Saveti

Proslave sa stilom – kreativne ideje za 18. rođendan

Približava se veliki 18. rođendan i uzbuđenje raste iz dana u dan? Ako ste oduvek proslavu svog punoletstva zamišljali kao spektakularan događaj i priliku za fantastičan provod, onda se spremite da uložite trud u organzaciju.

Možda maštate o nekoj kreativnoj proslavi koja je mnogo više od rođendanske tradicije – torte i duvanja svećica? Rođendani treba da budu vreme ispunjeno smehom i radošću, a ako unesete malo humora i uparite sa neobičnim idejama za slavlje, onda će to zaista biti događaj za pamćenje. Imamo nekoliko zanimljivih predloga kako da 18. rođendan bude nezaboravna fešta – i za vas, i za celo vaše društvo. Pročitajte.

Obrnuta zabava iznenađenja

Svima je poznata scena iz holivudskih filmova – slavljenik dolazi kući ili na dogovoreno mesto za susret sa jednim prijateljem, i odjednom bude zatrpan balonima, konfetama i dočekan uz gromoglasno: “Iznenađenje!” Zašto ne biste uradili nešto potpuno drugačije, tačnije – obrnuto? 

Umesto da se svi kriju i iskaču da vas iznenade, preokrenite iznenađenje, pa sa jednim ili dva prijatelja iznenadite sve svoje goste. Dogovorite neformalno druženje kod kuće ili parku i sačekajte društvo na jednako šašav način kao što biste dočekali slavljenika. Pripremite smešne šešire, konfete, pištaljke, balone, prskalice, sve što vam padne na pamet. Kako koji gost pristigne – viknite: iznenađenje! Gledajte kako se zbunjeni izrazi lica vaših drugova i drugarica pretvaraju u napade smeha kad shvate da su oni ti koji su iznenađeni. Iznenadite sve goste i potom uživajte u proslavi svog 18. rođendana o kom će dugo svi pričati.

Povratak u detinjstvo za 18. rođendan? Zašto da ne?!

Osamnaesti rođendan uglavnom dolazi sa pričom o odraslom dobu, odgovornostima, ulasku u “ozbiljan svet”. Zbog toga verovatno i sve proslave počinju da liče na formalne svečanosti. I to je u redu, ako ste oduvek želeli da obučete balsku haljinu ili otmeno odelo na taj dan. Međutim, ako nemate taj doživljaj “da ste sada odrasli” i ne želite da proslavite rođendan na ovaj način, postoje i druge, simpatične ideje da obeležite ovaj važan dan.

Ko kaže da morate odrasti? Na kraju krajeva, vaš je rođendan, možete ga proslaviti i u dečjem stilu ako tako želite! Za one koji bi se rado vratili kroz vreme, dobra ideja je organizacija dečjeg rođendana – ukrasite stan ili prostor koji ste iznajmili balonima, trakama i igračkama iz detinjstva. Obucite se kao omiljeni lik iz crtanog filma ili nosite svoju najsmešniju pidžamu. Na pozivnicama zatražite od svojih gostiju isto. Igrajte klasične igre iz detinjstva kao što su, na primer, muzičke stolice. To je prilika da ponovo proživite bezbrižne dane detinjstva i stvorite urnebesne uspomene. Ujedno, na simboličan način zatvarate jedan krug i zaista možete krenuti u svet odraslih.

Maskenbal u glamuroznom prostoru

proslava 18.rođendana (1)
Unsplash.com

Pretvorite svoju rođendansku zabavu u maskenbal za pamćenje. Ohrabrite svoje goste da pronađu urnebesne, smešne ili impresivne kostime. Od superheroja i zlikovaca do poznatih istorijskih ličnosti ili čak neživih predmeta – neko može biti i hot dog, mogućnosti su beskrajne. Kada samo pomislite na svoje prijatelje i porodicu u smešnim i blesavim kostimima, i više je nego jasno da možete računati na celovečernju zabavu i smeh. Ako želite da svi zapamte vaš 18. rođendan, za ovu priliku iznajmite dobar klub. Postoje otmeni i moderni enterijeri predviđeni za slavlja ovog tipa, pa možete birati prostor za proslave do 30, 50 ili 100 i više ljudi. Korisne informacije možete pronaći na linku: https://klubovizaizdavanje.com/.

