ali samo stidljivo je Pula, Pulski amfiteatar, Rovinj, Brioni, Motovun. Muzeji su izostavljani. Ovo je možda tipičan primer kada marketinški posao odrade umetnici, a ne eksperti, tj. u ovom slučaju je izostala simbioza turizmologa i marketing gurua.

Čak je i sam naslov, nekako običan. Sećamo se odličnog slogana, talo lepa, a tako blizu.

Na prvi pogled ono što sigurno nedostaje je signal ka mlađoj populaciji. Nema elemenata provoda. Nema noćnog života, nema aqua parkova, nama onog nestrpljivog skakanja u providnu talasastu vodu, jedrenja, surfanja. Moglo je nešto da se snimi o noćnom kupanju, karnevalima, manifestacijama.

Kako god, pogledajte novi spot Wonderfull Istria ili Prelepa Istra, pa verujte da ako još uvek niste doneli odluku o destinaciji za godišnji, Hrvatska može da pruži jedno izuzetno lepo letovanje.

Tagovi

Glavni urednik TT Group

Glavni urednik, administrator i putopisac turističkog portala TT Group.

Uključi se kroz komentar

Kliknite ovde da bi ste komentarisali

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Jer putovanja su sreća

Povežimo se:

Prijavite se na našu mejling listu


Podelite sa prijateljima: