TURIZAM  VREMENSKA PROGNOZA   SLIKE   PUTOVANJA FORUM   VIDEO   KURS EVRA   MAPE   HOROSKOP  KONTAKTVremenska prognoza
Hrvatska


Ostale države
za vaše
letovanje 2015:


Bugarska letovanje 2015

Letovanje Grcka 2015

Hrvatska Letovanje

Turska 2015
Vi ste ovde: Naslovna >> Turizam >> Letovanje u Hrvatskoj >>

Pronađite svoju stenu u Opatiji

piše: Milan Todorović

Ako postavite pitanje koje su Top destinacije u Hrvatskoj, odgovor je sledeci: Dubrovnik u Dalmaciji, Brioni na Istri i Opatija na Kvarneru. Probaćemo da opišemo šta čini Opatiju posebnom i kakav vas stila života očekuje ako se odlučite za ovo prestižno letovalište.

Plaže u Opatiji
Plaže u Opatiji i obrisi Rijeke u pozadini

Ovaj turistički gradić često puta u žargonu nazivaju i hrvatski Monte Karlo. Opatija sve česće izbija na evropskim travel listama sa preporukom za obavezno posetiti, a hrvatska turistička organizacija ulaže puno energije u brendiranje i promociju ove destinacije. Uživaćete već na prvom koraku. Duž glavne ulice razmeštene su austro-ugarske vile ukrašene bogatim fasadama, palme, luksuzni hoteli i resotrani.

Obala Opatije
Obala u suton

Prelepi parkovi, koji više liče na nečiji lepo uređen vrt kroz koji retko ko prolazi nego na grdski park daju posebnu draž ovom mestašcu. Okruženje je totalno drugačije u odnosu na standardnu jadransku ponudu. Imaćete utisak da niste na Balkanu.

Šetalište  u Opatijipanorama plaže u Opatiji
Šetalište i panorama plaže

Obala je stenovita i šljunkovita. Nalazi se u paraleli sa glavnom ulicom, a kamene stepenice joj prilaze iz hotela i vila. Sastoji se iz više plaža povezanih šetalištem koje vijuga i kroz hladovinu. Stene koje izviru iz mora su poseban izazov za avanturiste i ubrzano dobijanje bronzanog tena. Na njima možete opušteno uživati u odsustvu gužve, a odlične su i za ljubitelje skakanja u more. Šta reći, osim pronađite svoju stenu u Opatiji!


Kulturno umetničku program

Festivalima, koncertima, izložbama i ostalim kulturnim događanjima Opatija tokom celog leta nudi kulturno zabavne sadržaje koje turistima pružaju još prijatniji ugođaj.

Glamur u Opatiji
Glamur

Sa par večernjih fotografija probali smo da prenesemo početak večernjeg korza. U trenutku kada smo se zatekli počinjao bio je je prvi dan programa “Festivala Opatije“ - festivala na otvorenom, na letnjoj pozornici pod nazivom “KAISERNACHT”. To je manifestacija koju čine dramsko scenska događanja u toku nekoliko dana. Bilo je prepuno znatiželjnih turista. Za lepšu poziciju na pozornici potrebno je doći i zauzeti mesto mnogo ranije. Inače na ovoj pozornici se svakodnevo održavaju bioskopska, koncertna ili pozorišna dešavanja.

Simbol OpatijeHotel Bristol
Simbol Opatije i Hotel Bristol

Podsetimo i na blizinu Rijeke. Na samo 20 minuta vožnje imate veliki grad, sa par muzeja, bioskopom, nekoliko poznatih verskih objekata i tvrđavom Trsatom. Ako se odlučite za Kvarner planirajte posetu tačnom vremenskom prognozom za Opatiju. Utiske i pitanja možete postavi i pogledati na Travel forumu.


Google
 


Pitanja? webmaster@tt-group.net, Mob: +381.(0)64.12.77.044 , Tel/Fax: +381. (0) 10. 362. 752
©TT GROUP 2004-2024, All Rights Reserved.