Pored iznajmljivanja prostora, u nekim klubovima možete računati i na dodatne usluge kao što je pomoć oko angažovanja fotografa, muzike, keteringa i slično. U svakom slučaju, bilo da pravite “običnu” žurku ili maskenbal korisno je kada možete da se oslonite na profesionalce.

Stand-up komedija za rođendan

Ako niste ljubitelj žurki i proslava na kojima sve šljašti i ječi od muzike, a volite kvalitetan humor – odlazak na stand-up nastup je odličan način da proslavite punoletstvo. Zapravo, možete napraviti korak dalje i organizovati komičarsko veče za svoj rođendan. Pronađite lokalni komičarski klub ili unajmite komičara da nastupa u kafiću koji ste iznajmili za ovu priliku. Zavalite se, opustite s prijateljima i dopustite da vas smeh preplavi dok profesionalni komičari “bacaju svoje fore” jednu za drugom . Možete čak zatražiti da performans bude na temu rođendana ili šou koji podrazumeva i veselo učešće publike. Deljenje smeha sa prijateljima i voljenim osobama u prisustvu komičarskog talenta je recept za neverovatno zabavnu i nezaboravnu proslavu.

Organizujte “neugodno” porodično fotografisanje

Pored impresivne žurke u velikom stilu, svakako možete izabrati da punoletstvo obeležite dodatno na neki simpatičan način. Zakazivanje porodičnog fotografisanja može biti jedan od njih, naročito ako se opredelite za neku smešnu temu. Ukoliko živite u porodici u kojoj se posebno ceni humor ili ste možda i sami “klovn” i vesela “crna ovca”, onda ova zamisao dolazi prirodno. Izaberite šašavu temu kao što je da se obučete u odeću iz 90-ih, da pripremite neke čudne rekvizite i naravno pozirate u stilu vrednom “zgražavanja”. 

Cilj je da se uhvate oni savršeno nesavršeni trenuci zbog kojih će svi prasnuti u smeh kada pogledaju fotografije. Ne zaboravite da ove neprocenjive foto-dragulje podelite na društvenim mrežama kako biste širili radost dalje.

Neobično filmsko veče – tema: rođendan!

Za proslave mirnijeg tipa u kućnim uslovima i za sve one slavljenike koji vole privatniju zabavu, postoji jedna vrlo sentimentalna ideja za slavlje. Kažite porodici i prijateljima da vam snime video-čestitke, uglavnom kraće klipove do 30 sekundi. Pripremite grickalice i osveženje, postavite laptop i iznajmite projektor i – čekajte društvo. Kada se svi okupite i klipovi budu na računaru, udobno se smestite i uživajte u neobičnoj projekciji. Neke će video poruke biti smešne, neke sentimentalne, neke simpatične, ali jedno je sigurno, svaka će vam izmamiti osmeh i biti prilika da se izgrlite sa svojim najbližima.

Naravno, nemojte tu završiti veče – nastavite s gledanjem nekog filma ili pustite muziku i plešite! Ne puni se svakog dana 18 godina!

Na kraju, setite se da uz zdravu dozu humora, glamura i smeha svaka proslava rođendana može postati nezaboravno iskustvo, kako za slavljenika tako i za goste. Pustite mašti na volju, okupite svoje prijatelje i porodicu i kreirajte rođendansku proslavu na kojoj će se svi smejati i negovati uspomene u godinama koje dolaze. 

Glavni urednik TT Group

Glavni urednik, administrator i putopisac turističkog portala TT Group.

Uključi se kroz komentar

Kliknite ovde da bi ste komentarisali

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Jer putovanja su sreća

Povežimo se:

Prijavite se na našu mejling listu


Podelite sa prijateljima: