Mistična mesta Putovanja iz snova

Sa venčanicom na Santorini

Prošlo je svadbeno veselje, venčanica je bila savršena, gosti su zadovoljni otišli svojim kućama, ukus zadovoljstva je ostao u ustima, a muzika u ušima… Srećni ste jer je naporan period iza vas. Srećni ste jer dolazi odmor i predah od obaveza i nezaobilazno romantično putovanje. Vi i vaš partner, medeni mesec i večita enigma kuda.

Grčka ostrva za medeni mesec

Taman ste završili jednu veliku brigu oko svadbenog veselja, a već kreće druga oko traženje idealne destinacije za medeni mesec. Za one koji su kupili venčanicu u Čaroliji http://carolija.co.rs ili nekom drugom salonu, svakako odlična ideja je da ponesu venčanicu sa sobom.

Donja slika pokazuje jedno Grčko ostrvo koje okuplja najveće romantike iz celog sveta. Itekako impresivno za upotpuniti book, tj. album sa venčanja, jer ove panoreme su bez konkurencije najlepše u ovom našem delu sveta. Da li već pogađate o kom ostrvu se radi?

Kad su u pitanju ostrva za medeni mesec, ponuda je izuzetno velika, jer Grčka ima preko 2.000 ostrva, a svako od njih ima jedinstvenu lepotu. Međutim, samo deo ovih ostrva je naseljen i dostupan turistima. Postoji puno ostrva koja su osvojila, ali i dalje osvajaju srca milionima turista svake godine.

Pa spomenimo Mikonos, Skiatos, Rodos, Krf, Krit, Tasos, Lefkada, i mnoga druga. Svako od njih oduševljava i fascinira na svoj način. Svako od njih će vam se uvući pod kožu, jer svi koji su bili na letovanju u Grkoj se slažu da su ostrva najbolji deo turističke ponude ove naglašeno ostrvske zemlje.

Santrorini kao najromantičnije ostrvo

Naš predlog u ovoj širokoj paleti je najpoznatije grčko ostrvo – Santorini. Ako pomislite na Grčku, tačnije na neki poster Grčke, velika je šansa da ćete pomisliti baš na neki pejzaž sa Santorinija. Prelepo ostrvo, na kojem živi oko 15.000 stanovnika se nalazi u južnom Egejskom moru i to je najjužnije ostrvo koje pripada ostrvskoj grupi pod nazivom Kikladi.

Vencanje na Santoriniju
Fotografija preuzeta sa pixabay.com

Udaljeno je 75km od kopna i 63km od Krita, a najbliži sused mu je ostrvo Ios, koje je udaljeno 20km. Njegova mistika počiva na ideji da je današnji Santorini ostatak drevne Atlantide.

Dakle, Santorini je neverovatno ostrvo vulkanskog porekla gde ćete videti ono što ne možete pronaći nigde u svetu. Pored raznobojnih plaža, meštani Vam nude izlete poput plovidbe brodom u grotlo uspavanog vulkana, možete se sa svojom dragom osobom na magarcu popeti do Fire, kao i uživati u svim tim lepim i neverovatnim naseljima koja kao da vise iznad samog mora. Ta karakteristična bela naselja će vam se urezeti u sećanje i naterati vas da zauvek pamtite i volite Santorini.

I ono najvežnije, pejzaži su toliko lepi, da su se snimali najromantičniji filmovi sa najpoznatijim holivudskim divama. Da li možete zamislite kako bi se bela boja venčanice savršeno uklopila uz plavetnilo Egeja!

Glavni urednik TT Group

Glavni urednik, administrator i putopisac turističkog portala TT Group.

Uključi se kroz komentar

Kliknite ovde da bi ste komentarisali

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Jer putovanja su sreća

Povežimo se:

Prijavite se na našu mejling listu


Podelite sa prijateljima: