DESTINACIJE  VREMENSKA PROGNOZA   SLIKE SRBIJE   PUTOVANJA FORUM   VIDEO VODIČ   KURS EVRA   MAPE   HOROSKOP  KONTAKT
Visit_SerbiaVremenska prognoza
Hrvatska


Ostale države
za vaše
letovanje 2015:


Bugarska letovanje 2015

Letovanje Grcka 2015

Hrvatska Letovanje

Turska 2015Letovanje u Hrvatskoj 2016

Turističke informacije o Hrvatskoj za leto 2016 svrstali smo u tri celine. Prvu celinu čine statičke reportaže sa obiljem fotografija koje su nabrojene ispod. Drugu celinu čine forumske diskusije sa letovanja u Hrvatskoj, gde se u jednoj opuštenoj i tolerantnoj atmosferi razmenjuju utisci, fotografije i video klipovi iz svih delova Hrvatske. Treći deo je servisnog karaktera i tu se nalaze podaci o kursu Kune, temperaturi mora, vremenskim prognozama, mapama Hrvatske i tako redom.

Ukoliko se odlučite za posetu ili letovanje u Hrvatskoj , ovde smo na jednom mestu izdvojili i sistematizovali sve neophodne informacije za prijatan boravak u ovaj susednoj zemlji.

Republika Hrvatska je srednjoevropska i mediteranska država jugoistočne Evrope na Balkanskom poluostrvu u kojoj živi oko 4,5 miliona stanovnika. Obala Hrvatske zauzima veći deo istočne obale Jadranskog mora. Hrvatska nije u Euro zoni, nacionalna valuta je Kuna, a jedan Euro vredi oko 7,3 Kune. Očekivanja su da će evropska vrata biti otvorena tokom 2013. godine što se i desilo, pa u trenutku čitanja ovog teksta Hrvatska je sa 1. julom najnovija članica Evropske Unije.

Stanovništvo čine u najvećem Hrvati, oko 90% i Srbi oko 4,5%. Prema veroispovesti, glavnina stanovništva pripada katoličkoj crkvi. Glavni i najveći grad je Zagreb, grad koga reka Sava deli na balkanski i kontinentalni deo ispod planine Sljeme. Hrvatska pripada NATO paktu. U reportažama posebno smo opisali top destinacije poput Briona, Opatije i tako dalje.

Reportaže koje izdvajamo za vaše novo letovanje i upoznavanje Hrvatske:

Dubrovnik
Znamenitosti Dubrovnika - jednostavno se mora doživeti
Zagreb photos
Zagreb photos - tourist travel guide what to see in Zagreb
Pula
Pula - Dvocifren broj kulturno istorijskih spomenika
Letovanje u Trogiru
Trogir - Iznenađujuće lep grad u Dalmaciji
Rijeka
Rijeka - Središte Kvarnera
Makarska
Makarska - Letovanje za pamćenje
Plitvička jezera
Plitvička jezera - lepota od koje zastaje dah
Split
Split - letovanje uz dinamičan noćni životOstale turističke informacije o Hrvatskoj

Od zanimljivosti podesetimo se da je Josip Broz Tito, jedan od najjačih brendova prethodnog veka sa ovih prostora, i to iz Kumrovca, malog gradića blizu granice sa Slovenijom. Za novokomponovane reči, koristite Hrvatsko srpski rečnik.

Što se tiče umetnosti, recimo muzike Grupa Riva je osvojila prvo mesto na Evroviziji 1989. Od muzičara zabavnog pravca starije generacije netprosečno se izdvajaju: Mišo Kovač, Arsen Dedić, Tereza Kesovija, Oliver Dragojević, grupe Magazin i Novi fosili. U noviju generaciju hrvatskih muzičara spadaju: Ivana Banfić, Kolonija, Doris Dragović, Vana, Boris Novković, Džiboni i Severina Vučković. Legende hrvatskog roka su grupe Azra, Prljavo kazalište, Parni valjak i Haustor.

Na TURISTIČKOM FORUMU O HRVATSKOJ , postoje preko 50 zanimljivih tema, gde diskutuju iskusni putnici sa Jadrana, specijalizovani za više vrsta turizma, pa postavite pitanje i oni će vam odgovoriti. Pored toga, svako dobro ili loše iskustvo je dragoceno, pa bilo bi celishodno za sve da se priključite na neku od aktuelnih tema ili pokrenite novu diskusiju. Pogledajte i trenutnu temperaturu mora za najveća turistička mesta na Jadranu.

Izdvajamo najzanimljivije forumske teme :

- Split - turističke informacije
- Dubrovnik - šta videti
- STA VIDETI U ZAGREBU
- List of Hotels in Zagreb
- Aerodrom u Zagrebu - cene taksija
- Arena u Zagrebu - kako stići?
- Temperatura mora u Hrvatskoj?
- Pula Amfiteatar
- Vikend u Rijeci

 

Korisni servisi: Detaljna karta Hrvatske kao i vremenska prognoza Hrvatske za 10 dana, kao i prognoze za najveće gradove i regije u Hrvatskoj: vremenska prognoza za Zagreb, Split, Rijeku i Opatiju, Pulu, Dubrovnik i td.

Naravno, na ovom mestu želimo napomenuti da se za sada bavimo samo prezentacijom prirodnih lepota okruženja, a sve koje zanima privatni smještaj mogu da pogledaju neki od specijalizovanih sajtova poput ovog.

 

Zanimljivosti iz opšte kulture

Šest gradova u Hrvatskoj (ili određene građevine u njima) uvršteni su u UNESKO-v spisak svetske baštine: Poreč, Zadar, Šibenik, Trogir, Split i Dubrovnik.

Hrvatska ima i osam nacionalnih parkova: Brioni, Kornati, Krka, Mljet, Paklenica, Plitvička jezera, Risnjak i Severni Velebit.

Značajni hrvatski vajari su bili Juraj Dalmatinac i Ivan Meštrović. Među slikarima se izdvajaju Vlaho Bukovac i Ivan Generalić. Ivan Mažuranić, August Šenoa i Miroslav Krleža se smatraju klasicima hrvatske književnosti, koja baštini i renesansno-baroknu Dubrovačku književnost.

U naredonom periodu na našem video vodiču biće prezentovano puno pikanterija o zanimljivostima Hrvatskog turizma. Očekuju vas reportaže sa ostrva, provoda sa žurki, iskustva sa najlepših plaža, a sve to možete pratite na TT Group tagu ovde! Obećavamo vam recenzije novih hotela, vila i apartmana, kao i intevijue sa najbitnijim faktorima Jadranskog turizma.

Toliko sa naše strane. Na Vama je samo jedna mala aktivnost, da zakoračite u zemlju sa preko 1000 ostrva!


Google
 


Pitanja? webmaster@tt-group.net, Mob: +381.(0)64.12.77.044 , Tel/Fax: +381. (0) 10. 362. 752
©TT GROUP 2004-2024, All Rights Reserved.